woensdag 30 november 2011

IT'S ALL ABOUT LOVE

Lief, zoet met een knipoog tot het stoute dat is de nieuwste behang, stoffen en dekbedovertrekken collectie Love van het trendy Nederlandse interieurmode merk ESTAhome.nl estahome-love1Love is een uitbundige explosie van verschillende designs en kleuren. Het behang van "Love" varieert van lieve hartjes, paisleys en een toile de jouy tot een stoere panterprint en circus letters.

Lees en bekijk meer op Wonenonline.nl

DesignOnline24 geeft unieke Ridge Rib stoelen van kunstenaars weg!

De succesvolle Nederlandse webshop www.DesignOnline24.nl, aanbieder van betaalbare lounge- en designmeubels voor particulieren en bedrijven, is via Social Media een actie gestart waarbij 5 persoonlijke Ridge Rib stoelen van kunstenaars worden weggegeven.

FB_actie_stoel_ridge_rib_1

Inspiratie van bekende kunstenaars
Bekende kunstenaars zoals Electric Luna, Gaby Gusek en Sophia Anastasia hebben de populaire eetkamerstoel inmiddels ontvangen om naar eigen inzicht te restylen. Via Twitter (@stoelridgerib), Facebook (www.facebook.com/StoelRidgeRib) en op de speciaal ontwikkelde website van de Ridge Rib stoel (www.stoel-ridge-rib.nl) is de voortgang van dit kunstzinnige project te volgen. Zo kan men via blogs en foto’s meer te weten komen over de inspiratie voor het tot stand komen van de custom made Ridge Rib stoelen.

Buitenland toont interesse in gerestylde stoel
De reacties op dit designproject zijn overweldigend. Velen hebben de actie met hun volgers op Social Media gedeeld en is het project ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Zo is de stoel van Gaby Gusek met als thema “het is maar 10 uur sporen naar Berlijn…” uit het gedicht ‘Pogrom’ van Ed Hoornik, tot eind december het middelpunt van de tentoonstelling op de Nederlandse Ambassade in Duitsland. De stoel die binnenkort ook nog wordt bewonderd door Rem Koolhaas (architect van de Nederlandse ambassade) is daarmee een echte blikvanger geworden.

Hoe maak je kans op Ridge Rib stoel
Om kans te maken op een van deze unieke stoelen kunnen design- en kunstliefhebbers tot en met 19 december de pagina ‘Liken’ en aangeven waarom de stoel zo goed in hun interieur zou passen. Om hun motivatie kracht bij te zetten kan een interieurfoto geupload worden. Alle winnaars zullen eind december door DesignOnline24 worden geïnformeerd.

maandag 21 november 2011

Rolf Benz NEO. Markant en modern

NEO van Rolf Benz NEO is een veelzijdige bankprogramma daagt uit om te combineren. De vormgeving is ongecompliceerd en strak. Het heldere en slanke silhouet van Rolf Benz NEO en poten in 3 afwerkingen – chroom mat, chroom glanzend en zwart gelakt – passen in elke moderne woonomgeving en dringen zich niet op in de ruimte.RolfBenz_300_NEO_005_largeZitten, loungen of relaxen – Rolf Benz NEO is even flexibel als innovatief. 2 zitdieptes, 2 zithoogtes en verschillende combinatie-elementen maken individueel comfort en uiteenlopende zithoudingen mogelijk. Losse kussens in diverse formaten maken de collectie compleet.

Wet Fusion 2

De Fusion 2 is de opvolger van de Fusion, een unieke vrijstaande wasbak waarvan de licht en kleurcombinatie zelf is samen te stellen. wet-fusion-01

http://www.wetdesign.nl/wet_design/fusion.html

Meer informatie over wastafels vind je op Wonenonline.nl

donderdag 17 november 2011

Onderhoud? Daar doen we niet aan!

