woensdag 4 september 2013

Pode by Leolux op Home & Interior

De collectie van Pode is tijdens de showdagen in september te zien op de beurs Home & Interior in Nieuwegein. Naast bekende modellen, zoals de verstelbare bank Dr’op, presenteert het jonge designlabel de nieuwe bank Spike. Pode komt uit de fabriek van Leolux in Venlo en wordt daar op bestelling geproduceerd. In september bestaat het kleurrijke designmerk precies vijf jaar.

pode-by-leolux

Mensenmerk
Op Home & Interior toont Pode een belangrijk deel van de collectie aan consumenten en professionals. ‘Wij ontmoeten graag nieuwe mensen’, motiveert sales manager Chantal Gorseling de keuze voor de beurs in het HTC. ‘Pode is een echt mensenmerk. Het is gemaakt voor mensen die helemaal zelf bepalen hoe ze willen wonen. Bekleding en kleuren kun je bij Pode helemaal zelf kiezen. Voor ons spelen beurzen zoals Home & Interior een belangrijke rol. Je komt er in contact met mensen die je vertellen hoe ze willen wonen en leven. En voor zulke mensen maken wij onze producten.’

Gemaakt in Venlo
Leolux lanceerde het merk Pode vijf jaar geleden. Het merk heeft zich in die periode gevestigd in de designwereld. Gorseling: ‘Pode is jong, kleurrijk en scherp geprijsd, maar is geen serieproduct. Elke bank wordt op bestelling in Venlo gemaakt. Je kunt een Pode bank dus helemaal zelf afstylen in kleur en bekleding.’ De collectie van Pode richt zich op de jongere designliefhebber, maar trekt een breed publiek.

Het merk is bij zo’n honderd interieurspecialisten in Nederland te zien.

Spike
Design: Joachim Nees, 2013

Lekker los gestoffeerd en net zo dwars als zijn eigenaar. Spike van Pode herken je meteen aan het bontgekleurde frame dat de armleuningen ondersteunt. Als een fiets in de stalling. Maar ook op andere punten is Spike een tikje anders: de naden die schuin over de rug en de zachte zitkussens lopen, zorgen voor spannende onderbrekingen van patroonstoffen. Leuk voor wie durft. Versterk ze naar smaak, of zwak ze af met neutralere bekledingen en kleuren. (zie foto hierboven)

gratis woonbrochures-3