donderdag 31 maart 2011

Nieuwe cosmeticaspiegelmodellen voor nauwkeurigheid tot in detail

Op de ISH 2011 in Frankfurt presenteerde Emco Bad een nieuwe, speciaal op de eisen van moderne en comfortabele badkamers afgestemde serie scheer- en cosmeticaspiegels. Hiermee heeft de fabrikant zijn omvangrijke assortiment in dit segment deels vernieuwd en tegelijkertijd op logische wijze gecompleteerd.

badkamer-accessoires-emco-spiegel

Om daarbij gericht op actuele vragen uit de markt te kunnen reageren, is de nieuwe serie in nauwe samenwerking met de klanten ontwikkeld. Het resultaat: zeven modellen die aansprekend, stijlvol design combineren met makkelijk te onderhouden materialen, een duurzame functionaliteit en een hoge belastbaarheid. Onbeperkt comfort voor gebruikers in privébadkamers, hotels, verzorgingsinrichtingen, kantoren, restaurants en openbare objecten is daardoor voor lange tijd gegarandeerd. De serie bestaat uit vier verschillende modellen die zijn voorzien van energiezuinige, verblindingsvrije LED-verlichting, en drie varianten zonder verlichting. Voor een hoge detailnauwkeurigheid zorgt een spiegelvlak met aan de ene zijde een drievoudige en aan de andere zijde een zevenvoudige vergroting.

Nieuw UW Keuken 2011 – Keukentrends 2011

Hart van het huis is en blijft de keuken. En het magazine UW Keuken biedt alle informatie die nodig is voor een op maat gesneden ontwerp, namelijk praktische tips over indelen en inrichten plus het allerlaatste shoppingnieuws over kasten, werkbladen, kranen, spoelbakken, apparatuur, accessoires, vloeren en wanden, ventilatie enzovoort. Inspirerend: interieurarchitect Kees Marcelis toont drie recent gerealiseerde projecten en geeft praktische tips.

COVERS_UW_Keuken-2011-LR_Page_2
Verder in dit nummer aandacht voor de duurzame keuken; luxe is niet per se milieu-onvriendelijk zo blijkt! Uiteraard ontbreekt ook de culinaire kant van het verhaal niet; een keuken is tenslotte in de eerste plaats bedoeld om te koken. Nieuw in 2011: het interview met een bekende Nederlander. Welke rol speelt koken en eten in zijn of haar leven? Chef-kok, kookboekenauteur en televisiepresentator Ramon Beuk bijt de spits af. Extra erbij: de meer dan complete adressengids met alle leveranciers en fabrikanten op keukengebied. Een nummer om niet te missen!

Bestel hier de nieuwe editie van Uw Keuken en/of een van de andere Uw informatiegidsen.

Design in de dop

Eigen ideeën worden topontwerpen, maar gebrek aan ideeën is ook geen probleem. Wie met Pasen al tijdens het ontbijt een verpletterende indruk wil maken, shopt even op www.shapeways.com, dé online verkoopplaats van fraaie ontwerpen. Wat te denken van de nieuwste generatie design-eierdopjes? Bijvoorbeeld in de vorm van vogelnestjes, maar dan wel superstrak, flexibel, stijlvol en kleurrijk. En naar eigen smaak te stylen. Materiaal, kleur of zelfs compleet eigen design. Met het speciale computerprogramma wordt iedereen designer. En geeft dus de tofste (paas)cadeaus.

shapeways

Shapeways is de inspirerende online marktplaats voor op maat gemaakte producten. Grappige cadeautjes voor Pasen, voor in huis, maar ook voor moeder- en vaderdag, verjaardagen, huwelijken en meer. Klanten uploaden hun favoriete ontwerpen in kunststof, glas, metaal of andere materialen. Een kijkje op www.shapeways.com is in ieder geval de moeite meer dan waard. Binnen drie weken is het persoonlijke cadeautje gemaakt en verstuurd naar de gelukkige. En voor prijsjes die ook de gulle gever blij maken!

www.shapeways.com

Op hoge hakken

Bank heelz, ontwerp marike andeweg

Een nieuwe ontwerper, een nieuwe primeur: bank Heelz van ontwerper Marike Andeweg is de eerste kussenbank in de collectie van Designonstock.com. Een bank waar je lekker in kunt ploffen, maar toch een stevige zit heeft. En die weinig ruimte in de breedte inneemt, maar door haar slanke armleuningen wel veel zitruimte biedt. Met de ‘stilettohakken’ als pootjes is het van alle kanten een elegant ogend model.

image005

Marike Andeweg over Heelz: “Heelz moest voor mij vooral een verrassend en tijdloos karakter krijgen. Een bank die zelfverzekerd en tegelijkertijd ingetogen is. Dit komt tot uiting in de comfortabele kussens, het karakteristieke ‘hapje’ en de spanning tussen de lage rug en slanke armleuning. Het pootje is wat Heelz letterlijk draagt: een rank element die de bank haar verfijnde look geeft. Ook hier is de detaillering van het grootste belang: het horizontale lijntje zorgt ervoor dat het pootje naadloos integreert met de bank”.

Model Heelz is verkrijgbaar in 70 uitvoeringen in stof als 2,5-zits, 3-zits of 4-zits bank, in een hoekuitvoering in 4 afmetingen met chaise longue, als fauteuil en met een op verschillende manieren toepasbare poef. De bank is verkrijgbaar vanaf euro 1799,-. Net als de overige meubels in de Designonstock.com collectie is de levertijd van Heelz 2 tot 3 weken. Ook op dit model biedt Designonstock.com haar unieke ruilservice. Bankenserie Heelz is vanaf eind april verkrijgbaar via de erkende Designonstock.com verkoopadressen. Kijk voor een actueel overzicht van deze verkoopadressen en voor informatie over de collectie op www.designonstock.com.

Woonbeurs Amsterdam en designbeurs Meesterlijk gaan samenwerking aan

Hoofddorp, 30 maart 2011 – De Woonbeurs Amsterdam -de grootste consumentenbeurs op woongebied in Nederland- en Meesterlijk -de beurs voor design, ambacht en toegepaste kunst- bundelen hun krachten. Van 24 september tot en met 2 oktober 2011 vinden beide evenementen op één plek plaats. Hiermee ruilt Meesterlijk Eindhoven in voor de Amsterdamse RAI.

