dinsdag 17 april 2012

Heinz Julen nu ook in Amsterdam

Heinz Julen, zijn legendarische Cube Chair is wereldwijd geliefd. Als architect rekende hij af met luxe maar saaie hotels in skioorden en als interieur designer geeft hij een nieuwe invulling aan een chique interieur. Goed nieuws, zijn ontwerpen zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar! In de Molsteeg in Amsterdam opende enige tijd geleden zijn eerste Nederlandse winkel: Heinz Julen Amsterdam.

cube-chair

Industrial Chic
De Zwitserse designer staat bekend om groot en robuust werk met oog voor detail. Zijn stijl is industrieel maar chic. De iconische Cube Chair is hier het perfecte voorbeeld van, het oogt industrieel en krachtig op het eerste gezicht. Toch is het zeer duidelijk ambacht, vervaardigd uit duurzame en goed afgewerkte materialen als notenhout en RVS. De stoelen, banken en lampen van Heinz Julen worden gemaakt in een oud treinstation in Zermatt, de industriële thuisbasis en een grote inspiratiebron van Heinz. Ieder item dat het treinstation verlaat is uniek en handgemaakt.

Duurzaamheid: van fietsbel tot lamp
Duurzaamheid is een veel terugkerend onderwerp in de creaties van Heinz Julen, of het nu gaat om zijn hotels, stoelen, bureaus of lampen. Dit uit zich niet alleen in het gebruik van materialen, maar ook in de ontwerpen zelf. Zo heeft de designer een kroonluchter ontworpen van diverse fietsmaterialen, van fietsbel tot -ketting. “Ik hoop een voorbeeld te geven in het tegengaan van de vergankelijkheid van producten.” aldus Julen. Op deze manier zet hij de schoonheid van een gebruikelijk voorwerp als een fietsbel voort in een ongebruikelijke combinatie.