donderdag 24 januari 2013

Kleur, vorm en storytelling bij Leolux

Heb je de internationale meubelbeurs in Keulen 2013 gemist? Wij geven je een overzicht van de nieuwste Leolux modellen die gepresenteerd werden op de IMM Cologne 2013.

Darius Design: Jan Armgardt, 2013

Leolux-Darius

Een echte troon, deze Darius, om ontspannen in uit te kijken over uw eigen koninkrijk. Terwijl u heerlijk achterover leunt tegen de beschermende hoge rug, geniet u van het licht verende onderstel. De armleuningen lopen in een vloeiende lijn over in de zitting en rug. Zo vervolmaken ze de perfect organische vorm.

Bolea Design: Riccardo Belli, 2013

leolux-bolea

Een enkele keer wordt er uit een designwedstrijd iets prachtigs geboren. Neem nou Bolea van Riccardo Belli. De opdracht aan studenten om een stoel te ontwerpen voor zieke kinderen, bracht Riccardo tot de creatie van deze junior lounger. De veiling van het prototype, dat bij Leolux werd gebouwd, bracht geld bijeen voor een goed doel: onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Een jaar na de junior uitvoering presenteert Leolux een nieuwe Bolea. Even expressief en comfortabel als de kleine versie, maar nu op maat voor volwassenen.

Shuffle Design: Hugo de Ruiter, 2012

leolux-shuffle

Eens in de 10 of 15 jaar wordt er een meubel ontworpen met een unieke veelzijdigheid. Een functiemeubel dat verstelbaar is, flexibel en gedurfd; verfijnd in zijn afwerking, technisch geweldig en uitgerust met het geroemde Leolux comfort. Voorbode van een nieuwe tijd.

Elixir Design: Hugo de Ruiter, 2012

leolux-elixir

[breng wat magie in uw leven] Op een ouderwetse oorfauteuil zit u natuurlijk niet te wachten, maar Elixir, dat is een heel ander verhaal! Deze karakterfauteuil lijkt speciaal ontworpen voor designliefhebbers die niet bang zijn om een beetje durf te tonen! Met de goede eigenschappen van de traditionele oorfauteuil, maar voorzien van een hypermodern uiterlijk dat ‘m meteen in het middelpunt van de belangstelling plaatst. Door de oren klein en hoekig te maken, krijgt Elixir zelfs nog wat extra humor mee.

 

Pallone Design: Boonzaaijer/Mazairac/de Scheemaker, Roy de Scheemaker 1989

leolux-pallone-family

Hét icoon van Leolux heeft gezelschap gekregen. Met twee kleinere gezinsleden (moeder Ma’llone en kind Lill’one) presenteert het gezin zich aan de wereld. Overal voelen ze zich thuis, hoe ze ook worden ingezet: chique, trendy of uitdagend modieus. Maak kennis met de Pallone Family, een reeks met vele gedaanten en nog meer talenten.

Tamarinde

leolux-tamarinde

Voor iedereen die prettig natafelen even belangrijk vindt als lekker eten, is er Tamarinde van Leolux. Een ranke eetkamerfauteuil met uitnodigend uitstaande armen en een verstelbare rug, die u na de maaltijd traploos verstelt tot uw favoriete gesprekshouding is bereikt.

gratis woonbrochures