woensdag 20 november 2013

Modern design in de 'nachtwacht van de architectuur'

De Beurs van Berlage, UNESCO erfgoed en topmonument, is tegenwoordig een centrum voor cultuur, design en ontmoeting. Bij Meetberlage kunnen flexwerkers terecht voor een gratis werkplek, omgeven door unieke stoelen uit de collectie van Stichting Zetel. En tot 13 december 2013 is ook het crowdfunding project 'LivingApartTogether' van Frans Willigers hier te zien.

LivigApartTogether-van-Frans-Willigers

Vrolijk en kleurrijk design op pootjes
Een tafeltje op wieltjes, waar je in een handomdraai een grote salontafel van kunt maken. Of dat je apart gebruikt als handig bijzettafeltje. Dat is het verhaal van LivingApartTogether. Ieder tafeltje heeft 5 'pootjes' met wieltjes in een kleur naar keuze. Deze gekleurde wieltjes geven de tafel haar speelse, vrolijke en eigenzinnige karakter. De wieltjes zijn verkrijgbaar in rood, oranje, geel, blauw, groen en wit. De tafeltjes zijn te bestellen via dutchdesignstarter.com/campaigns/livingaparttogether.

LivigApartTogether-van-Frans-Willigers-2

Werkwijze dutchdesignstarter.com: De crowd is de curator
Op crowdfunding platform dutchdesignstarter.com is het publiek aan zet: Alleen als er via voorverkoop voldoende tafeltjes verkocht worden gaat dit ontwerp van Frans Willigers in productie. Frans heeft nog tot 13 december om minstens 14 kopers te overtuigen van de waarde van zijn ontwerp. Als dit lukt gaat de LivingApartTogether in productie. Als het doelbedrag niet gehaald wordt krijgen alle investeerders hun geld terug.
Stichting Dutch Design Starter promoot crowdfunded Dutch Design

Stichting Dutch Design Starter helpt Nederlandse ontwerpers hun crowdfunding campagne tot een succes te maken. Of de campagne nu op Kickstarter, symbid of dutchdesignstarter staat: Dutch Design Starter promoot de projecten onder design-liefhebbers. Op design evenementen als de Dutch Design Week, via designbladen, blogs en social media exposities en pop-up stores.

gratis woonbrochures-3