dinsdag 5 maart 2013

Boomstamtafels, kasteeltafels en kloostertafels uit eigen atelier

Een tafel is vaak het middelpunt in keuken of woonkamer. Hier eet je, ben je bezig en vertel je verhalen. Aan tafel leef je samen met familie en vrienden. Het is een meubelstuk met grote betekenis; zinnebeeld van saamhorigheid. Een doorleefde tafel heeft karakter.

harry-rombouts-kloostertafel

Afbeelding: Kloostertafel met schraagpoot

Deze tafel is geïnspireerd op oude kloostertafels. Het onderstel is stevig uitgevoerd omdat er veel met deze tafels werd geschoven. Hier werd aan gegeten en gewerkt.

Harrie Rombouts en Zonen
De tafels van Harrie Rombouts & Zonen worden met liefde en vakmanschap gemaakt in het eigen atelier in Brabant. Vooral boomstamtafels, kasteeltafels en kloostertafels zijn favoriet, met schraagpoot of kolompoot. Steeds vaker wordt gekozen voor gebakken eikenhout: een thermisch proces geeft het hout een natuurlijke grijsbruine kleur. De afwerking bestaat uit een onzichtbare laklaag die de tafel bescherming biedt, maar niets afdoet aan de robuuste en natuurlijke uitstraling.

Informatie
Rombouts heeft veel karaktertafels op voorraad in de toonzaal in Casteren, Noord-Brabant. Het is ook mogelijk om een tafel geheel op maat te laten maken, in overleg met meubelontwerper Paul Rombouts.

gratis woonbrochures