Peter Verheul van Mondial Flat is bijna verbolgen. "Onze serre's hebben helemaal geen onderhoud nodig. We gebruiken uitsluitend materiaal van topkwaliteit. Dat geldt voor het glas, het hout, het hang en sluitwerk, de vloerverwarming, noem maar op. Daarnaast werken er bij Mondial Flat alleen maar eersteklas vakmensen". Resultaat: een onderhoudsvrije serre.advertorial-serre-beeld-[MR]Bij Mondial Flat hebben ze niet alleen oog voor de kwaliteit: vormgeving en esthetiek staan hoog in het vaandel. Meestal worden serres gebouwd in bestaande situaties. De stijl van het huis en de tuin bepalen in hoge mate het uiterlijk van de serre. En daar is Peter Verheul een expert in.

Vion, kunstenaar in Hilversum. "Om mijn huis heb ik een beeldentuin. Ik heb erg veel aandacht besteed aan de aanleg van mijn tuin. Paadjes vormen coulissen en vijverpartijen creëren weer ruimte. Om in dit delicate evenwicht een serre te bouwen is geen sinecure. Maar Peter is daar met vlag en wimpel in geslaagd. Ik ben blij dat ik hem ontdekt heb".

Omdat iedere serre bij Mondial Flat maatwerk is, maakt het niet uit hoe groot of klein, dik of dun de serre moet worden. Er zijn ook allerlei extra's mogelijk als verlichting of vloerverwarming. U kunt het net zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Er is echter één ding waar Mondial Flat geen concessies aan doet: de kwaliteit. "Als je daar aan toegeeft, heb je voor je het weet een onderhoudsafdeling!"

Kijk op www.mondialflat.nl voor meer voorbeelden van serres

Grote Wade 72
3439 NS Nieuwegein
030-2670293
info@mondialflat.nl

woensdag 16 november 2011

Ledverlichting

Ledverlichting duikt op steeds meer plaatsen op, nu een breed publiek de voordelen ervan lijkt te ontdekken en de prijzen steeds verder omlaag gaan. Het is wordt zowel financieel als functioneel steeds aantrekkelijker om voor led te kiezen en op die manier uw woning of bijvoorbeeld de tuin te verlichten.

Ledverlichting zorgt daarbij voor een aantal voordelen ten opzichte van conventionele verlichting, waardoor het verstandig is om hier in ieder geval eens goed naar te kijken. Wellicht kunt u overstappen op led, of er rekening mee houden bij de aanschaf van nieuwe verlichting, voor binnen of buiten.

ledverlichting

Opkomst van led
De opkomst van led is niet bepaald snel gegaan, maar de laatste jaren lijkt het in een stroomversnelling terecht gekomen te zijn. Al in 1920 werd er door Oleg Losev een ontdekking gedaan die we tegenwoordig kennen als ledverlichting. Pas in 1962 wist deze techniek enigszins voor te breken, vanwege de doorontwikkeling van Nick Holonyak. Hij bracht ons destijds de eerste werkende led, al heeft het grote publiek er natuurlijk pas veel later kennis mee gemaakt. Pas de laatste jaren zijn we massaal led gaan toepassen voor de verlichting. Om die reden heeft de Nederlandse Taalunie er dan ook voor gekozen om niet langer LED (Light Emitting Diode) als afkorting, maar ‘led’ als woord te schrijven.

Duurzaamheid van led
De duurzaamheid van ledverlichting biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van conventionele lampen. Zo kan een led lamp tot wel 50.000 branduren bieden, mits de warme in de lamp goed wordt afgevoerd. Wanneer dit niet het geval is gaat de levensduur er snel op achteruit. Daarnaast is het ook van belang dat de elektronica zelf van een goede kwaliteit is. Over het algemeen zal een led lamp dus beduidend langer mee gaan dan bijvoorbeeld een gloei- of een spaarlamp.

