woensdag 15 februari 2012

Dutch Design Awards open voor deelname

Vanaf vandaag zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste Nederlandse vormgeving, de Dutch Design Awards (DDA), voor inschrijving geopend. Ontwerpers die aan de competitie willen deelnemen, kunnen hun werk kosteloos inschrijven via de website van de organisatie. In totaal worden dertien prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. Nieuw dit jaar is de categorie voor vrije vormgeving. Een internationale vakjury beoordeelt het werk en maakt de winnaars bekend tijdens een feestelijke Awardshow op zaterdag 20 oktober in Eindhoven.
DDA_EXHIBIT2011_PHOTO_MIKEROELOFSFoto Mike Roelofs

Spraakmakende, veelbelovende en gevestigde Nederlandse ontwerpers wonnen het afgelopen decennium al een Dutch Design Award. Grote winnaar vorig jaar was Money & Speed: Inside the Black Box van Catalogtree (Daniel Gross & Joris Maltha voor VPRO Tegenlicht). Daarnaast ontving onder meer ontwerper Bart Hess de prijs voor veelbelovend jong talent, kreeg Marijke van der Wijst de oeuvreprijs van beroepsorganisatie BNO & DDA, en werd Ahrend als beste opdrachtgever aangemerkt.

PRIJZEN IN CATEGORIEËN
Er worden verschillende Dutch Design Awards toegekend in de categorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Nieuw dit jaar is de categorie Vrije vormgeving, waarvoor autonome ontwerpen uit alle disciplines in aanmerking komen. Daarnaast zijn er prijzen voor veelbelovend talent (MINI Young Designer Award), de publieksfavoriet (Public Award), de beste opdrachtgever (Beste Opdrachtgever Award), een belangrijk oeuvre (BNO Piet Zwart Prijs - Lifetime Achievement Award Dutch Design Awards) en een spotlight op de beste ontwerpen van de toekomst (Future Concept). Kers op de taart is de prijs voor ‘het beste van het beste’ design van afgelopen jaar: The Golden Eye. Daaraan is behalve de eer ook een geldprijs van € 20.000 verbonden.

Meer informatie lees je op www.dutchdesignawards.nl