dinsdag 28 augustus 2012

IKEA lanceert limited edition True Blue collectie

Zweden ontmoet India in de nieuwe True Blue collectie van IKEA. De limited edition design collectie is geïnspireerd op- en geproduceerd in India. Zoals de naam al doet vermoeden staat de kleur blauw centraal. IKEA brengt de prachtige kleur – bekend van Chinees porselein, Delfts blauwe tegeltjes en denim – terug in het interieur. De True Blue collectie bestaat uit 43 producten en is vanaf 1 juli  te koop bij de volgende IKEA vestigingen: Eindhoven, Amsterdam, Delft, Groningen en Amersfoort. Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

PJ-21209005

India is een oneindige bron van inspiratie. In de True Blue collectie zijn de Indiase invloeden overal terug te vinden. Zo is het BURGSVIK tafeltje gemaakt van gehamerd geelkoper, een materiaal dat veel wordt gebruikt in India. Met de mystieke BORTGLÖMD karaf en kandelaar geef je ieder interieur een vleugje India mee.PJ-21209008

Sober en zacht
De designers van de IKEA True Blue collectie deden tijdens hun zoektocht naar metaal-, glas- en textielfabrieken in India ter plekke inspiratie op voor nieuwe producten. Zo ontstond ook de sobere en toch zachte BOHÅKAN fauteuil. De twee kussens in de stoel vormen samen een geheel en zijn gebaseerd op kussens uit een textielfabriek in het zuiden van India.

PJ-21209011

Bijzonder textiel
Van kussens in bijzondere vormen, tot vloerkleden, gordijnen en zelfs een hangmat. De True Blue collectie bestaat uit veel verrassend textiel met prachtige Indiase patronen. Het geborduurde patroon op het BLÅSKLÖVER kussen is bijvoorbeeld geïnspireerd op het levendige verkeer in India. Met het textiel uit de True Blue collectie geef je iedere ruimte in huis eenvoudig een nieuwe look.

PJ-21209009b

Blikvanger
Voor de nieuwe True Blue collectie is veel gebruik gemaakt van papier. De BABBLA papieren opbergdozen zijn dankzij het opvallende Indiase patroon een blikvanger in ieder interieur. Stapel ze in- of op elkaar voor verschillende effecten. De opbergdozen zijn ook te gebruiken als cadeauverpakking.

PJ-21209013

Feest
Met de BESLUTANDE papieren decoraties uit de True Blue collectie, creëer je in een handomdraai en voor weinig geld een feestelijke sfeer in huis of in de tuin. Hang ze boven tafel of buiten in een boom voor een feestelijk effect. De papieren decoraties zijn zowel geïnspireerd op de papieren lantaarns die in Zweden buiten worden gehangen tijdens zomerse etentjes, als op het glinsterende India.

gratis woonbrochures