Buitenverlichting steeds populairder
Nu het grote publiek steeds meer kennismaakt met de voordelen van led verlichting neemt ook het aantal praktische toepassingen toe. Zo zien we bijvoorbeeld dat steeds meer mensen hun tuin op een sfeervolle manier verlichten met behulp van led. Dit is onder andere mogelijk vanwege het feit dat er allerlei warme kleuren mogelijk zijn, om bijvoorbeeld te zorgen voor een prettige sfeer tijdens een zwoele zomeravond. Daarnaast is het met behulp van led verlichting mogelijk om de mooiste elementen van uw tuin op een energiezuinige, maar effectieve manier te verlichten.

Buitenverlichtingzaak.nl.

donderdag 10 november 2011

Symbool van wijsheid

Opgroeiende kinderen kunnen soms (eigen)wijs uit de hoek komen. Net als een echte uil, staat ook de nieuwe uil in het Tumbling Animals programma van bObles symbool voor wijsheid en succes. Net als op alle andere dieren kun je op deze Tumbling uil lekker zitten, staan, schommelen of er eigenwijs op klimmen. Laat de fantasie maar de vrije loop!

rf4a0qm9De kleurige, multifunctionele Tumbling Animals van bObles zijn unieke design kindermeubels die kinderen uitdagen om mee te spelen en te gebruiken op allerlei verschillende manieren. Het idee achter deze design meubels is dat de kinderen hun motoriek verbeteren tijdens het spelen. Deze meubeltjes in de vorm van vrolijk gekleurde dieren kunnen ook heel goed als handig hulpje in huis worden gebruikt.

Kleine uil, 24 x 24 x 16 cm. Winkelverkoopprijs: € 49,00.
Grote uil, 24 x 24 x 25 cm. Winkelverkoopprijs: € 79,00.

maandag 7 november 2011

Win het inspiratieboek voor interieur en styling

De derde Style Guide Home is een feit en jij kan hem winnen! Hoe? ….  Vind ons leuk en deel dit artikel met al je vrienden en je maakt kans! homestyleguide

Opnieuw publiceerde het Perscentrum Wonen een inspiratieboek voor interieur en styling. In de editie 2011/2012 lees je onder andere over de nieuwste woonmodetrends en de styling ervan, vertellen succesvolle stylisten en woondetaillisten uit Londen, Antwerpen en Parijs over hun visie op styling.

http://www.wonenonline.nl/interieur/11/Style-Guide-Home.html

Win een steigerhouten (eet)tafel

steigerhoutfurnitureDeze tafel van 300x100x76cm wordt u aangeboden door Steigerhout Furniture.

Kijk snel op deze pagina hoe je de tafel kunt winnen.. http://www.wonenonline.nl/interieur/11/win-een-steigerhouten-tafel.html

Vrolijke cadeautjes onder de kerstboom

Wat zullen we dit jaar voor de kinderen of oma onder de boom leggen? Waar stop ik dit jaar de kerstkransjes in? Hoe verpak ik op een originele manier het leuke kadootje voor Tim? E&ED-Lizzy-Bag-Petrol-Blue---Aqua-Blue---WhiteMisschien is dit een idee: In de multi functionele kleurrijke each&every producten! Een passend antwoord op al je opberg, verpakkings of presenteer vragen. Verpak je surprise of bijzonder kadootje eens in een lichtgewicht kunststof Lizzy of presenteer je kerstchocolaatjes eens in een trendy Jill, helemaal 2011! E&ED-Wall-Landscape-Door de vele maten en kleuren zit er vast iets voor je bij. Niet alleen voor het verpakken maar ook nà het uitpakken is het een cadeautje op zich!

