woensdag 25 september 2013

Dit is design? 20 objecten die je moet begrijpen

Aanstaande donderdag vindt de zevende editie van het tweemaandelijkse live magazine DESIGN MATTERS plaats in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Deze keer met als thema: "Dit Is Design?". Dit event met interessante gastsprekers is voor iedereen gratis toegankelijk, en duurt van 20 tot 22.00 uur.  Tijdens deze avond wordt ook het boek "Dit Is Design?" van journalist Jeroen Junte gepresenteerd.

dit-is-design-jeroen-junte

Aanleiding van deze avond is de verschijning van het boek "Dit is design?" van designjournalist Jeroen Junte (Volkskrant, Frame). In dit boek (uitgeverij Terra Lannoo) worden twintig kunstzinnige, iconische  designobjecten van zowel Nederlandse als internationale ontwerpers beschreven en toegelicht. De essays geven een actuele inkijk in de grenzen van het hedendaags design. Jeroen Junte schreef eerder het boek Hands On: Dutch Design in de 21st Eeuw.

Grenzen van design
De ontwerper is niet langer dienaar van de industrie maar ook een schepper - een kunstenaar soms zelfs. Het alledaagse gebruiksvoorwerp is zijn artistiek statement, dat zich laat plaatsen in de ‘hoge’ cultuur. Maar wat zijn tegenwoordig dan de grenzen van design? En kan dit 'art design' zijn kunstzinnige pretenties wel waarmaken? Deze en andere vragen komen aan bod op dit gratis event.

Gastsprekers
Te gast tijdens deze avond zijn Annemartine van Kesteren (conservator vormgeving Museum Boijmans van Beuningen), Ida van Zijl (conservator vormgeving Centraal Museum Utrecht) en Anne van der Zwaag (directeur designbeurs Object). Studio Drift geeft een bijzondere inkijk in het maakproces en de inspiratiebronnen van hun poëtische werk, waarin natuur, technologie, kunst en design versmelten. In de talentpool stellen drie jonge ontwerpers zich voor: Marcia Nolte, Jelle Mastenbroek en De Intuïtiefabriek.

Wanneer, waar, hoe
Donderdag 26 september 20-22 uur
Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree GRATIS

Aanmelden via: http://www.dezwijger.nl/79280/nl/design-matters-7-dit-is-design

Design Matters is een tweemaandelijks live magazine in Pakhuis De Zwijger met keynote speakers, interviews, gesproken columns, visuele presentaties en debat. De presentatie is in handen van Jeroen Junte.

Dit is design? 20 objecten die je moet begrijpen| Jeroen Junte | ISBN 9789089895332 | € 29,99