“Beide beurzen hebben een eigen focus, maar vullen elkaar goed aan,” aldus Ingrid van Schooten, manager van de Woonbeurs Amsterdam. “Tijdens de 19e editie van de Woonbeurs Amsterdam kunnen bezoekers eenvoudig, met hetzelfde toegangskaartje de beurs Meesterlijk, in een aparte hal, bezoeken. De komst van Meesterlijk in Amsterdam draagt bij aan het positieve imago en het goede bezoekersprofiel van de Woonbeurs Amsterdam. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking.”

hermadejong

Ook Nicole, eigenaar van bureau Uniquole en art director, curator van Meesterlijk, verheugt zich op de gelijktijdige presentatie in de Amsterdam RAI. “Met de verhuizing naar Amsterdam maken wij een grote stap voorwaarts. De samenwerking biedt ons de kans design, ambacht en toegepaste kunst bij een bredere doelgroep onder de aandacht te brengen.”

http://www.meesterlijk.nu/
http://www.woonbeurs.nl/

Woontrends zomer 2011 - Eerlijk en uniek

De emotionele lading van een zelfgemaakt kussen, schilderij of taart smaakt vaak naar meer: het is uniek, eerlijk en met liefde gemaakt. We decoreren ons huis daarom steeds vaker met handgemaakte accessoires, kunst van locale kunstenaars en ambachtelijk en verantwoord design. Zoals de van gekookt leer gemaakte vazen van Simon Hasan, waarbij een middeleeuws ambacht weer tot leven wordt gewekt. Of het kunstwerk van Gabriela Davalos met een schildering van een tarwe, dat symbool staat voor het landleven. De term 'social design' is in opkomst in woonmodeland: de mens achter het ontwerp heeft recht op eerlijk arbeidsomstandigheden. De Vietnamese makers van de handgemaakte sfeerlamp Bird's Nest (Ay Illuminate) hebben een goed bestaan en de Engelse timmermannen van Another Country krijgen goed loon én een ergonomische werkplek met gezond binnenklimaat. Fair trade voor iedereen!

Lamp 'Birds Nest' van www.ayilluminate.com. Salontafel '7680' van Scholten & Baijings voor www.gelderlandgoep.com. Gehaakt kussen, jas voor vaas en kopje van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Groen kussen (onder) van www.zomersbloemen.nl. Groen Recoloured tapijt van Marc Janssen tapijten via www.tapijten.nl. Groene vaas van www.zomersbloemen.nl. Behang Galerie de Tableux uit de collectie 'Un Bisou' van www.eijffinger.com.

Fauteuil 'Clara' van Moroso via Luirink agenturen, 0252-622722. Tafeltje TOR van www.montis.nl. Kunstwerk met tarwe door Gabriela Davalos. Groene vaas van www.zomersbloemen.nl. Gehaakte vaasmand van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Lamp Jieldé via www.depotrotterdam.nl.

Meer over de woontrend Stad & Land

Bron: Perscentrum Wonen

Mobiel meubilair – Woontrends zomer 2011 – Stad & Land

Het zomerse interieur anno 2011 wordt gekenmerkt door mobiliteit en flexibiliteit. Door slim in te richten en op te bergen wordt de ruimte optimaal benut. Zo wordt een plekje als de erker goed gebruikt door een op maat gemaakte opberg-bank. Kleine bijzettafels en krukjes zorgen voor dynamiek: ze zijn simpel en snel verplaatsbaar en zorgen daarmee voor afwisseling. Nieuw is de multifunctionele salontafel die in hoogte verstelbaar is en qua vorm geïnspireerd is op het inklapbare veldbed. Het signalement voor eetkamerstoelen is de retro spijlenstoel, de klapstoel en de gestoffeerde kuipstoel. Ook buitenmeubilair is populair en flexibel. De verweerde tuinstoel stamt uit een ver verleden. Tegenwoordig zijn er stijlvolle buitenstoelen waar we liever ook binnenshuis mee pronken en andersom: het daybed is weliswaar een comfortabele loungeplek voor binnen maar doet het ook goed op het terras. Het kan! Mix, match, verplaats en verwissel. Door de natuurlijke materialen, uni's in frisse kleuren en de afwezigheid van drukke prints, wordt het niet snel teveel in dit modern landelijke interieur.  

Blankhouten bijzettafeltje 'Kids' van www.anothercountry.com. Donker houten bijzettafeltje 'Bondt' van Zeitraum via www.eye4design.eu. Gehaakte kussens van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Groene kussens via www.0900-design.nl. Lederen vazen van Simon Hasan. Wit gehaakt kussen met knopen via www.rivieramaison.com. Koperen schaaltje en groen glaasje zijn privé bezit.

Gehaakte vaasmand van Ineke Visser via www.heinshome.nl. Lamp Jieldé via www.depotrotterdam.nl. Glazen bord via www.zomersbloemen.nl. Kastje is privé bezit.

Bron Perscentrum Wonen

Meer woontrends 2011

dinsdag 29 maart 2011

Groene inspiratie op grote hoogte in de stad

Groen infodak geeft persoonlijk advies
Het groene dakterras van Engels boven op het Groothandelsgebouw in Rotterdam is ook dit jaar weer open. Deze verrassend groene oase op veertig meter hoogte midden in het centrum van Rotterdam, biedt meer dan alleen een aangename plek met prachtig uitzicht om te genieten van een hapje en een drankje. Het dakterras is tevens een bron van inspiratie en laat de bezoekers zien wat de vele mogelijkheden zijn voor een groen dak. Een interessant extra groen alternatief voor een ieder die geen tuin heeft, maar wel de beschikking heeft over een plat dak of ruim balkon. Het groene dakterras is van mei tot en met oktober de locatie voor het informatieve en inspirerende programma van het groene infodak.

dakterras

dakengelsnacht  

http://www.engels.nl/

Inschrijving Dutch Design Awards 2011 geopend.

De inschrijving voor de Dutch Design Awards van 2011 is geopend ! Tot en met 30 april kunnen vormgevers in Nederland gratis online inschrijven om mee te dingen naar de felbegeerde Dutch Design Awards. TIjdens deze negende editie wordt aan de winnaar van The Golden Eye (Best of the best of Dutch Design) voor het eerst een geldprijs van 20.000 euro uitgereikt! Alle winnaars worden tijdens een feestelijke awardshop bij aanvang van de Dutch Design Week (DDW) op 22 oktober in Muziekgebouw Eindhoven bekendgemaakt.   In 2011 hanteert de DDA drie hoofdcategorieën met in totaal negen awards. De selectiecommissies wijzen uit het totale aanbod van gescoute werken en online inzendingen per subcategorie de finalisten aan, waarna de internationale jury de winnaars kiest.

