dinsdag 6 mei 2014

Ruben Thier presenteert Organic Factory

Duurzame buitenmeubelen van gerecycled kunststof in productie door middel van crowdfunding.

Ruben-Thier-presenteert-Organic-Factory1

ConceptDe serie Organic Factory van ontwerper Ruben Thier, sluit een kring van afval tot nieuw eindproduct. De onverwoestbare banken en krukken, vervaardigd uit kunststof productieafval, hebben stuk voor stuk een eigen karakter. Elke bank of kruk is uniek, door de onregelmatige organische vormen gecombineerd met het het wisselende karakter van beschikbaar afvalkunststof.

Ruben-Thier-presenteert-Organic-Factory3

CrowdyHouse heeft de serie opgenomen in hun nieuwe design platform als uniek voorbeeld waar crowdfunding voor staat. Sinds eind 2010 ontwikkeld Ruben Thier de serie Organic Factory uit tot een systeem, waarin afvalkunststof een nieuwe bestemming krijgt. Niet langer is productieafval een negatieve factor binnen kunststof verwerkende bedrijven, maar kan het juist de basis vormen voor een nieuwe productgroep naast de bestaande productielijn. Samen met een kunststof extrusie fabriek waar slang en buis wordt geproduceerd, werkte Ruben aan een methode waaruit oerdegelijk buitenmeubilair voortvloeide.

Ruben-Thier-presenteert-Organic-Factory2

Productie
Door de tijd tussen twee shifts te gebruiken om de zo kenmerkende kunststof hompen te produceren, wordt deze kostbare tijd ingezet om een tweede 'productielijn' te realiseren binnen het strikte productieproces van een fabriek. De massieve hompen afvalkunststof kunnen vervolgens als halffabricaat verder worden verwerkt tot bank of kruk.

Ruben-Thier-presenteert-Organic-Factory4

CrowdyHouseDe serie banken en krukken zijn momenteel via CrowdyHouse.com te verkrijgen. Door middel van crowdfunding kan de kostbare machinetijd en gerecycled afval worden ingekocht. Met deze werkwijze komen de banken en krukjes tot leven en kan er steeds meer kunststof wat bestempeld was tot afval worden omgetoverd tot nieuw en degelijk (buiten)meubel!
Crowdfunding campagne hier te zien: http://www.crowdyhouse.com/nl/shop/organic-factory-2

gratis woonbrochures-3