dinsdag 8 januari 2013

Retro rotan

Vincent Sheppard geeft terugkeer van rotan een warm vintageaccent

Rotan is terug. En hoe. Ontwerper Vincent Sheppard brengt dit najaar warmte in huis met sierlijke zitmeubelen in rotan. De collectie Arty telt enkele kunstzinnige blikvangers die elkaar vinden in meesterlijk vakmanschap, eigentijds design en uiteraard een zalig zitcomfort.

retro-rotan-vincent-sheppard-01

ROTAN
Rotan kent algemeen een sterke opmars, en ook bij ons wint het natuurlijke materiaal aan populariteit. In de jungles van Zuidoost-Azië is rotan een belangrijke bron van werkgelegenheid bij de plaatselijke boerenbevolking. Het kap- en fabricageproces is dan ook volledig handwerk. Bovendien kan na een groeitijd van 10 jaar de liaan, waarvan de vezels gebruikt worden, opnieuw gekapt worden: geen bedreiging voor het voortbestaan van de oerwouden. De productie van Rotanmeubelen is bijgevolg CO2-neutraal en behoeft geen pesticiden noch meststoffen. Door het handwerk kunnen kleine maat- en kleurafwijkingen niet vermeden worden, maar net dat creëert de karakteristieke sfeer en uniciteit van elk meubel.

Vincent Sheppard geeft rotan meubelen nu een vintage twist. Dat resulteert in de collectie Arty, met meesterlijke modellen als Curly, Cruz en Carla.

retro-rotan-vincent-sheppard-04

CURLY – sierlijke elegantie
Rotan staat vandaag ver van de typische verandameubelen uit de jaren tachtig. Dat bewijst de originele, speelse vormgeving van de Curly Dining Chair duidelijk. Een ronduit uitnodigende stoel die je heerlijk laat genieten van ontbijt met krant of van een gezellige familiebrunch. Het elegante frame is gemaakt van zwart gepoederlakt staal, de zitting is van stevige maar soepele en zachte rotan met bindingen van geweven papier. Retro nylon pootdopjes typeren de zorgvuldige afwerking van de stoel.

retro-rotan-vincent-sheppard-05

CRUZ – vintage zitkuipje
Ook de Cruz Lazy Chair trakteert je royaal op zitcomfort. Dit vintage kuipje – in wit of naturel – geeft je interieur een verrassend accent. Gecombineerd met de tafel Rozy vormen ze het ideaal verpooshoekje voor een namiddag lezen onder de najaarszon. Het verfijnde frame van de stoelen en tafel is gemaakt van zwart gepoederlakt staal. De zittingen zijn van rotan met bindingen van geweven papier. Voor het tafelblad kan je kiezen uit eik of zwarte HPL, een kunststofplaat die niet alleen mooi maar ook waterbestendig, slijtvast en krasvast is.

retro-rotan-vincent-sheppard-06

CARLA – gelakte blikvanger
De Carla Lounge van Vincent Sheppard is de ideale bondgenoot om languit te relaxen… en stiekem een dutje te doen. Met zijn ruime afmetingen heb je plaats genoeg om uitgerust te zitten. En met zijn gelakte rotanlook – in het wit of zwart (lak op waterbasis) – geeft hij je interieur extra pit. De collectie Carla telt naast de Lounge ook nog een Dining Chair, Lazy Chair, voetensteun en bijzettafel.

gratis woonbrochures