vrijdag 21 juni 2013

Ikea opent een webwinkel

IKEA Nederland heeft sinds gisteren het aantal verkoopkanalen uitgebreid met een webwinkel die gekoppeld is aan IKEA.nl. Hierdoor zijn ruim 6.000 populaire artikelen uit het IKEA assortiment nu ook online te bestellen. Dit extra verkoopkanaal past in de ambitieuze groeistrategie van IKEA. Die is erop gericht om klanten een ruimere keuze te bieden aan mogelijkheden om te winkelen bij IKEA.

ikea-webwinkel

Met de nieuwe webwinkel is IKEA Nederland nog beter in staat om zoveel mogelijk mensen van dienst te zijn. De afstand naar de fysieke IKEA vestigingen speelt daardoor geen rol meer. Tegelijkertijd blijft IKEA investeren in de bestaande en nieuw te openen Nederlandse woonwarenhuizen. Voor veel mensen blijven de IKEA woonwarenhuizen de ideale plaats voor het opdoen van inspiratie en nieuwe ideeën voor een beter leven thuis. De webwinkel is vooral een extra service aan klanten die op bepaalde momenten graag vanuit huis winkelen, zodat ze desgewenst kunnen besparen op tijd en transport.

Nederland belangrijk voor e-commerce
“Nederland is voor IKEA een belangrijke markt voor het ontwikkelen van e-commerce,” zegt marketing manager Nico de Jong van IKEA Nederland. “Dit is een drukbevolkt land, met een hoge internetdichtheid en een bevolking die erg actief is op internet en sociale media, en ook steeds meer prijs stelt op online winkelen.” IKEA Nederland heeft sinds dit voorjaar een aantal nieuwe applicaties en diensten gelanceerd. Zo speelt de nieuwe mobiele website met bijbehorende app in op het toenemende gebruik van smartphones en tablets in Nederland.

Nieuwe diensten voor veranderende winkelvoorkeur
“We zien dat de winkelvoorkeuren van onze klanten veranderen”, licht Nico de Jong toe. “Dat faciliteren we met nieuwe diensten, zoals de verzamel- en transportservice, de montageservice en de betaalservice. Én met nieuwe winkelmogelijkheden, zoals de webwinkel. Voor deze diensten betaal je een kleine meerprijs. Het zelfbedieningsconcept van IKEA blijft de basis voor onze lage prijzen.” De komende periode zal IKEA het aanbod van online te bestellen artikelen op IKEA.nl geleidelijk verder uitbreiden.