IMAGES_START_DDA11
http://www.dutchdesignawards.nl/

Hoopvolle nieuwe kasten bij Castelijn

De Groningse ontwerper Gerard de Hoop doet zijn naam eer aan: Castelijn heeft wel drie van zijn kastontwerpen in productie genomen, die stuk voor stuk ‘zeer hoopvol’ te noemen zijn. Twee van de drie kastontwerpen zijn duidelijk aan elkaar verwant: de Rib en de Rob. Een 3e kastontwerp omvat een serie losse kastjes ‘op stok’: genaamd Sticks.

castelein1
Rob en Rib: twee kasten – één vormtaal
Rob is een slanke kast van 211 cm hoog en 80 cm breed, waarbij 3 vierkante open nissen de aandacht trekken. Deze nissen kunnen zelfs nog méér benadrukt worden door ze in kleur af te laten wijken van de rest van de kast én ze als ‘finishing touch’ uit te lichten met een in de schap ingebouwd spotje. Rob is in uni-, effect- en hoogglanslak leverbaar, waarbij allerlei combinaties tussen romp, deuren en nissen eindeloze variaties opleveren.

castelein2 
Sticks: flexibiliteit op pootjes
Het zien van een aantal aan de kant gezette protestborden was voor Gerard de Hoop een bron van inspiratie. De harmonieuze compositie van verschillende groottes in verschillende kleuren zette hem aan tot het ontwerpen van Sticks. Een kastsysteem met rompjes in vier verschillende breedte- én vier verschillende hoogtematen, net als de protestborden staand op een pootje. De totaalhoogte van elk Sticks kastje kan met de vier verschillende lengtes van de pootjes (de sticks) steeds weer anders zijn. Net als de toepassing van Sticks: als lowboard, als dressoir, als nonchalant in hoogte varierende kast of losse nacht- of halkastjes. Sticks is leverbaar in uni-, effect- of hoogglanslak.

castelein3

Wandplanken
Gecombineerd met een strakke samenstelling van Stickskastjes in zwart-grijs-wit tinten, laat Castelijn een nieuwe serie wandplanken in Utrecht zien. Net als de ‘oude’ blind aan de muur bevestigd, maar nu met een robuuste dikte van 38 mm. Een dikte die terugkomt in het kastsysteem Groove en Console, waardoor logische combinatiemogelijkheden ontstaan. De wandplanken zijn 25 cm diep en hebben lengtematen van 60 tot 280 cm. Zowel in hout als in uni-, effect- of hoogglanslak uitvoerbaar, steeds met ingebouwde spotjes als optie uit te breiden. http://www.castelijn.nl/

Meer interieur

Silestone lanceert nieuwe reclamecampagne: ‘Silestone Authentic Life’ met Fernando Alonso

Deurne, maart 2011 Het Spaanse merk Silestone®, wereldleider in de productie en distributie van kwartsoppervlakken, lanceert een nieuwe reclamecampagne met Fernando Alonso in de hoofdrol. Natuurlijk, origineel, fun, innovatief, elegant en authentiek… het zijn adjectieven die van toepassing zijn op de campagne, getiteld ‘Silestone Authentic Life’.

silestonealonso

Het doel van de reclamecampagne is het idee van authenticiteit te versterken, een concept dat wereldwijd gekoppeld wordt aan Silestone®. Hoofdrolspeler in de campagne, naast een werkblad in de kleur Rosso Monza, is Formule 1 wereldkampioen Fernando Alonso, die opnieuw op een originele manier samenwerkt met Silestone®.

Achter het project zit een team van professionele 3D-specialisten. Álex Román werkte opnieuw samen met Silestone®. Hij managede het project en voegde er zijn eigen creatieve invulling aan toe. Ook Álex Trochut, eveneens een bekende Spaanse specialist in grafische effecten, speelde een sleutelrol in het project door de illustraties op zich te nemen. Beeldspecialist Iván Jurado zorgde voor de prominente rol die fotografie inneemt in de campagne.

Santiago Alfonso, Marketing Director van de Cosentino Group: "Cosentino is trots om met zulke professionals te werken. Hun ervaring, wijsheid en werk zorgde voor een uitzonderlijke campagne die niet onopgemerkt voorbij zal gaan in de reclame- en marketingwereld."

Net als in de vorige Silestone® campagne ‘Above Everything Else’, werd ervoor gekozen om 3D te gebruiken in combinatie met de nieuwste technologie. "De uitwerking van het concept was een intens proces. Elk teamlid werkte bijvoorbeeld vanuit een andere locatie. De hele campagne werd gecoördineerd via Skype en e-mail”, aldus Damián Granados, Brand Manager van de Cosentino Group.

Opnieuw neemt Silestone® dus het voortouw met een spot die toont hoe Silestone® in het ‘Authentic Life’ past.

Hillhout introduceert tuinschermen van twee meter hoog

Tuinschermen vormen voor elke tuin, groot of klein, een stijlvolle manier om beschut en zonder inkijk van elkaar en van uw tuin te genieten. Om nóg meer privacy en rust te garanderen, komt Hillhout nu met tuinschermen van maar liefst twee meter hoog. De consument kan kiezen uit het robuuste en extra royale Jumboscherm of de chique Tuinwand Excellent, met voldoende ruimte om leidingen en dergelijke in weg te werken.

hillhout

Robuust Jumboscherm, 200 cm hoog
De Jumboschermen zijn tijdloos vormgegeven en gemaakt van de bekende Hillhout-kwaliteit. De geschaafde dikke planken ogen robuust door hun afmeting van 1,6 x 14 cm en zijn geschroefd op stevige steunlatten met roestvrijstalen schroeven. Het scherm is ca. 5 cm dik en ook een bijpassende deur is leverbaar. De deurstijlen hiervan zijn gemaakt van “gevingerlast” hout, wat ervoor zorgt dat deze niet kromtrekken.

Chique Tuinwand Excellent, 200 cm hoog
De Tuinwand Excellent is een chique en sterke vlakke houten wand van circa twee meter hoog. Door de geprofileerde en watervast verlijmde platen heeft deze wand aan beide zijden dezelfde mooie uitstraling. Omdat de benodigde vierkantpalen volledig in de wand zijn opgenomen, ontstaat een volledig vlakke wand. De afdekbalken van 200 cm lang werken de wand bovendien strak af. De totale dikte van de Tuinwand Excellent is 10 cm en daardoor zijn leidingen voor elektriciteit, water en dergelijke perfect in de wand weg te werken. Stijlvol en praktisch tegelijk dus.

Geen omkijken naar
De tuinschermen van Hillhout zijn KOMO-verduurzaamd met tien jaar Hillhout-garantie tegen houtrot, waardoor de consument hier jarenlang geen omkijken naar hoeft te hebben. De schermen zijn gemaakt van uitsluitend Fsc- of Pefc-gecertificeerd kwaliteitshout. Om het plaatsen van tuinschermen extra gemakkelijk te maken, heeft Hillhout de opbouwtips op een rijtje gezet, te vinden op www.hillhout.com.

De tuinschermen van Hillhout zijn te koop en te zien bij alle Hillhout-dealers (voor adressen zie www.hillhout.com).

Meer tuin

maandag 28 maart 2011

Miele-wandschouwafzuigkap DA 429 als beste uit de test

De Consumentenbond publiceerde in de Consumentengids van maart 2011 de resultaten van een test onder negen wandschouwafzuigkappen. Van Miele werd de wandschouwafzuigkap DA 429 getest, zowel met luchtafvoer- als met circulatiesysteem. En met succes, want deze afzuigkap behaalde in beide testen de eerste plaats.

miele

In de test met luchtafvoersysteem behaalde de afzuigkap de hoogste totale score van maar liefst 7,8. Dit uitstekende testoordeel is met name te danken aan de testonderdelen 'geurverwijdering', 'vetverwijdering' en 'afwerking'. Ook in de test met luchtcirculatiesysteem behaalde de wandschouwafzuigkap DA 429 de hoogste totale score: 7,0. Dit uitstekende testoordeel is vooral te danken aan de testonderdelen 'vetverwijdering' en 'afwerking'.

