maandag 21 januari 2013

Het tulpenseizoen is begonnen

Met een grote pluktuin vol tulpen op de Dam in Amsterdam is op vrolijke wijze het tulpenseizoen officieel geopend. Tot en met eind april is het tulpentijd. In deze periode is de populaire voorjaarsbloem in alle soorten en kleuren optimaal verkrijgbaar.

tulpen-2

De Nationale Tulpendag is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Speciaal voor deze dag legden tulpenkwekers voor het paleis op de Dam een grote pluktuin aan met daarin meer dan 200.000 tulpen. Na de opening door tv-presentatrice Merel Westrik mocht iedereen onder winterse omstandigheden een bosje tulpen plukken om zo het voorjaar in huis te halen.  De vrolijke actie werd opgeluisterd door onder meer een dweilorkest en een draaiorgel. Op het muzikale repertoire stond uiteraard het bekende lied ‘Tulpen uit Amsterdam’.

tulpen-1

Vrolijkste bloem van Nederland

Uit onderzoek van het Bloemenbureau is gebleken dat de tulp de vrolijkste bloem van Nederland is. Tulpen bezorgen je als geen ander een voorjaarsgevoel en stralen een positieve energie uit. Dat laatste is te verklaren doordat behalve haar openklappende bloemen de tulp, in tegenstelling tot andere bloemen, een beetje doorgroeit in de vaas. De bloem oogt daarom nooit statisch maar extra dynamisch.

 gratis woonbrochures