vrijdag 10 mei 2013

De Colonial Chair - Wanscher's topstuk


Ole Wanscher's Colonial Chair is vandaag nog net zo relevant als 63 jaar geleden. Met zijn minimalistische en functionele benadering van meubelmakerij creëerde Ole Wanscher een klassieker. Een duurzaam ontwerp van topkwaliteit. De stoel, geproduceerd door Carl Hansen & Søn, wordt nu gezien als een van de meest gezochte Danish Design-collector's items.

Carl-Hansen-&-S0n

In 1949 ontwierp meubelontwerper en professor Ole Wanscher een stoel die later uit zou groeien tot zijn meest beroemde meubelstuk: de Colonial Chair. De stoel, waarin invloeden zijn te zien van zijn opleiding bij Kaare Klint, een van de andere grote meubelontwerpers van die tijd, is kenmerkend voor zijn opvattingen over klassiek ontwerp. Door zijn voorkeur voor tijdloze, lichte ontwerpen is de stoel vandaag nog net zo relevant als 63 jaar geleden.

Knud Erik Hansen, CEO bij Carl Hansen & Søn: “Deens modernisme is op dit moment erg populair. Het straalt vakwerk en duurzaamheid uit en de minimalistische ontwerpen passen goed bij deze tijd, waarin we weer op zoek zijn naar eenvoud. De Colonial Chair is een klassieker die elegantie en lichtheid uitstraalt, precies volgens het moderne idee van 'less is more'.”

De naam komt voort uit de fascinatie die Wanscher had voor meubelontwerpen uit 18e-eeuws Groot-Brittannië en het koloniale tijdperk. De Colonial Chair is een ode aan klassieke conservatieve trends, maar past toch goed in een modern interieur. Het is een waar collector's item geworden, waar verzamelaars over de hele wereld jacht op maken.

vrijdag 3 mei 2013

Luceplan Ascent

Tijdens Euroluce 2013 presenteerde Luceplan tal van verrassende noviteiten. Ook nu overtuigt Luceplan door haar internationale aanpak en selecteerde wederom ontwerpers met verschillende achtergronden en culturen. Deze diversiteit is in de producten terug te zien.verlichting-luceplan-ascent

ASCENT door Daniel Rybakken
Een zeer poëtisch object. De essentiële noviteit zit in de beweging om de armatuur aan en uit te schakelen en de dimmer te regelen. Een verticale beweging, een schuivende schaduw, op en neer via de standaard, zorgt voor een gevarieerde lichtintensiteit of schakelt zo volledig uit.

donderdag 2 mei 2013

tuinmeubelen design

We hopen allemaal op een warme lente. En hoewel de metrologische lente al lang al begonnen is, moeten we helaas nog op het warme weer wachten. Laat je alvast inspireren door een greep uit de mooie beelden van tuinen die op Liever te vinden zijn!
design tuinmeubelen
Solo Collection Viteo Neem bijvoorbeeld de Solo Collection van Viteo. Het idee achter het nieuwe ontwerp van de Viteo Solo collectie, is de traditie laten zien in een eenvoudige, moderne vorm. Alle items in de SOLO COLLECTION zijn gemaakt van Iroko, een compacte, stevige en duurzame Afrikaanse houtsoort en daardoor buitengewoon weerbestendig.
design tuinmeubelen
Net Collection Kettel Ga je liever voor een wat klassieker interieur? De Kettal Net collectie bevat een klassieke structuur en is daarnaast elegant en heeft een kalmerend en aantrekkelijk uiterlijk. Geweven draden en aluminium slangen komen samen.

design tuinmeubelen
Axis van Ego Of kies voor deze moderne en toch tijdloze meubels, die geschikt zijn voor alle omgevingen. Het frame is gemaakt van staal, afgewerkt met lak. Zowel de zitting als de rugleuning bestaan beide uit platen of lamellen gemaakt van tropisch hout. De stoelen, fauteuils en banken kunnen gemakkelijk gestapeld worden.
watermark_788491729
Natal Sofa van Tribu Als laatste dit zeer subtiele frame met mooie gebogen armleuningen. Het frame contrasteert mooi met het volume van de kussens. Zelfs zonder de kussens van de bank ziet er geweldig uit! Dus in de winter, wanneer je de kussens naar binnen hebt, kun je gewoon nog steeds genieten van dit aantrekkelijke design. Laat de lente maar komen!

Bekijk meer design tuinmeubelen op Liever

Expressions

Laat je zien! Het verwerken van indrukken door onze geest visueel tot uiting brengen is een mooi proces. Met de collectie Expressions wil Mr Perswall u een leidraad geven naar het vertalen van uw ervaringen, opvattingen en gedachten naar een presentatie op wandbekleding. behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-01
Met de diversiteit in stijlen van hedendaagse kunst tot een knipoog naar de Renaissance zijn wij ervan overtuigd dat u uw innerlijke beleving terug zult vinden in de collectie. Het tonen van je emotie is een groot goed, laat maar zien wie je bent. Voor meer trends op het gebied van wandbekleding  neem eens een kijkje op Wonenonline.nl

behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-031behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-030behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-029behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-028behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-027behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-026behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-025behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-024behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-023behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-022behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-021behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-020behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-019behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-018behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-017behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-016behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-015behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-014behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-013behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-012behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-011behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-010behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-09behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-08behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-07behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-06behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-05behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-04behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-03behang-wandbekledig-expressions-mr-perswall-02

 gratis woonbrochures