vrijdag 10 februari 2012

Leolux introduceert nieuw model

Een nieuw design met een bewezen functionaliteit: Horatio van Leolux. Designer Cuno Frommherz maakte bij dit bankenprogramma slim gebruik van ervaringen uit het verleden, maar gaf alle onderdelen opnieuw vorm. Het resultaat is een zeer complete reeks zitmeubelen, banken en aanbouwelementen, met draaibare rugsteunen. Comfortabel en eigentijds, verfijnd en kostbaar uitgevoerd.
Leolux_bank_horatio_364_01

Nieuw design
Leolux toonde Horatio van de Zwitser Cuno Frommherz voor het eerst aan de markt tijdens de Internationale Meubelbeurs in Keulen, afgelopen januari. Het aanbouwprogramma Horatio met draaiende rugsteunen werd prominent gepresenteerd. Na jaren waarbij Leolux zich nadrukkelijk profileerde als maker van kleurrijke fauteuils, legt de fabrikant voor 2012 de focus als vanouds op haar kernactiviteit: banken met topcomfort.

Leolux_bank_horatio_364_04

Verenigd
In Horatio verenigde Frommherz de meest succesvolle elementen van eerdere ontwerpen voor Leolux, zoals Howlo (2002) en Howlazy (2003); de karaktervolle lijn en de draaibare rugsteun, die de zitbank verandert in een prettige chaise longue. Alle onderdelen werden echter volledig opnieuw ontworpen. Her resultaat: de rijke aluminium delen (bijvoorbeeld de voetjes) werden fraaie kunstwerkjes. En door ze slim te plaatsen lijkt Horatio bijna te zweven. Bij de samenstelling van het programma werd goed gekeken naar de wensen van de moderne gebruiker. De één-armige bank die aan een zijde eindigt in een aangebouwde pouf is daarvan een mooi voorbeeld.

Leolux_bank_horatio_364_02

Persoonlijke smaak
Aangezien Leolux uitsluitend op bestelling produceert, is een heel individuele invulling van mogelijk. Dat is bij Horatio niet anders. Door de ruime keuze in bekledingen, kleuren, maat- en comfortopties kan iedereen zijn persoonlijke voorkeuren op het ontwerp loslaten. Geen twee Horatio-opstellingen zijn dan ook identiek.