vrijdag 30 augustus 2013

IKEA LANCEERT MATRAS RETOUR & RECYCLE SERVICE

Klanten van IKEA kunnen vanaf 1 september gebruik maken van de nieuwe Matras retour & recycle service. Wie een nieuw matras koopt bij IKEA en dat thuis laat afleveren met de transportservice, kan gebruikmaken van de nieuwe service. Bij thuisbezorging neemt IKEA tegen vergoeding het oude matras mee en zorgt voor een milieuvriendelijke recycling.

ikea-matras-retour-service

Met de nieuwe service wordt 90 procent van het matras gerecycled tot grondstof voor bijvoorbeeld sportmatten, dashboard vulling en kleding. Na een succesvolle pilot bij IKEA Barendrecht, wordt de service nu uitgerold naar alle IKEA vestigingen.

“IKEA gaat zuinig om met het milieu. Dat betekent dat we zorgen voor een veilige bestemming voor afval. Tegelijkertijd zetten we in op meer service voor onze klanten. Met de nieuwe Matras retour & recycle service nemen we de verantwoordelijkheid voor de gehele levenscyclus van onze matrassen en bieden we onze klanten optioneel extra gemak omdat zij hun oude matras niet zelf hoeven te vervoeren”, aldus Jonas Abelsson, Customer Relations Manager bij IKEA Nederland.

Services

IKEA ontzorgt klanten door een volledig pakket aan services te bieden. Zo kunnen klanten hun aankopen laten verzamelen en thuis bezorgen, of meubels laten monteren. Met de IKEA Betaalservice kunnen aankopen op een later tijdstip of in termijnen betaald worden. Vanaf 1 september wordt de Matras retour & recycle service aan het servicepakket toegevoegd. Voor €19,- neemt IKEA het oude matras mee voor recycling.