woensdag 9 januari 2013

Vintage meubelen in een modern jasje

Vintage meubelen kunnen nu ook naar eigen smaak  worden gecustomized dankzij een bijzondere samenwerking tussen Liquid gloss® expert Genesis en designer JOOSTH. Een speciaal ontworpen bovenlaag van Liquid gloss®, een duurzame hars, geeft een antieke dressoir of houten bijzettafel een nog unieker uiterlijk. Zo kan er een kunstwerk naar keuze worden verwerkt als tafelblad of het meubel kan worden bewerkt met een laag Liquid gloss®

genisis-vintage-design1

JOOSTH en Genesis spelen met hun vintage collectie in op de huidige meubel trend. JOOSTH: “Steeds meer mensen zijn op zoek naar een uniek meubelstuk met een gebruikte uitstraling. Wij spelen in op de wens om het reeds gebruikte meubelstuk voor een deel zelf te ontwerpen”. Er kunnen vintage meubelstukken worden gekozen uit de collectie of zelf worden aangeleverd. De duurzame hars kan op alle materialen en stukken worden aangebracht, variërend van tafelbladen, stoelen, krukken, dressoirs en meer.

genisis-vintage-design2

Een hars met vele gezichten
Liquid gloss® is een duurzame hars die naast extra diepte beschermt en krasvast is. De hars verkleurd niet, is gemakkelijk schoon te houden en komt in een glans of met een matte afwerking.

genisis-vintage-design3

Een glanzende samenwerking
Eyal Reches (Liquid gloss® expert en eigenaar Genesis Product Development) en Joost Heetman (JOOSTH) leerden elkaar tien jaar geleden kennen toen Heetman zijn atelier vestigde naast de fabriek van Reches. Uit hun eerste samenwerking ontstond de door Heetman ontworpen Glacier lamp. Deze kroonluchters bestaan uit productieafval van Liquid gloss®.

gratis woonbrochures