Laat de kerst maar komen.

www.elho.com

Dornbracht presenteert eno: duurzaam in functie en design

Dornbracht presenteert eno, een nieuwe éénhendel mengkraan voor de keuken, welke door het hendelconcept intuïtief het warmwaterverbruik verlaagt. Terwijl normale éénhendel mengkranen in neutrale stand van de hendel gemengd koud-warm water leveren, stroomt bij eno in deze stand uitsluitend koud water. Zo ontstaan bij het gewoon openen van de kraan geen energiekosten voor warmwater. dnoke4o1Qua design wordt eno gekenmerkt door een heldere, zakelijke vormentaal die ook door de exacte 90°-openingshoek van de hendel wordt onderstreept.
"eno onderstreept eens te meer onze hoge kwaliteitseisen qua design en functionaliteit voor de gebruiker", aldus directeur Andreas Dornbracht. "Om deze kwaliteit te democratiseren hebben we met eno de ideale mengkraan voor het basispremiumsegment ontwikkeld." 6t45lzd4

Behalve de klassieke éénhendel mengkraan variant is eno ook verkrijgbaar met uittrekbare sproeikop of uittrekbaar mondstuk. De sproeikop-variant biedt daarbij naast de perlator-straal met de sproeistraal een extra tweede straalsoort. Binnen het Dornbracht Water Zones programma kan eno uitstekend gecombineerd worden met de Water Zone Universal. Als accessoires vormen de wastebediening met draaiknop en de inbouwafwasmiddeldispenser zonder rozet ideale aanvullingen op de kranen. Het design stamt van Sieger Design. eno is als éénhendel mengkraan in de oppervlaktes chroom en platina mat verkrijgbaar. 06e7cfv2

Leverbaar vanaf begin 2012

Meer keukenkranen

MINI MINI LED

Mini Mini is gevormd naar de zuivere eenvoudige vorm van een snelle schetslijn. De continuïteit in de vorm van het lichaam gaat over in de kabel en wordt daarmee een verlengstuk van het lichaam. Een elementair systeem voor de ophanging van de draad zorgt ervoor dat het armatuur altijd loodrecht hangt, ondanks zijn assymmetrische vorm. De Mini Mini is op diverse wijze te installeren: op rail of direct aan plafond en in enkelvoudig of meervoudige configuraties dankzij de speciale bevestigings-systemen. Nu is deze spot ook leverbaar met een LED-lichtbron.

w6sb7b1d
Designer: Habits Studio
Jaar: 2010
Materialen: Aluminium cilindrische extrusie
Maten: ø 2,5 x 66,4 cm
Lamp: LED spot 5 W
Afwerkings kleuren: zwart, wit, gepolijst aluminium
Adviesverkoopprijs: vanaf € 268,- incl btw

zondag 6 november 2011

Rubik's Cube ladenkast

Geïnspireerd door Rubik’s Cube ontwierp Makendo een ladenkast voor zijn zoon.  Rubiks-cube-chest-of-drawers

FDC115NGTO4P7NL_MEDIUM

Helaas is het een eenmalig ontwerp en is deze niet te koop in de winkel maar leuk vinden we hem wel! Bekijk ook even het filmpje

Ontwerp je eigen wallpaper or roomdivider!

ixxi is een koppelsysteem van x-jes en i-tjes waarmee je zelf een fotovergroting of fotocollage in elk gewenst formaat kunt maken.

6-11-2011-15-55-17

Maak met de handige online module je persoonlijke ixxi,
of selecteer een beeld uit de ixxi beeldenbank.

6-11-2011-15-55-55

6-11-2011-15-56-34

http://www.ixxi.nu

Een stoel is een stoel is een stoel......

Dagelijks tarten we alle wetten waaraan de menselijke natuur onderhevig is, eenvoudigweg door stil te zitten. Dit terwijl we nu juist rechtop zijn gaan lopen omdat beweging vooruitgang betekent; die vooruitgang kennen we weer, zitvlakgewijs, sinds de introductie van de Seaser. Want origineel is deze stoel. Seaser-voor-zij_PetrolHij is ook nog eens ecologisch verantwoord omdat de stoel uit één recyclebaar materiaal is gemaakt, zoiets spreekt tegenwoordig voor zich. Ook niet zozeer vanwege zijn ongelofelijke slijtvastheid, waardoor weersinvloeden er geen vat op hebben, nee, meer nog vanwege het uitgebalanceerde kleuren scala en eigenzinnige vorm die zowel in een rustige als in een drukke omgeving tot hun recht komen; want rustpunten hebben we nodig, voor lichaam én oog.

