donderdag 19 januari 2012

Première van Shift op de meubelbeurs IMM in Keulen 2012

Het internationaal succesvolle ontwerpduo Scholten & Baijings heeft de kast Shift ontworpen voor het Nederlandse meubelmerk Pastoe. De kast combineert een minimale vorm met een expressief kleurgebruik. Door te werken met semi-transparante schuifdeuren in verschillende kleuren in combinatie met een kleurverloop, ontstaat bij het openen en sluiten van de kast een intrigerend kleurenspel. Shift is leverbaar in twee breedtematen en kan zowel op frame als hangend aan de wand worden geplaatst. De introductie is tijdens de meubelbeurs IMM in Design Post Keulen (15 t/m 22 januari 2012).image003

Een nieuwe traditie
Beeldbepalend bij Shift zijn de twee schuifdeuren van translucide acrylaat die aan de achterzijde worden voorzien van een kleur. Er is keuze uit een verlooptint en een unikleur. "Wanneer de deuren over elkaar heen schuiven worden de kleuren gemengd, vervaagt, danwel versterkt" legt Carole Baijings uit. Vandaar ook de naam Shift.

Bij het ontwerp van Shift heeft Scholten & Baijings aansluiting gezocht bij de ontwerptraditie van Pastoe. "Kenmerkend zijn een heldere vorm en een nadruk op vlakken en volumes", verduidelijkt Stefan Scholten. De romp is uitgevoerd in minimale dikte en de handvaten zijn in het materiaal gefreesd. "De kast laat zich eenvoudig combineren. Het bedrijf heet immers niet voor niets 'pas toe'. Geheel naar eigen wens kan de kast een kleurcompositie als bescheiden onderdeel in je interieur zijn." Opvallend is dat de kast ook leverbaar is in een kleinere afmeting. "Mensen gaan steeds kleiner wonen, vooral in steden", verduidelijkt Scholten.

Meer meubelen