maandag 12 augustus 2013

Serax brengt vintage en design samen

Dit najaar verrast Serax met een eigentijdse collectie waarin vintage en strak design hand in hand gaan. Een collectie die vorm werd gegeven door zowel nationale als internationale toonaangevende ontwerpers. Dit najaar zijn retro prints weer helemaal in. Huisdesigner Marie Michielssen maakt een reeks van krukjes, theelichtjes en vazen waar prints de hoofdrol spelen. De klassieke schoolstoel krijgt een vinyl uivoering dankzij Luc Vincent. Ook Antonino Sciortino laat dit najaar ijzer in zijn handen smelten tot een bistrotafel, bijzettafel, stoel en hanglampen en dit alles in frisse opgewekte kleuren. Deze winter kiest Serax resoluut voor opgewekte, levendige kleuren om de winter blues geen kans te geven.

interieur-serax-8

STUDIO SIMPLE - DAY-SIGN
Het designersduo Ann Vereecken en Jeroen Worst van Studio Simple houden van eenvoud. Serax vroeg het duo een serie objecten te ontwerpen en dit was onmiddellijk het startschot voor hun eerste collectie objecten voor Serax.

De side-table - '21th January', bestaat uit eikenhout en wit gelakt staal en oogt licht en zacht door de afrondingen waardoor het heel gemakkelijk kan geïntegreerd worden in bestaande interieurs. Bijhorend voor de side-table werd een cammock/stool - '22th January' ontworpen, dat het geheel mooi vervolledigt.
De collectie is uitgebreid met enkele objecten als Boxes -'14th May', een Wood basket - '5th April', Candleholder - '13th Novembre', en Double coathanger - '16th June. Steevast komt het simplistische design en de keuze van de materialen steeds terug in de creaties van dit duo. Een helder en mooi staaltje design van eigen bodem. 

interieur-serax-3

LUC VINCENT - VINYL VINYL
Met Vinyl Vinyl krijgt de klassieke schoolstoel een tweede leven ingeblazen. De stoel, met het klassieke buizenframe, waar we allen met nostalgie op terugblikken, verovert dankzij de transformatie van Luc Vincent een plaats in onze dagdagelijkse leefruimte.
Geen zitvlak en rugleuning in hout, maar kleurrijke vinyl vlakken in verschillende tinten. Beschikbaar in mono uitvoering (1 kleur) of in duo uitvoering (2 kleuren).

interieur-serax-10

MARIE MICHIELSSEN - PATRONEN EN PRINTS MET FEELING
Huisdesigner Marie Michielssen maakt dit najaar patronen en prints met Feeling. Retro prints worden weer helemaal hip in de handen van Marie. De huisdesigner ontwerpt naar goede gewoonte een reeks van grafische prints die we zowel terugvinden op theelichtjes, servetten, potten en vazen. Marie Michielssen gaat geen enkele uitdaging uit de weg en combineert materialen die op het eerste zicht misschien niet verenigbaar zijn maar in haar design elkaar perfect aanvullen. En dit steeds met een sterk maatschappelijk bewustzijn over de ecologische voetafdruk die we achterlaten.

interieur-serax-11

ANTONINO SCIORTINO
De Milanese ontwerper Antonino Sciortino geeft de winter geen kans. De ontwerper heeft voor Serax een resem van objecten vormgegeven. Ook in deze collectie blijft de Italiaanse ontwerper trouw aan zijn typische signature stijl, het fijn en speels ijzer vormt de rode draad door de verschillende objecten.
Coco, de rechthoekige bijzet -of bistrotafel toont haar meest functionele zijde. De opbergruimte onder het tafelblad zorgt steeds voor ruimte op tafel. Rondslingerende magazines of boeken behoren voorgoed tot het verleden.

Stichitte draagt dan weer 100% de handtekening van de Milanese ontwerper. Een elegante bijzettafel met de typische dansende lijnen die het onderstel vormen.

Voor de donkere herfst en winteravonden creëerde Antonino Sciortino verschillende hanglampen. Uitvoering in verschillende modellen, kleuren en een vintage toets vormen de perfecte aanvulling van het bestaande gamma sta -en bureaulampen.

Snello, hier speelt de ontwerper met vier stevigere lijnen van ijzer die samen tot de robuuste barkruk leiden. Het strakke ontwerp is verkrijgbaar in zwart, rood en blauw.
Daarnaast werden de huidige fruitmanden en schalen gedrenkt in een kleurbad van groen. Juist de kleurinjectie die we tijdens het najaar broodnodig hebben.

interieur-serax-6

NICO VAN DIJCK - CORDA
De Antwerpse kunstenaar en ontwerper Nico Van Dijck creëerde zijn eerste product voor Serax. Een stoel en bijzetbankje in ijzer met daarin met de hand gesponnen touw. Het frame biedt het kader voor een wispelturig spel van lijnen. De imperfecties, door het handwerk, maken van elke stoel of zitbank een uniek object. Bewust werd gekozen voor touw, dat leeft en aanpast, steeds met een uistekende zitervaring.
De stoel en bijzetbank zijn beschikbaar in een wit en blauw frame.

interieur-serax-5

CATHERINE LOVATT – 52 WEEKS
De Belgische designer, gaf reeds eerder vorm aan een lijn van keramiek. Met de huidige collectie van tafellampen zoekt Catherine Lovatt een heel andere discipline op. Een combinatie van beton en hout vormen de basis voor een collectie van verschillende tafellampen. Robuust en toch zeer licht.
Catherine Lovatt gaat met ‘52 weeks’ een stap verder en gaat dankzij haar ontwerpen, één voor elke week van het jaar, de dialoog aan met de omgeving. Het lichtsculptuur is niet zomaar een object. Het werd een verhaal van persoonlijke, intieme geometrische vormen in keramiek die in harmonie zijn met hun omgeving.