maandag 7 mei 2012

IKEA Nederland lanceert wereldwijd als eerste bankenserie SÖDERHAMN

Een primeur: IKEA verkoopt in Nederland als eerste land ter wereld SÖDERHAMN, een nieuwe, modulaire zitmeubelserie waarmee iedereen zijn persoonlijke zithoek kan creëren. Nederland is wereldwijd pilot-land voor SÖDERHAMN; IKEA heeft de serie hier dan ook uitgebreid getest vóór de officiële lancering deze maand.

ikea-1

IKEA introduceert niet zomaar een nieuwe meubelserie. Daaraan gaat een langdurig proces vooraf, waarin het product uitgebreid wordt getest door diverse specialisten. Zo ook bij SÖDERHAMN. Nederland had de eer om wereldwijd pilot-land te zijn voor deze nieuwe bankenserie. Daarom verkochten IKEA Amersfoort, Amsterdam en Haarlem SÖDERHAMN al vanaf februari. Zodoende konden de eerste SÖDERHAMN-klanten feedback geven ter verbetering van de serie. Bovendien vond in IKEA Haarlem een testsessie met veertig internationale specialisten plaats om SÖDERHAMN verder te perfectioneren. Dankzij deze grondige voorbereiding staat er uiteindelijk weer een designproduct voor een betaalbare prijs in alle IKEA winkels.

ikea2

Altijd comfortabel
De nieuwe zitmeubelserie SÖDERHAMN, ontworpen door Ola Wihlborg, bestaat uit diverse onderdelen die op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld kunnen worden en ook los kunnen worden gebruikt. De hoezen zijn eenvoudig afneembaar en wasbaar, waardoor ze erg handig zijn met kinderen. Bovendien zijn de hoezen verkrijgbaar in vier kleuren waardoor je gemakkelijk je eigen stijl kunt creëren. Waar je ook voor kiest: op SÖDERHAMN zit je altijd comfortabel. De SÖDERHAMN-serie heeft een diepe, lage en zachte zit met losse kussens die je rug extra ondersteunen.

Duurzame bank
SÖDERHAMN is bovendien de duurzaamste bank die IKEA ooit heeft verkocht. Alle materialen zijn bijvoorbeeld te scheiden, zodat ze makkelijk te recyclen zijn, en er is vijftig procent minder foam gebruikt dan voor andere IKEA banken. SÖDERHAMN wordt bovendien plat verpakt, waardoor het product efficiënter te vervoeren is.

Modulair, stijlvol, modern, comfortabel en duurzaam: SÖDERHAMN is zo veelzijdig als je ‘m zelf maakt.

senseowin2