Vitaal en goed voorbereid de zomer in met Sunshower

Gezond Vitamine D gehalte en minder kans op een verbrande huid

Nu de eerste zonnige lentedagen een feit zijn, kijken veel mensen uit naar de zomer. De dagen met meer licht maken de mens nu eenmaal energieker en opgewekter. Zonlicht zorgt voor een natuurlijke aanmaak van vitamine D. In de winter, maar ook steeds vaker het gehele jaar door, hebben veel mensen een vitamine D tekort. Terwijl een juiste dosering goed is voor de botten en de natuurlijke weerstand. Sunshower biedt de mogelijkheid om, onder de douche, regelmatig in aanraking te komen met zonlicht. Eerder onderzoek van Sunshower, in samenwerking met dermatologen van LUMC, heeft aangetoond dat geregeld kort gebruik van de Sunshower er toe leidt dat het vitamine D gehalte op een gezond niveau komt. Tevens kan de huid geleidelijk wennen aan zonlicht, wat beter is dan wanneer het lichaam opeens langdurig aan zonnestralen blootgesteld wordt.

sunshower

Uitvinding voor onder de douche
Het Sunshower concept is een uitvinding van Nederlandse bodem en onderscheidt zich van andere zonnebanken, doordat het gebruik plaats vindt onder de douche. In vergelijking met een bezoek aan de zonnebank kan men dankzij dit apparaat tijd besparen, maar vooral makkelijker en regelmatig korte momenten aan zonlicht blootgesteld worden. Sunshower is verkrijgbaar in verschillende variaties. Opbouwmodellen, welke eenvoudig in de hoek van iedere bestaande douche gemonteerd kunnen worden. Voor nieuwe douches zijn ook inbouwmodellen beschikbaar. De Sunshower Combi is een douchezonnebank met ingebouwde UV- en infraroodlampen.

Zonlicht is gezond
KWF Kankerbestrijding, Cancer Research UK en the National Osteoporosis Society adviseren om meerdere malen in de week tien à vijftien minuten in zonlicht door te brengen. Deskundigen vermoeden dat de angst voor huidkanker mensen te voorzichtig heeft gemaakt met zonnestraling, waardoor men ook buiten de winter om een vitamine D tekort krijgt. De optimale bloedwaarde voor vitamine D is nog steeds onderwerp van discussie, maar voorop staat dat de tekorten toegenomen zijn onder andere door gebrek aan zonlicht. Volgens experts is het juist prima om hiermee dagelijks kort in aanraking te komen. Alle Sunshower modellen zijn KEMA gekeurd en voldoen aan de huidige richtlijnen van de wetenschap omtrent verstandig zonnen.

Met Samsung Waswijzer app nooit meer verwassen kleding

Twijfel je op welke temperatuur je een nieuw kledingstuk moet wassen? Vraag je je af hoe je die inktvlek uit dat witte overhemd krijgt? Ben je vergeten wat het symbool op het label betekent? De Waswijzer app die Samsung voor Android smartphones heeft ontwikkeld, geeft direct het juiste antwoord.

samsungwaswijzer

Om de Samsung Waswijzer app gratis te downloaden ga je naar Android Market en zoek je naar Waswijzer. 

De eerste tuin App van Nederland

Intratuin lanceert vandaag de eerste iPhone applicatie voor tuinminnend Nederland. Met deze App biedt Intratuin alle iPhone-gebruikers tips voor het onderhoud en de inrichting van de tuin. Maar ook op het gebied van interieur informeert de grootste tuincentrumketen de gebruikers van de App over de laatste trends. Bovendien hebben zij dankzij deze service altijd de actuele folder bij de hand en is de dichtstbijzijnde vestiging, en de route er naar toe, in een handomdraai gevonden. De Intratuin App is gratis te downloaden in de iTunes store.

intratuin
Elk jaar vragen veel mensen zich weer af wanneer ze de tuin het beste kunnen onderhouden of voorzien van een metamorfose. Wanneer moet ik snoeien, verticuteren of bollen planten? De officiële App van Intratuin biedt hulp bij dat soort vragen. Elke maand worden aan de hand van een overzichtelijke tuinkalender de juiste tips voor het beste resultaat in  tuin of op balkon weergegeven. Daarnaast worden met behulp van ‘Ideetjes & weetjes’ de laatste trends en handige tips gegeven om tuin en interieur optimaal en naar eigen smaak in te richten.

Folder & GPS
Iedere twee weken verschijnt een nieuwe Intratuin folder die vol staat met aanbiedingen en inspiratie voor tuin en interieur. De folder wordt huis-aan-huis verspreid, maar is voortaan ook via de App terug te vinden. Het voordeel van de folder op de smartphone is dat deze altijd en overal bij de hand is en direct beschikbaar is zodra deze ingaat. Ook is het mogelijk om op basis van de GPS-locatie de dichtstbijzijnde Intratuin te vinden en de route er naartoe te bepalen.

Karin Witteveen, marketingmanager van Intratuin over de lancering van de App: “We zijn ontzettend trots dat we met de introductie van de App onze klanten nu de mogelijkheid bieden om zich ook via de mobiele telefoon te oriënteren op tuingebied. Ze zijn van ons gewend dat we ze voorzien van goed advies. Advies dat ze nu ook aan de hand van de tuinkalender in de App overal kunnen raadplegen. Tuinieren vanuit de luie stoel of juist actief met de folder op je smartphone de winkel in.”

Over Intratuin
Intratuin, de groene belevenis. Intratuin is een belevenis in elk seizoen. Als tuincentrum en sfeerwinkel maakt Intratuin winkelen voor tuin, huis en balkon tot een plezierige én inspirerende vrijetijdsbesteding. Kleurrijk, met een overvloed aan planten en bloemen. Sfeervol, met een ruim aanbod woonaccessoires en seizoensartikelen. Praktisch, met een compleet assortiment dierenverzorgingsproducten. Gastvrij met een gezellig tuincafé en een speelhoek voor kinderen. En altijd biedt Intratuin iets extra’s: stylingtips, speciale acties en creatieve workshops die onze klanten elk bezoek weer op nieuwe tuin- en woonideeën brengen.

donderdag 24 maart 2011

Wat te doen bij inspiratie onder de douche…?

Voor diegenen die eigenlijk niet zonder notitieblokje kunnen en juist onder de douche op de beste ideeën komen is er nu de Auquanote. Een waterdicht kladblok met pen waarop je zelfs onder water je ideeën kwijt kunt!

myaquanotes

Net zoals een Post-It kan je je idee afscheuren en weer op bijvoorbeeld het scherm van je computer plakken! De Aquanote is recyclebaar en milieuvriendelijk.

