vrijdag 18 oktober 2013

PUUR Design Collective / DDW

Het PUUR Design Collective is een samenwerking tussen een 8-tal jonge ontwerpers dat zijn werk zal laten zien tijdens de Dutch Design Week in de nieuwe showroom van PUUR Design. Het collectief bestaat uit; Ka-Lai Chan, Frederik Delbart, Nieuwe Heren, Stefan Hendriks, Sjoerd Jonkers, Alexander Pelikan en Ellen Urselmann. Stuk voor stuk talentvolle ontwerpers, met ieder zijn of haar eigen vakgebied.Ellen-Urselmann

Om te beginnen met Ellen Urselmann, zij exposeert haar uiterst bijzondere en verfijnde karaffen.

Barrel-lamp-by-Nieuwe-Heren

Erik de Nijs en Tim Smit van Nieuwe Heren tonen onder andere hun Barrel lamp, geinspireerd op de zoeklampen die gebruikt werden tijdens WOII.

Studio-Sjoerd-Jonkers

Sjoerd Jonkers toont het gebruik van bijzondere materialen voor alle daagse producten met bijvoorbeeld een pouf van foam voor binnen en buiten gebruik.

Frederik Delbart presenteert de Siblings family, licht objecten met hout en glas als bron van inspiratie. Ook de kandelaar serie Mia is zeer uniek in zijn soort! Uit één stuk vervaardigd van koper, aluminium of RVS.

Primavera-by-Stefan-Hendriks

De boekenkast Primavera van Stefan Hendriks is geinspireerd op de lente, zowel de dieptes als de hoogtes van de legplanken verspringen. Net als de wilde bloemen die in bloei staan in het voorjaar.

Kataba-Table-by-Pelidesign

Pelidesign vertegenwoordigd door Alexander Pelikan presenteert tijdens de DDW de Kataba tafel. Een ontwerp geinspireerd op het blad van de verfijnde Japanse zaag die Alexander in zijn werkplaats gebruikt. Het blad en het frame zijn vervaardigd van HPL, de poten in Europees eiken.  

Ka-Lai-Chan

Ten slotte Ka-Lai Chan, zij zal haar bekende sheLLf collectie, The Ordinary Family en haar meest recente werk de Gradient presenteren. De Gradient toont de persoonlijke spullen van de gebruiker op een heel mystieke manier.