zaterdag 6 juli 2013

Nieuwe producten in de Gispen Home Collectie

Gispen presenteert 2 nieuwe producten in de Home Collectie, beide ontworpen door de Nederlandse designer Peter van de Water.

meubelen-gispen-Bendit


Bendit is een luxe, vierkante salontafel.
De tafel is voorzien van twee bladen, bekleed met Linoleum Desktop, waardoor een zacht, warm en natuurlijk aanvoelend oppervlak ontstaat. Het onderste blad biedt bergruimte voor afstandsbedieningen, TV-gids, dvd’s, tijdschriften en boeken.
De bladen worden gedragen door 4 gelijkvormige metalen profielen. Bendit is alleen leverbaar in matzwart.

verlichting-gispen-cover

Cover is een lange, smalle hanglamp voor boven een dressoir, keukenblad, tafel of bureau. De lamp is voorzien een witte reflector en de kap is verkrijgbaar in diverse afwerkingen. De kap is asymmetrische gevouwen waardoor de witte reflector deels zichtbaar is. Door de instelbare staalkabels kan Cover op elke gewenste hoogte hangen (max. 250 centimeter). De lamp wordt geleverd met een ophangsysteem en plafondbevestigingen.

De ontwerper
Peter van de Water studeerde in 1994 af aan de kunstacademie St. Joost te Breda in de richting architectonische vormgeving. In 1999 startte hij zijn eigen ontwerpbureau onder de naam Internal affairs, een studio die zich bezighoudt met het ontwerpen van interieurs en meubels.


De Gispen Home Collectie
De Gispen Home collectie (voorheen NgispeN) omvat uitgesproken designproducten en functionele woon-en werkoplossingen voor thuis. We zijn er trots op dat veel van onze producten door verschillende musea over de hele wereld aangekocht zijn. Een erkenning van de uitstekende design kwaliteit van de Gispen producten. Onze collectie bestaat uit meubilair, verlichting en accessoires en is te koop in meer dan 25 landen. Inspirerend en overzichtelijk gepresenteerd Gispen design nu online te koop via store.gispen.nl