donderdag 31 mei 2012

Zitobject Sahara: vakmanschap van eigen bodem

Meubelkunstenaar Chris Ruhe werd geïnspireerd door sterke bomen en de flexibiliteit van takken die meebewegen met de wind. Ruhe heeft deze flexibiliteit weten te vangen en verwerkt in een dagelijks gebruiksvoorwerp. Het zitobject Sahara is comfortabel en duurzaam.

tafeldesign-kruk-sahara


Ergonomisch vakmanschap
Hoe de sierlijke ringen met elkaar verbonden zijn, lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar blijkt bij nader inzien een sterk staaltje Nederlands vakmanschap. De door stoom gebogen houten ringen zijn op een ingenieuze wijze op elkaar verlijmd. De constructie geeft de design kruk Sahara zijn vering en flexibiliteit, welke naadloos aansluit op onze natuurlijke zithouding. "Zit nou toch eens stil", is een achterhaalde opmerking, de bouw van ons menselijk lichaam niet is gemaakt om stil te zitten.

Duurzaam creatief
De passie voor duurzaamheid en creativiteit vind je regelmatig terug in de ontwerpen van Chris Ruhe. Hij verwerkt voor zover mogelijk prachtige bomen die destijds sterk in hun schoenen stonden maar nu worden omgehakt om plaats te maken voor snelwegen of woonwijken. Ruhe blaast deze bomen nieuw leven in. Omdat geen enkele boom hetzelfde is, is elke massief houten zitting uniek.
De kruk Sahara is te leveren in verschillende hoogtes en de zitting kan desgewenst bekleed worden met een stijlvolle koeienhuid of gekleurd leer.

hoogte: Medium (± 53 cm) of Large (± 56 cm)
diameter: 40 cm
gewicht: ongeveer 6 Kg
verkoopprijs: vanaf € 780,00

Meer informatie: Tafel-design.nl

gratis woonbrochures