vrijdag 29 november 2013

Haal de sfeer van het Rijksmuseum in huis

Sikkens presenteert Sikkens RIJKS Kleuren: 
24 kleuren, geselecteerd uit de vele kleuren die gebruikt zijn bij het restaureren van het Rijksmuseum in Amsterdam. 60 van deze kleuren zijn ontwikkeld op basis van de authentieke kleuren van het Rijksmuseum zoals gebruikt in 1885 door architect 
Pierre Cuypers. Sikkens was betrokken bij deze bijzondere restauratie. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn vanaf heden verkrijgbaar in zowel Sikkens muurverven als lakken bij Erkend Sikkens Specialisten of via de schilder.

sikkens-rijksmuseum-01
Een rijksuitdaging
De restauratie van het Rijksmuseum is een van de meest bijzondere en indrukwekkende projecten waar Sikkens bij betrokken is geweest. Tot een van de uitdagingen behoorde het zichtbaar maken van oorspronkelijke decoraties en deze weer in hun oude glorie herstellen. Stichting Restauratie Atelier Limburg analyseerde de origineel gebruikte verf. Aan de hand van deze analyse werden meer dan 60 authentieke kleuren gereproduceerd die nu onder andere in de Voorhal en Eregalerij prijken.

sikkens-rijksmuseum-02
De nieuwe Sikkens RIJKS Kleuren
De selectie van 16 vernieuwde Cuypers kleuren en acht nieuwe grijstinten, vormen nu de nieuwe unieke kleurencollectie Sikkens RIJKS Kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. De kleuren bestaan uit verschillende soorten groen, rood, terra, oker, bruin en zelfs een tint goud, waar het echte bladgoud gebruikt in het Rijksmuseum de basis voor was.

sikkens-rijksmuseum-03
Samen met het Rijksmuseum organiseerde Sikkens een wedstrijd voor professionals en consumenten voor het bedenken van een passende naam voor deze speciale kleurlijn. In totaal zijn er meer dan 1.000 inzendingen vanuit de hele wereld binnengekomen! Veel inzendingen bevatten namen van bekende schilders, tijdperken en locaties. Toch is er unaniem gekozen voor Sikkens RIJKS Kleuren. De naam zorgt voor onmiddellijke herkenning en heeft een link met zowel Sikkens als het Rijksmuseum. Het is pakkend, kort en dekt de lading van dit unieke kleurpalet.

sikkens-rijksmuseum-04

Uw eigen Rijksmuseum thuis

Iedereen die enthousiast is geworden over de nieuwe kleurencollectie en hiermee aan de slag wil, kan de Sikkens RIJKS Kleuren vanaf heden kopen bij een van de Erkend Sikkens Specialisten in de buurt of via de schilder aan laten brengen in huis. Meer informatie over de Sikkens RIJKS Kleuren vind je op www.sikkens.nl

sikkens-rijksmuseum-05sikkens-rijksmuseum-06

gratis woonbrochures-3