Voor meer informatie of direct bestellen www.myaquanotes.com

Snelle oplossing voor gazonprobleem

Mede door de sneeuwval en de vorstperioden van de afgelopen winter heeft het gazon het stevig te verduren gehad. Kale plekken en mosvorming zijn dan ook een veel voorkomend gevolg. Grasspecialist Evergreen introduceert een ideale oplossing om kale plekken in het gazon vliegensvlug te herstellen.

Patch-Magic-10_10cm

Snel gazonherstel
Evergreen introduceert dit voorjaar een zeer snelle drie-in-één gazonhersteller: Patch Magic. Deze hersteller bevat een mix van graszaad, startvoeding en brokjes potgrond. De speciale potgrond is gemaakt op basis van geperste kokosvezel en werkt als een spons. Wanneer je water toevoegt, krijgt de grond volume. De kokosgrond absorbeert acht keer zijn gewicht in vocht en het volume verviervoudigt. De graszaden krijgen daardoor een vochtig en beschermend milieu en dat bevordert een zeer snelle ontkieming en goede ontwikkeling van een stevig wortelstelsel. Het graszaad ontkiemt binnen ongeveer vijf dagen bij een temperatuur van 15 graden Celsius. Zo herstel je, op de snelste en makkelijkste manier ooit, kale plekken in je gazon. In no-time heb je weer een strakke groene grasmat. 

Patch Magic verkrijgbaar bij tuincentra in een handige strooibus voor 10 tot 20 kale plekken (van gemiddelde doorsnee van 45 cm) voor een verkoopadviesprijs van € 10.95 of in een strooizak voor 20 tot 40 kale plekken voor een verkoopadviesprijs van € 15.95.

Kijk voor meer informatie op www.ilovemygarden.nl

Meer tuinieren

Met KinderkamerinStijl.nl terug naar de basis

Camilla Jacobs is oprichtster en eigenaresse van Kinderkamerinstijl.nl, maar tevens styliste. Ze weet kwaliteit, elegantie en comfort op een warme manier te combineren in de kinderkamer. Bij Kinderkamerinstijl.nl kun je terecht voor de basis van de kinderkamer: bedjes, linnenkasten, commodes, nachtkastjes, bankjes en stoeltjes, maar tevens stylingadvies op maat. Al het meubilair wordt met zorg door ambachtslieden vervaardigd of gerestaureerd. Oude brocante kinderbedden en meubels uit Frankrijk, Engeland en Duitsland, of liever exclusieve merken als Fairytale en Greengate uit Denemarken. Er is voor ieder wat wils. De nieuwe collectie is vanaf heden verkrijgbaar op www.kinderkamerinstijl.nl. Prijzen variëren van € 79,- voor een nachtkastje tot € 875,- voor een kinderbed.

foto07h

Bij kinderkamerinstijl.nl staan basic chic, comfort en luxe centraal. Dat is vooral terug te zien in de collectie oude brocante kinderbedden en meubels. De meubels vinden hun oorsprong rond 1900 en komen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. De kindermeubels worden met zorg geselecteerd waarna ze in een gespecialiseerd atelier gerestaureerd en aangepast worden naar hedendaagse eisen en wensen. Nieuw wordt met oud gecombineerd, evenals eenvoud met klassiek. Je kunt bij Kinderkamerinstijl.nl terecht voor nieuwe en oude meubels, losse ontwerpen of complete sets. Daarnaast tevens voor stylingadvies op maat.foto06h 
Naast de persoonlijke aandacht en goede service, staat Kinderkamerinstijl.nl ook bekend om haar ruime voorraad, snelle levering en lage verzendkosten. Meer informatie op Kinderkamerinstijl.nl

woensdag 23 maart 2011

Silestone®, hét kwartsoppervlak voor Bulthaup keukens

Deurne, maart 2011 − Cosentino Group, eigenaar van het merk Silestone®, en Bulthaup GmbH & Co KG hebben een overeenkomst gesloten waardoor alle kwartsoppervlakken in de keukens van de Duitse producent voortaan van het merk Silestone® zijn. Een voorbeeld is de Bulthaup b3 keuken, bekend voor zijn eenvoud en discrete look, die uitgerust wordt met een 10mm Silestone® werkblad.

silestonebulthaup

Bulthaup staat erom bekend dat zij ruimtelijk verder denken dan de beperkingen die de keuken oplegt, of het nu gaat om open ruimtes of intiemere plekken. Voor Bulthaup komt kwaliteit op de eerste plaats. Het bedrijf zorgt voor een frisse interpretatie van conventionele projecten en herdefinieert de leefruimte.

De door Bulthaup geselecteerde Silestone® kleuren liggen volledig in lijn met de filosofie en de stijl van de fabrikant. Het kleurengamma kwam tot stand dankzij een nauwe samenwerking tussen het R&D-departement van de Cosentino Group en het team van Bulthaup. Bulthaup neemt de volgende Silestone® kleuren op in zijn catalogus: Blanco Zeus, Cemento Spa, Gris Expo, Negro Tebas en Unsui.

Alle Bulthaup showrooms zullen wereldwijd worden uitgerust met Silestone® werkbladen. De natuurlijke schoonheid van Silestone® en de uitzonderlijke eigenschappen ervan, maken het materiaal ideaal voor keukenwerkbladen. Keukens uitgerust met Silestone® kwartsoppervlakken zijn verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit en een opmerkelijk design.

“We zijn trots op onze samenwerking met Bulthaup”, aldus Santiago Alfonso, Marketing Director van Cosentino Group. “Silestone® en Bulthaup delen hetzelfde gevoel voor esthetiek en design. De b3 keuken is de beste illustratie van de waarde van het partnership tussen Silestone® en Bulthaup."

Meer aanrechtbladen

Spelen op kokos

Het is relatief onbekend bij tuinierend Nederland: kokos als bodembedekker. Het is een 100% ecologisch product dat wordt gemaakt van vezels van de bast van kokosnoten. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en gaat jaren mee. De toepassingsmogelijkheden van deze natuurlijke bodembedekker zijn groot. Met speels gemak maak je er een looppaadje in de (moes)tuin of een natuurlijk garagepad van. De kokosbast is ook zeer geschikt als ondergrond van een speelplaats.

kokos

Veelzijdig
De kokos bodembedekker van Naturado is een veelzijdig product; het is 100% natuurlijk, decoratief en duurzaam. Met kokos als bodembedekker heb je nauwelijks onderhoud en veel minder last van onkruid. Een ander zeer belangrijk voordeel van kokos is dat het zorgt een optimale vochthuishouding. In tegenstelling tot tuintegels zorgt kokos ervoor dat regenwater snel de bodem in kan zakken. Dat voorkomt typische tegelproblemen als plasvorming, groene aanslag en kans op overbelasting van de riolering.

