donderdag 9 februari 2012

Thonet introduceert fauteuil GRTZ tijdens OBJECT Rotterdam

Een stoel die volgens de laatste mode gekleed kan gaan     grtz-8 
Meubelproducent Thonet introduceert van 9 tot en met 12 februari 2012 op de beurs OBJECT in Rotterdam stoel GRTZ. GRTZ was in 2009 een van de spraakmakende inzendingen voor de Thonet Mart Stam prijs. GRTZ komt op de markt onder het in 2010 geïntroduceerde label Thonet EXP. GRTZ is, na de Vouw Wouw (VW01), het tweede product uit de EXP collectie. Marian Duijvestijn ontwierp GRTZ en werkte het model verder uit in samenwerking met Thonet.

GRTZ / Marian Duijvestijn
“GRTZ is een vertaling van een klederdracht-kostuum naar een stoel”, aldus Duijvestijn. Het unieke aan GRTZ is dat de gebruiker de stoel naar eigen smaak kan ‘aankleden’. GRTZ heeft een ronde zitting van 60 cm doorsnee, gestoffeerd met wolvilt en vaste bevestigingspunten voor rugleuning en poten. GRTZ is een prachtig aangeklede stoel in klederdracht stijl, met klassieke stoelpoten en een verguld rugframe. Het gebruik van puur goud in de rugleuning verwijst naar het gebruik van sieraden, accessoires die niet weg te denken zijn in de mode. grtz-4Duijvestijn is druk bezig met de ontwikkeling van verschillende soorten poten en rugvormen, waardoor de gebruiker de stoel uiteindelijk naar eigen smaak kan samenstellen. Rondom de zitting kan men de stoel zelf aankleden door te kiezen uit vele verwisselbare ‘rokken’. Ook de collectie rokken wordt op dit moment ontworpen.

Duijvestijn slaat met GRTZ een brug tussen mode- en meubelvormgeving. De stoel is geschikt voor eindeloos veel varianten binnen de confectie en ‘Haute Couture’. Marian Duijvestijn laat zich graag in de toekomst inspireren door kledingstijlen van bekende modeontwerpers. De basis van de stoel staat vast, maar de gebruiker kan de sfeer van de stoel steeds veranderen en door volgens de laatste mode te kleden.

De stoel, zoals afgebeeld, is te koop voor 1.114 euro inclusief btw via de Thonet dealers en vanaf 1 maart ook via www.thonetexp.nl. De nieuwe collectie poten, rugvormen en rokken zal telkens getoond worden op www.thonetexp.nl.