donderdag 31 mei 2012

Dé vijf barbecue trends van 2012!

Tijdens deze EK-zomer is de vrouw baas over de barbecue.

Is barbecueën van origine een echt mannending, dit jaar hebben de vrouwen de touwtjes in handen bij de keuze van een barbecue. Waar mannen kijken naar merken en types is de vrouw met name geïnteresseerd in de kleur. Fabrikanten spelen handig in op deze eerste trend van 2012 en hebben het barbecue assortiment uitgebreid met hippe designs en felle kleuren zoals roze, oranje, appeltjesgroen, blauw, lime green en champagne.

barbeque

Naast felle kleuren is elektrisch barbecueën de tweede trend in barbecueland. Elektrisch barbecueën wordt steeds populairder en kan de ouderwetse houtskoolbarbecue weleens van z’n plek verstoten. Een elektrische barbecue is gemakkelijk in het gebruik, briketten zijn niet meer nodig en er kan zelfs op het balkon worden gebarbecued . De elektrische barbecues van tegenwoordig zijn krachtig en snel warm, een gezellige barbecue vlak voor een EK wedstrijd is dus geen probleem. Je kan nog voor het startsignaal met een gevulde maag het Nederlands Elftal aan te moedigen.

bbq2

Trend drie is dat we niet langer aan huis gebonden zijn om te genieten van de lekkerste barbecuegerechten. Met de komst van compacte picknickbarbecues en tafelbarbecues kan overal worden gebarbecued. Gezinnen en vriendengroepen trekken erop uit en genieten op het strand, in het park of op de boot van de heerlijkste barbecuegerechten. Het assortiment compacte barbecues is het afgelopen jaar enorm uitgebreid en iedere fabrikant heeft wel een praktisch model in het assortiment opgenomen.

barbeque3

Trend vier, haute cuisine! Barbecueën bestaat al lang niet meer uit het simpel grillen van een stukje vlees of vis. Met behulp van de nieuwste barbecue accessoires worden complete menu’s en alle denkbare gerechten op de barbecue bereid. De barbecue wordt gebruikt als pizzaoven, wokpan, rookpan, popcorn pan of als Dutch oven. Wereldmarktleider op barbecuegebied, Weber, heeft het jaar 2012 dan ook in het teken staan van ”maak een culinaire wereldreis in  eigen tuin”.

bbq3

Trend vijf welke een nieuwe draai geeft op het gebied van buiten koken is de financiële crisis. De komende zomer gaan bijna 400.000 Nederlanders minder op vakantie dan vorig jaar. Thuisblijvers zorgen er wel vaak voor dat huis en tuin iets luxueuzer worden ingericht. Loungesets worden aangeschaft en in plaats van buiten de deur te eten, wordt de tuin omgetoverd tot een zomerkeuken, waarin de keuze eerder op een luxe buitenkeuken dan op een barbecue valt.

bbq4

Een compleet assortiment barbecues en barbecueaccessoires is te bestellen op barbecueswinkel.nl, onderdeel van fonq.nl, online marktleider op barbecue gebied.