zaterdag 23 november 2013

Houten speelgoed, Ministeck en Turtles terug van weggeweest


Speelgoed van vroeger in trek bij Sinterklaas
Sinterklaas is in het land en de speelgoedcadeautjes worden alweer volop aangeschaft. De eerste trends zijn al duidelijk zichtbaar in de verkoop bij V&D. Voorgaande jaren was vooral interactief speelgoed en speelgoed met invloeden van tablets en apps populair. Opvallend is dat dit jaar juist speelgoed van vroeger weer in trek is. Speelgoed van hout, Ministeck en de Turtles zijn terug van weggeweest.

Terug naar vroeger
Ouders en grootouders kopen dit jaar graag speelgoed dat ze doet denken aan hun eigen jeugd; van houten keukentjes met bijpassend etenswaar tot aan houten puzzels, stempelsets en houten loopwagens. Houten puzzels die geluid maken als een stukje op de juiste plaats wordt gelegd en magnetische houten aankleedpoppen zijn dit jaar zeer populair. Onder de meisjes is ook het bekende Ministeck erg gewild. Met de kleine pins worden mooie creaties gemaakt als zeemeerminnen, fee├źn en karakters van Disney. Jongens spelen dit jaar weer met de Turtles. Michelangelo, Donatello, Leonardo, Raphael spelen in diverse spellen als Catapult Pizza en Kimble de hoofdrol.

zorgenvriendjes

Sinterklaas neemt kinderzorgen weg met ‘Zorgenvriendje’
Ook de Zorgenvriendjes Ed, Saggo, Bliff, Schnulli, Om, Polli, Ernst, Rumpel, Sepp, Enno, Gump, Frula, Bill, Betti en Flint vliegen bij V&D de deur uit. De 15 vriendjes eten de zorgen op van elk kind. Wat voor probleem het ook is, door het te tekenen of op te schrijven en in de mond van het Zorgenvriendje te stoppen voelt elk kind zich meteen al wat beter. De Zorgenvriendjes helpen kinderen hun angst of zorg met iemand te delen en bieden ouders de kans deze op tijd te herkennen. Een echte hit in Duitsland en inmiddels zijn er al honderden verkocht bij V&D.

Chocolade en marsepeinen figuren populair
Grappige lekkernijen als chocolade pumps, fruitfiguren en Engelse drop van marsepein zijn zeer gewild. Inmiddels is er ook al ruim 25.000 kilo aan suikerletters, roomborstplaat en chocolade figuurtjes uit het chocolade assortiment van La Place verkocht.