maandag 9 januari 2012

HEMA ontwerpwedstrijd: ontwerp dé nieuwe HEMA-held’

Omdat de HEMA ontwerpwedstrijd dit jaar met de 25e editie zijn jubileum viert, mogen naast studenten van vormgevings- en modeopleidingen ook Nederlandse en Belgische consumenten meedoen. Iedereen kan tot en met 7 maart aanstaande via www.hema.nl/ontwerpwedstrijd deelnemen. De ontwerpwedstrijd heeft dit jaar als opdracht: ‘ontwerp dé nieuwe HEMA-held’, een tijdloos product dat straks niet meer weg te denken is uit de HEMA-winkels.

2012_voorbeelden

Klantsucces
Tijdens de twintigste editie van de ontwerpwedstrijd mochten klanten ook meedoen. En met succes. De Gebakjestaart van Maartje Prins won destijds en werd door het winkelbedrijf in productie genomen. De taart is tot voor kort bij HEMA te koop geweest.

HEMA-held
Een HEMA-held is een tijdloos product, bijzonder door zijn eenvoud, onderscheidend door zijn vormgeving en populair bij onze klanten. Of het nu een handig keukenhulpje of een bijzonder koekje is; ieder idee is welkom. Naar verwachting weten juist de klanten van HEMA welke producten hun leven een beetje leuker en makkelijker maken.

Prestigieuze competitie
De HEMA ontwerpwedstrijd startte in 1983 om studenten van ontwerpopleidingen de kans te geven ervaring op te doen met een praktijkopdracht. Dit bleek succesvol. Inmiddels is de HEMA ontwerpwedstrijd uitgegroeid tot een prestigieuze competitie. Met de ontwerpwedstrijd streeft HEMA ernaar om vormgeving onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Dankzij de publiciteit rond de wedstrijd staan de deelnemende jonge ontwerpers in de belangstelling van zowel vakgenoten als consumenten.

In productie
Naast de publiciteit voor de winnaar, kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een of meerder inzendingen in productie te nemen en te verkopen in een van de bijna 600 filialen in binnen- en buitenland. In de historie van de wedstrijd hebben al vele ontwerpen een plaatsje in de winkel gekregen.

Een uitgebreide omschrijving van de opdracht en verdere informatie over de ontwerpwedstrijd is te vinden op: www.hema.nl/ontwerpwedstrijd. De wedstrijd is te volgen via een weblog:  www.hema.nl/ontwerpwedstrijdweblog