woensdag 6 november 2013

IKEA is in november 35 jaar thuis in Nederland.

Een mijlpaal die het woonwarenhuis viert met alle Nederlanders. Sinds de komst van de eerste vestiging in 1978 heeft IKEA het Nederlandse woonbeeld geïnspireerd. Zo maakten de donkere en zware meubels plaats voor licht en kleur en werd het door de lage prijzen makkelijker om kleine of grote aanpassingen te doen in het interieur. Dit en meer is te zien in de expositie ‘IKEA 35 jaar thuis in Nederland’ in de Kromhouthal in Amsterdam. Ook alle winkels van IKEA vieren het jubileum met klanten en medewerkers tijdens de feestweek van zaterdag 23 november t/m zondag 1 december.

01_35_jaar_IKEA_new
Al 35 jaar werkt IKEA in Nederland aan het creëren van een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen door goed ontworpen meubels aan te bieden tegen lage prijzen. Met de komst van de eerste vestiging in 1978 maakten Nederlanders kennis met een nieuwe manier van winkelen. Van het zelf in elkaar zetten van producten, tot het verdwijnen van lange levertijden. Nu – 35 jaar later – zijn er 12 woonwarenhuizen in Nederland en kunnen klanten meer dan 6.000 artikelen online bestellen via de webwinkel op IKEA.nl. En IKEA is nog niet uitgegroeid. Zo staan er nieuwe winkels in Zwolle en Zaandam op de planning.

Expositie
Om de mijlpaal te vieren, opent IKEA in november de deuren van de Kromhouthal in Amsterdam voor de expositie ‘IKEA 35 jaar thuis in Nederland’. Op 3.000 m2 is te zien hoe IKEA de afgelopen 35 jaar Nederlanders heeft geïnspireerd bij het inrichten van hun huis. Zo bracht het woonwarenhuis eind jaren ‘70 licht grenenhout als alternatief voor de toen voornamelijk donkere en zware meubels in huiskamers. Daarnaast zijn IKEA klassiekers als de BILLY boekenkast en KLIPPAN bank inmiddels vaste verschijningen in Nederlandse huiskamers. Bezoekers van de expositie worden meegenomen door het verleden en heden en krijgen een kijkje in de toekomst. De deuren zijn van vrijdag 8 t/m zondag 17 november 2013 iedere dag van 10.00 tot 21.00 uur geopend. De toegang is gratis.

Feest in de winkels
Ook de winkels vieren feest met alle klanten en medewerkers. Van zaterdag 23 november t/m zondag 1 december* staan al onze woonwarenhuizen in het teken van feestelijke activiteiten en extra voordeel.