vrijdag 25 oktober 2013

The Teardrop

Een gebeeldhouwde warme lamp in je interieur

De donkere avonden met – zo nu en dan - een regendruppel tegen het raam, doen ons allen hunkeren naar warmte en gezelligheid. Lekker dicht tegen mekaar kruipen in de zetel, met een warm drankje en een goede film. Soms hebben we niet meer nodig om ’s avonds tot rust te komen. En waar kan dat beter dan in ons eigen stekje?

the-teardrop-03

Wanneer kaarslicht net iets te romantisch is voor een doorsnee werkdag, is er de mooie, gebeeldhouwde lamp van Barend Massow. Hij creëerde de Hemmesphere collectie met 8 varianten, waarvan The Teardrop onze absolute favoriet is. Deze impressionante lamp is tot in het detail uitgewerkt en speelt als het ware met schaduw en licht. De schaduw geeft een bijzonder resultaat op je muur, waarbij je uren kan wegdromen. Maar ook liggend komt The Teardrop lamp bijzonder goed tot zijn recht.

the-teardrop-06

De vorm van deze lamp doet denken aan een grote regendruppel. Maar dan wel één, met een warme en vervullende gloed, mede dankzij een goed verstopte lichtbron. De onzichtbaarheid van de lichtbron, de vormgeving en het houten frame, zijn geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse cultuur waar de ontwerper opgroeide.

the-teardrop-04

Het is vaak lastig om een mooie lamp te vinden voor een hedendaags interieur zonder in te boeten aan warmte. Deze lamp past gegarandeerd mooi in iedere woon- of slaapkamer. Een plek in ons huis waar zachte tinten de juiste energie geven.

the-teardrop-05

The Teardrop is verkrijgbaar bij Mookum voor 139 euro. Mookum cureert, produceert en promoot bijzonder design en is zoals ‘idols voor designers’.

the-teardrop-01