zaterdag 5 januari 2013

Hout in de bijenkorf?

Voor wie een houtkachel in huis heeft, is deze tijd van het jaar het meest sfeervol. Wat is er romantischer dan na een koude wandeling thuis lekker voor het knapperende houtvuur te kruipen met een goed boek of goed gezelschap. Alleen hoe staat het met de praktische kant van het verhaal? Waar laat je het haardhout?

woodbee

Opslag binnen en buiten
Voor het directe gebruik zijn er legio mogelijkheden. Sommige haarden beschikken over een geïntegreerde opbergruimte en anders kan een kastje of mand dienst doen als houtopslag. Ook voor buiten in de tuin zijn verschillende opties, maar de mooiste oplossing is wel de Woodbee bedacht door Harrie Leenders.

Woodbee
De zeshoekige vorm doet denken aan de kamertjes waaruit een honingraat is opgebouwd. Ook bij de Woodbee kunnen meerdere elementen aan elkaar gekoppeld worden. Afhankelijk van het stookgedrag wordt de WoodBee opgebouwd uit één, drie of zelfs meer elementen. In een set van 3 elementen past ongeveer 2m³ stookhout. De Woodbee is vervaardigd uit CorTen-staal, dit metaal geeft na verloop van tijd een egale roesthuid aan het product. Deze roesthuid vertraagt het verdere roestproces. Nog nooit was de houtopslag voor een haard zo origineel en decoratief als deze WoodBee.

Meer informatie: Harrie Leenders

UWWOONMAGAZINE