Seaser-voor-zij_White   http://www.lonc.nl

Koekje erbij?

Houd jij ook zo van een koekje bij de koffie, of thee? Dan is deze mok een echte musthave voor jou! De Mocha Dunk mok is ideaal voor een heerlijk koffie momentje. Je haalt de koekjes namelijk zo uit de mok!

artikel_koekje-erbij-465_Mocha-Dunk-Mug1.jpg_big

Leuke binnenkomer!
De Mocha Dunk Mug is een leuke binnenkomer voor een high tea. Je bezoek zal zich al snel afvragen waar de koekjes zijn tot ze erachter komen dat de koekjes samen met de thee in je mok zitten! Ideaal en lekker snel bij het opruimen.

De Mocha Dunk Mug is natuurlijk een leuk hebbeding voor jezelf maar bedenk eens hoe blij je andere met deze mok kunt maken. Succes gegarandeerd!Mocha-Dunk-Mug2

Leuk detail: de mokken zijn zowel voor links- als rechtshandige te bestellen.

Mocha Dunk Mug
Bron: TrendpressOnline

donderdag 3 november 2011

Magnetische vaatdoekhouder, hygiënisch en praktisch


Het Finse bedrijf Magisso introduceert een nieuw en innovatief product om de vaatdoek op te bergen. Het is de unieke magnetische vaatdoekhouder. Het gepatenteerde, Scandinavische ontwerp is eenvoudig en zonder gereedschap te plaatsen in bijna alle spoelbakken.

92p8ooie

Een revolutionaire vaatdoekhouder om het dagelijkse leven te vereenvoudigen. Door dit handige product ligt de vaatdoek niet meer onhygiënisch opgevouwen in het zicht, over de kraan of over de rand van de spoelbak, maar daar waar hij thuishoort: in de spoelbak zelf.

zis74nqv

Door het unieke magnetische ophangsysteem is de houder eenvoudig in gebruik te nemen bij ieder type spoelbak (behalve keramisch). Het resultaat is dat de natte vaatdoek een plek heeft om te drogen, uit het zicht, maar steeds binnen handbereik.
Er zijn twee uitvoeringen in roestvrij staal: een gebogen en een rechte versie. Verder is er ook een kunststof variant leverbaar in zwart en wit.

Klik hier voor een filmpje van de vaatdoekhouder op YouTube

Eyrie Chair

Een vogelnest is een inventief stukje natuurlijke architectuur. Als ontwerper die veel met natuurlijk materiaal werkt, heb ik altijd bewondering gehad voor deze kunstige bouwwerken. De Eyrie Chair is een ode aan de makers van deze natuurlijke bouwwerken.Eyrie-chair_1Bij mijn zoektocht naar geschikt hout was ik onder de indruk van de door de natuur gevormde takken. Deze vormen inspireerde mij mede tot het maken van dit ontwerp.

Eyrie-chair_2

De stoel is als een nest opgebouwd uit door stoom gebogen essenhout. De verbindingen tussen de essen latten zijn gemaakt door een pen- en gat verbinding. Het frame van de stoel bestaat uit door de natuur gevormde takken. Eyrie-chair_3