Natuurlijk zacht
Doordat kokos zachter aanvoelt dan andere bodembedekkers is het product zelfs comfortabel als je er met blote voeten op loopt. De bodembedekker is mede daarom zeer geschikt voor tuinpaden maar ook voor bijvoorbeeld speelplaatsen. Een laagje kokos van ongeveer 5 cm is voldoende. Als de laag na verloop van tijd dunner wordt, kan je er weer een laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!

Kokos bodembedekker is o.a. verkrijgbaar via tuincentra in verpakkingen van 50 liter voor € 9,99. Kijk voor meer info op www.naturado.nl.

Design barbecue

Nieuw van barbecook: PUUUR
De Belgische barbecueproducent barbecook introduceert in het voorjaar van 2011 een innovatieve houtskoolbarbecue: PUUUR. Op de nieuwe barbecue bereid je op extra gezonde wijze de lekkerste gerechten. Daarnaast heeft PUUUR een zeer modern uiterlijk waardoor het een opvallend designobject voor de tuin is.

barbecook3

Innovatief
De houtskoolbarbecue PUUUR is ontworpen met het oog op gezond grillen en dat begint bij een natuurlijk vuur. De barbecue is zeer eenvoudig aan te maken zonder gebruik van chemische en ongezonde aanmaakblokken. Drie krantenvellen zorgen er voor dat de PUUUR na amper een kwartier klaar voor gebruik is. De kuip van de nieuwe barbecue is gemaakt van hittebestendig keramiek. De isolerende werking van de kuip zorgt voor een beter behoud van de warmte en een heter vuur. Uniek aan de PUUUR is zijn innovatieve reflecterende kap. Deze reflecteert de warmte van de houtskool terug in de kuip, zodat het vlees van boven gaart en onderaan grilt. Tegelijk kunnen alle rookgassen ontsnappen via de speciale lamellenstructuur van de reflector.

barbecook2

De PUUUR houtskoolbarbecue van barbecook is verkrijgbaar in drie standaardkleuren: Arctic White, Vulcanic Grey en Pacific Blue. Wie zijn tuin of terras liever een persoonlijke touch geeft, kan via de website van barbecook kiezen voor een andere kleur. De verkoopadviesprijs is € 499 (standaardkleur) of € 799 (gepersonaliseerde kleur).

barbecook1

Kijk voor verkoopadressen en meer informatie op www.barbecook.com/puuur

Stoelen en lampen met karakter

Bijzonder grappig deze stoelen en lampen van het Franse bedrijf Tabisso. Stoelen in cijfers en letters en de verlichting uit zich in wel meer dan 20 leestekens.

tabisso2
tabisso3

tabisso1

tabisso3a
Een leuke manier voor bedrijven om hun bedrijfsnaam te spellen in de lobby maar ook particulieren kunnen bij Tabisso terecht. De collecties worden voortdurend uitgebreid met nieuwe lettertypen en voorwerpen.

Voor meer informatie http://www.tabisso.com

dinsdag 22 maart 2011

Wat kosten kozijnen?

Kozijnen.Com - Snel en eenvoudig gratis offertes aanvragen!
Via Kozijnen.Com kunt u snel en eenvoudig gratis kozijn offertes aanvragen bij meerdere kozijn, raam of deur leveranciers tegelijk. Op deze manier kunt u u bij het vervangen van uw kozijnen in de verbouwing al gauw honderden euro's besparen.

Bijenkorf kiest voor JEE-O Lifestyle producten

WEURT - “Let’s go outside” Een selectie van JEE-O Lifestyle producten voor buiten is binnenkort te zien in de Bijenkorf. Kom naar één van de filialen in Nederland tijdens de Maffe Marathon, die van start gaat op 30 maart a.s. voor het grote publiek (en 29 maart voor BIJ pasjeshouders). Neem een kijkje bij de producten van JEE-O by Lammert Moerman. De Bijenkorf heeft namelijk haar keus op JEE-O laten vallen en opgenomen in haar bijzondere woon- en design assortiment. Daar is JEE-O trots op. JEE-O producten staan in het teken van het ultieme gevoel van puur genieten, en dat wil JEE-O dit jaar nóg meer gaan uitdragen. Het is dan ook “een droom die uitkomt en een hele eer om een aantal items van JEE-O te kunnen laten zien bij de Bijenkorf. Bovendien bereiken we hiermee een heel groot en gewenst publiek”, aldus Lammert Moerman.

jee-o


Waardering kwaliteit en unieke vormgeving
De keuze van de Bijenkorf voor JEE-O bevestigt de ontwikkeling van het merk, dat een sterke groei heeft doorgemaakt. Een statement voor Lammert Moerman, die verder toelicht: “De weg naar kwalitatief hoogwaardig design in combinatie met unieke vormgeving is hiermee succesvol ingeslagen”. Bijzondere waardering verkrijgt het merk hiermee, dat inmiddels een uitgebreide reeks aan design en lifestyle producten op haar naam heeft staan. 

Robuust en krachtig design
JEE-O® producten staan voor robuust en krachtig design, voor binnen- en buiten, dat kenmerkend is door zijn eenvoud. En met een uitstraling die voor zichzelf spreekt. Speciaal voor de Bijenkorf heeft zij vier bijzondere producten uit haar verschillende lijnen geselecteerd. Deze items samen dragen uit waar JEE-O voor staat: Verfrissend en ambitieus, exclusief en extravert, maar ook stoer en brutaal. Het maakt haar tot een merk apart.

donderdag 17 maart 2011

Denim en 3D, de nieuwe trends voor gordijnen

A House of Happiness lanceert nieuwe gordijnen- en decoratiecollecties

clip_image002

De Trevor & York collectie

Leeuwarden, 15 maart 2011 – Het Nederlandse gordijnen- en decoratielabel ‘A House of Happiness’ van Vriesco International Fabrics presenteert vier nieuwe collecties. De collecties richten zich op vier verschillende stijlen; klassiek met een romantische twist, modern & design, fris & actueel en basic. De volledige collecties zijn sinds deze maand te bezichtigen in de showrooms in Eindhoven, Leeuwarden, Deventer en Waddinxveen. In de collecties zijn nieuwe gordijnentrends terug te vinden, zoals 3D verwerking in de stoffen en het gebruik van natuurlijk ogende stoffen. Denk daarbij aan polyester dat op linnen lijkt. Nieuwe materialen en kleuren voor de raambekleding zijn denim en indigo, evenals zachte grijstinten in combinatie met een accentkleur zoals mosterdgeel.

De vier ‘A House of Happiness’ collecties
A House of Happiness laat vier uiteenlopende stijlen gordijnen en decoraties zien. De decoraties bestaan uit kussens en embrasses.

· De Trevor & York collectie wordt gekenmerkt door casual stoffen met een romantische twist. De kleuren zijn veelal off-colours zoals ecru en kiezel. Deze combinatie geeft de collectie een klassieke stijl met een romantische inslag.