www.floriswubben.nl

Kerstfavourites

Villeroy & Boch biedt een top 3 van musthaves.
We kennen ze allemaal, de musthaves van de kerst. Maar hoe zorgt u ervoor dat u deze alom bekende accessoires helemaal eigentijds maakt? We geven u de laatste tips om uw kerst helemaal op en top te maken.  VB_Christmas2011_729638dbcf0021. Kersttafel: kies een thema!
Het sleutelwoord voor een mooi gedekte tafel is eenheid. Probeer alle elementen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Het is dan ook een goed idee om een thema te kiezen voor uw tafel. Een Oosterse tafel, met veel goudaccenten en warme kleuren bijvoorbeeld. De lijn Aureus van Villeroy & Boch biedt u alle mogelijkheden. De klassieke tafel, met accentkleuren rood en groen. Kies voor één van de typische kerstserviezen van Villeroy & Boch. Zelfs uw eigen witte servies geeft u met hulstblaadjes en besjes binnen een handomdraai een kersttintje. Of kies voor een strakke aankleding van uw tafel, met witte en zilveren accenten. De lijn White Lace van Villeroy & Boch, strak, met zilveren details, maakt uw kersttafel helemaal af. VB_Christmas2011_729638dbcf004(1)2. Kerstboom: weg met de ballen!
Lang waren ze onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar tegenwoordig zien we steeds vaker alternatieven voor de kerstbal voorbij komen. Zo zien we steeds meer porseleinen kersthangers. En helemaal anno 2011: de kersthangers in de vorm van cupcakes uit de Winter Bakery-lijn van Villeroy & Boch!VB_Christmas2011_729638dbcf0123. Kerstcadeau’s: creëer uw keukenprins(es)!
Een boek of een cd, het zijn vaak de geijkte kerstcadeaus.

Met de steakmessensets van Villeroy & Boch pakt u het slimmer aan: een origineel cadeau, waarmee u uw partner ook nog omtovert tot een keukenprins of –prinses! Plan maar meteen een etentje in voor het nieuwe jaar! Voor meer informatie: www.villeroy-boch.com.

Scotty - beaming you up into a new era

Maak kennis met de Scotty: een opvallend en minimalistisch lichtarmatuur dat met de architectuur versmelt. Modular creëerde samen met ontwerpers Couvreur & Devos een architecturale verlichtingsarmatuur, waarin een ultraplatte led-disc asymmetrisch is geplaatst. Een ingenieus scharniergewricht levert maximale rotatie en richtbaarheid op. Bedrading en scharnieren zitten naadloos geïntegreerd in het design. In combinatie met de geperfectioneerde fijne details is de Scotty een verrijking voor elke omgeving. scotty2Scotty is een echte kameleon: zijn flexibele aard maakt het mogelijk om hem in zowel residentiële als professionele omgeving toe te passen. Er zijn twee varianten: Scotty en Scotty Adjustable. scotty1

www.modular.nl.

Fatboy artikelen met hoge korting te koop bij Yksi Winkel

Fatboy zorgde tijdens de Dutch Design Week (22-30 oktober) in Eindhoven voor de aankleding van het Klokgebouw met een serie producten uit haar collectie. Deze producten zijn vanaf woensdag 2 november tot en met zondag 13 november met hoge kortingen te koop bij Yksi Winkel.

3-11-2011 10-33-54

Het gaat om producten als de kroonluchter RockCoco, de bekende kussens Originals in kleuren red, pink orange en marimekko, poefjes Avenue First Block in diverse kleuren, sfeerverlichting Edison le Grande en le Petit en de Flower Power parasol. Kortingen lopen op van 10 tot 50 %.

Yksi Winkel opende 2 weken geleden haar deuren in de nieuwe vestiging op Strijp-S, aan de Torenallee op de begane grond van de Apparatenfabriek. Uitsluitend Dutch Design is hier te zien en te koop. Tevens is er een webshop, zie www.yksi.nl.

Yksi Expo laat wisselende presentaties zien die design op inspirerende wijze verbinden met kunst, architectuur en technologie. Momenteel zijn er drie tentoonstellingen te zien. & Friends (tot en met 18 december), Marijn van der Poll/A Multidisciplinary Design Studio 00/11 (tot en met 13 november) en Chris Slutter en Dave Keune (tot en met 13 november).