· De designgordijnen uit de Artende collectie zijn modern. Eenvoudige gedessineerde half transparante stoffen voeren de boventoon binnen de Artende collectie. Gestructureerde inbetweens, deze stof zit tussen het gordijn en de vitrage in, de crush-effecten en jaguard-geweven strepen geven de stoffen een 3D effect. De denimgordijnen van Artende voorzien een huis van de industriële look.

· Wie een huiselijke sfeer wil creëren, kiest voor de Homers collectie. Homers combineert frisse kleuren met een uitgesproken mix aan dessins zoals een vrolijke ruit-print. Binnen de homers-collectie bestaat er de Hollandse Cozz-lijn, speciaal gericht op een jonge doelgroep.

· De basiscollectie Secc is goed te combineren met de andere collecties door het gebruik van overwegend neutrale kleuren en natuurlijk ogende stoffen, zoals polyester dat op linnen lijkt. Secc kenmerkt zich door tijdloze eenvoud. De Secc collectie bevat ook denimgordijnen die makkelijk te combineren zijn met andere stoffen.

Gordijnen met 3D verwerking en denim
Product developer Mascha Bos van Vriesco International Fabrics heeft zelf een achtergrond in de mode en haalt daar graag inspiratie vandaan. ‘Denim is bijvoorbeeld niet alleen draagbaar als kleding maar wordt ook steeds vaker toegepast als raambekleding,’ zo vertelt Mascha. Ook wordt er geëxperimenteerd met stoffen door verschillende garen te gebruiken. Mascha Bos: ‘Speciale volumineuze garens met verdikkingen of krimpgarens zorgen voor een blijvend reliëf in het motief, zo creëer je een 3D effect in de gordijnen’

clip_image004

De Homers Cozz collectie

Verandering in gordijnentrends
De afgelopen jaren heeft de gordijnenmode zich langzaam verschoven. De omslag begon ongeveer twaalf jaar geleden toen er een duidelijke voorliefde was voor gele gordijnen. In de daar opvolgende jaren werden de geeltinten steeds vaker gemixt met terratinten. Daarna werden de ramen bekleed met zwarte en bruine gordijnen gecombineerd met een ivoorkleurige muur. ‘De huidige gordijnentrend met grijstinten en natuurlijk ogende synthetische stoffen, past bij de industriële look die veel wordt toegepast in moderne interieurs’, zo vertelt Mascha Bos. De natuurlijk ogende stoffen zijn vaak gemaakt van polyester en dus makkelijk te behandelen, maar ze hebben wel die natuurlijke uitstraling.

Meer informatie: www.Vriesco.com

Meer Raamdecoratie

Eenvoudig takkenwerk met nieuwe takkenschaar

Nieuw: hefboomtakkenschaar van Gardena

Bij het snoeien heb je te maken met verschillende soorten takken. De ene tak is te dik, de andere te hard of te zacht. Eigenlijk heb je meerdere gereedschappen nodig om aan deze verschillen tegemoet te komen. Met de nieuwe Comfort hefboomtakkenschaar SmartCut van Gardena is dat overbodig. Deze takkenschaar is geknipt voor veelzijdig onderhoud en wordt het snoeien een eenvoudig takkenwerk.

gardena1

Slim

De nieuwe hefboomtakkenschaar SmartCut heeft een uniek viertraps hefboommechanisme die je ‘aanzet’ voor dikkere takken. Het gepatenteerde mechaniek activeert zichzelf automatisch en maakt in vier fasen korte metten met dikke takken en hard hout. Voor dunnere takken schakel je de hefboomfunctie weer uit. Het onderhoud van bomen gaat met de nieuwe hefboomtakkenschaar van Gardena veel lichter en sneller. De hefboomtakkenschaar werkt bovendien precies en zuiver. Een aambeeld van hoogwaardig aluminium en een precisiegeslepen bovenmes met antikleefcoating spelen daarin een hoofdrol. De lichtgewicht aluminium armen zorgen voor hoge stabiliteit en de ergonomische handgrepen (met softgrip) dragen bij aan meer veiligheid en makkelijker werken.

In 2011 bestaat Gardena 50 jaar. Kijk voor informatie en jubileumacties op www.gardena.nl

Kleur je huis in!

Rood geeft kracht, geel staat voor warmte, groen brengt evenwicht en blauw rust. Kleuren hebben stuk voor stuk een eigen werking. In je huis kun je dit natuurlijk perfect toepassen. Kies voor de juiste meubels en accessoires en creëer je eigen, unieke sfeer in huis.

Bij het inrichten van je huis is het goed om iets te weten over de werking van kleuren. Onbewust maken kleuren je namelijk vrolijk of rustig, geven ze energie of creëren ze een romantische sfeer. Kies de perfecte kleur voor elke ruimte in je huis.

Krachtige, vrolijke banken
Voor je woonkamer kun je kiezen voor een energieke kleur die vrolijkheid geeft, zoals geel, oranje of rood. Oranje stimuleert daarbij ook de creativiteit en rood staat voor kracht. Je kunt met deze kleuren natuurlijk alle kanten uit. In de zomer een frisse, lichte tint, in de winter een warmere tint. Je fauteuil of bank zijn bij uitstek geschikt om je woonkamer een accentkleur te geven. Bij sofa.com vind je altijd wel een kleur en stof die bij je past. Van Belgisch linnen tot Florentijns fluweel. En als je na een tijdje weer een andere kleur wilt proberen: bijna alle banken hebben een afneembare hoes. Kijk op onze website www.sofa.com voor alle producten en maak je eigen combinatie met de diverse stoffen!

clip_image002clip_image004clip_image006clip_image008

Blauwe bedden voor ultieme rust

Voor je slaapkamer kies je eerder voor een kleur die rust geeft, zoals blauw of groen. Maar

natuurlijk mag een roze of rood accent, speciaal voor de passie en romantiek, ook niet ontbreken. Je bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer, daarom heb je bij sofa.com de keuze uit bedden in alle kleuren en stoffen. Verse bloemen of nachtlampjes op het nachtkastje, een mooie foto op canvasdoek of een paar losse kussens in dezelfde kleur maken het geheel af.

Benieuwd hoe een stof aanvoelt en of hij bij je interieur past?
Op onze website www.sofa.com kun je gratis stoffenstalen bestellen.

donderdag 10 maart 2011

Wheelbench. Half bank half kruiwagen

Mobiele buitenbank, gemaakt van ecologisch duurzaam Accoya-hout en voorzien van een kruiwagenwiel. De verrassende combinatie van bekende elementen versterkt het actieve ‘buitengevoel’ van de bank.

wheelbench

Rogier Martens over de Wheelbench: “Met z’n tweeën een bank verplaatsen heeft altijd iets kluchtigs... Deze kun je comfortabel wegrijden. Het opvallende wiel is een uitnodiging om de beste plek op te zoeken. Een uitnodiging om actief te worden, om de wereld telkens weer naar je hand te zetten.

Op zaterdag 12 maart wordt Weltevree feestelijk gepresenteerd door Haasnoot in Wassenaar. Vanaf 14u bent u van harte welkom!
http://www.weltevree.nl

Weltevree
Weltevree is een Nederlands productlabel. Weltevree ontwikkelt en produceert oorspronkelijke producten voor de leefomgeving. Gebruiksvoorwerpen voor de herbeleving van primaire verlangens: onderscheidend, oorspronkelijk en van goede kwaliteit. Weltevree is ontstaan uit de behoefte om deze producten voor iedereen toegankelijk te maken.

T-shirt Chair, een stoel gemaakt van t-shirts!

Versleten jeans, t-shirts van vrienden, de gordijnen van oma en diverse textiele lappen zijn door ontwerpster Maria Westerberg samengebracht tot een unieke stoel de ‘T-shirt Chair’.

t-shirtchair

De ‘T-shirt Chair’ is uitgeroepen tot een van de winnende ontwerpen bij de Zweedse Green Furniture Awards.

De ‘T-shirt Chair’ is hier te bestellen.
Liever een eigen ‘T-shirt Chair’? Het frame is ook los verkrijgbaar zodat je met een beetje creativiteit een prachtige persoonlijke T-Shirt Chair in elkaar knutselt.

SOLIDEA – Bad by Antiolupi

ontwerp van Carlo Colombo
Steen, het natuurlijke element bij uitstek, staat synoniem voor de eeuwigheid en de grootheid van de natuur. Het bad Solidea is gemaakt van Carrara marmer, het materiaal met een sterke persoonlijkheid waar ontwerper Carlo Colombo zich sterk tot aangetrokken voelde.

antoniolupi-presenta-SOLIDEA-e-PIPA_immagine_20101223121550

Solidea is gemaakt van marmer met een onregelmatige vorm. Het bad heeft een rechthoekige basis en dankzij de ronde rand oogt deze als een ovaal. De binnenkant is lekker breed dus heerlijk comfortabel.

Meer badkamer

Wanda by Antonio Lupi

Dit stijlvolle bad van Antonio Lupi is ontworpen door Daniel Debiasi en Federico Sandri. Wanda is voorzien van een zeer eigentijdse vorm. Het bad is oversized dus groot genoeg om met zijn tweetjes even heerlijk achterover te leunen, te ontspannen en de zorgen van de dag te vergeten!

antoniolupi---Vasca-Wanda---Design-Daniel-Debiasi-e-Federico-Sandri_immagine_20110209152831

De glanzende afwerking geeft het bad een heerlijke, luxe uitstraling. Voor meer informatie bezoek Antonio Lupi .

Meer badkamer

donderdag 3 maart 2011

AEG introduceert ProTex Plus – de wasautomaat met gevoel voor textiel

Wassen met gevoel voor elke soort stof. Een wasprogramma dat zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid textiel in de machine. Dat bieden de nieuwe ProTex wasautomaten van AEG, die zijn uitgerust met het OptiSense wassysteem.

aeg

Neem de AEG Lavamat 98685 FL, één van de nieuwe wasautomaten met OptiSense. Dit model is een wonder van vernuft. Hij heeft een capaciteit van 8 kg, werkt fluisterstil en scoort maar liefst een A+++ op het energielabel. En hij kan wat andere wasautomaten niet bieden: hij past automatisch de duur van een programma aan de hoeveelheid en de soort textiel aan, net als het water- en energieverbruik. Dat garandeert een uiterst nauwkeurige en behoedzame behandeling van de was. Duurzamer bestaat niet.

Langer genieten van mooie kleding. Elke soort wasgoed, of het nu gaat om slijtvast katoen of delicate synthetische stoffen, om wol of om zijde, wordt in de nieuwe AEG Lavamat 98685 FL met OptiSense zo behoedzaam mogelijk behandeld.

De machine voelt feilloos aan wat er in de trommel is gestopt. Of er nu een dikke, fluwelen tweepersoons sprei wordt gewassen of een paar setjes zijden lingerie, er past een perfect was- en centrifugeerprogramma bij dat automatisch wordt ingesteld. De technologie voorkomt bovendien het ‘overwassen’ van kleding. Alle stoffen blijven er langer als nieuw uitzien en voelen langer zacht aan. Recente testen tonen aan dat OptiSense tot 30% meer bescherming tegen slijtage kan bieden dan een standaard wasautomaat.

Zelfs kledingstukken met ‘dry clean only’ op het label, zoals kasjmier truitjes en linnen of zijden jasjes, kunnen met de speciale ProSteam stoomprogramma’s in de wasautomaat worden opgefrist en ontkreukt.

Snel en grondig. De AEG ProTex plus wasautomaten zijn uitgerust met Advanced Washing Technology (AWT). Dat is een uniek snelbevochtigingssysteem dat een grondige, gelijkmatige en snelle wasbeurt garandeert – ook als de machine vol beladen is. De was raakt snel verzadigd met water, waarbij meteen ook wordt voorkomen dat het wasmiddel bij het inlopen vlekken op kleding en linnengoed achterlaat.

Fluisterstil. De isolatietechnologie van deze nieuwe wasautomaten mag baanbrekend worden genoemd. Ze hebben isolatie rondom en een nieuwe behuizing die trillingen en geluid absorbeert. Dankzij de stabiele bodem wordt de rust in huis niet verstoord als er een was wordt gedraaid.

Daarnaast is de invertermotor zo duurzaam dat AEG er 10 jaar garantie op geeft. 

Extreem energiezuinig. De nieuwe ProTex wasautomaten verbruiken al 40% minder stroom dan andere A-klasse wasautomaten. En wordt het SuperEco – koud water – programma gebruikt, dan wordt  80% aan verbruikte energie bespaard ten opzichte van een synthetica was van 40°C.

De AutoOff functie schakelt de wasautomaat automatisch helemaal uit zodra het programma is afgelopen.

Driedubbel beveiligd. De AEG ProTex wasautomaten hebben een automatische kinderbeveiliging.  Tijdens het wassen reageren de druktoetsen en programmaknop niet en kan de vuldeur niet worden geopend. De vuldeur is voorzien van dubbel glas, zodat hij ook bij wassen op 95ºC gewoon kan worden aangeraakt. Naast de beveiliging tegen wateroverlast biedt het Aqua Control Systeem drievoudige bescherming tegen waterschade: een dubbelwandige slang, een systeem tegen over- en leeglopen en een pomp die automatisch water wegpompt, zelfs als de automaat is uitgeschakeld. Bij een eventuele storing klinkt er een akoestisch alarm.

AEG Neue Kollektion in Home Center of the Brands .De highlights van de AEG Neue Kollektion zijn te zien in het Home Center of the Brands te Alphen aan den Rijn. De komende maanden zullen wij u blijven informeren over het nieuwe assortiment van AEG. De meest actuele informatie vindt u op http://www.aeg.nl