maandag 30 september 2013

Withmilk

De withmilk bespaart je niet alleen heel wat opslagruimte wanneer het gestapeld wordt, het is bovendien ook een prachtig decoratief object. Open de fles… verrassing! Withmilk is een porseleinen thee/koffieset in de vorm van een retro melkfles.






De volledige set bestaat uit een melkkan, vier bekers en een kom. Het bevat alles wat je nodig hebt voor een geweldig feestje.
Inhoud: melkkan, vier bekers en een kom


zondag 29 september 2013

SPICE SHAKERS

Hoe leuk zijn deze kruidenpotjes! De 'season shaker' decoreert je keukentafel met leuke boompjes die de vier seizoenen voorstellen. De animal set bestaat dan weer uit 4 leuke diertjes die ongetwijfeld voor een glimlach aan tafel zullen zorgen.



Deze leuke sets bestaan beide uit 4 kruidendispensers.

The big bubble

Deze designlamp van Alex de Witte is geïnspireerd op het bellenblazen wat we vroeger allemaal wel eens hebben gedaan. Deze bubbels zijn echter een stukje groter, maar liefst 90 – 115 centimeter hoog.

the-bubble-alex-de-witte

Elke Bubble is uniek van vorm en voorzien van een dimbare ledlamp. Alex de Witte won met zijn Bubble de Design District Award 2013

gratis woonbrochures-3[3]

Umbra Casamista Luchtbevochtiger - Avocado

Deze leuke luchtbevochtiger is de perfecte reisgenoot. U kunt met dit kleine huisje het klimaat in iedere ruimte goed beheersen, op kantoor, in uw hotelkamer of in de slaapkamer.


Bovendien is de Casamista makkelijk aan te sluiten. Dit huisje past namelijk op iedere standaard (water)fles en werkt op een USB kabel (meegeleverd) of op 4 AAA batterijen (niet meegeleverd).
Er worden 2 waterfiltering rietjes meegeleverd. Wanneer u de luchtbevochtiger inschakelt gaat er een indicatielampje branden. Dit maakt de luchtbevochtiger erg makkelijk in gebruik.

zaterdag 28 september 2013

Office Supplies van House Doctor

Voor thuis of op het werk is deze serie l'Atelier van het Deense merk House Doctor. 

Eén ding staat vast, deze serie met trendy dessins en grappige knoopsluiting mag gezien worden. Bij NR 310 verkrijgbaar in handige opbergboxen, als set in 2 prints en 2 maten. 

House-Doctor-3

Geen los slingerende prullen meer op het bureau, maar netjes in stijl opgeruimd. 

House-Doctor-mdf-2

Ook de klemborden zijn super handig en in 4 prints verkrijgbaar. Hang er 1 of meer aan de muur en belangrijke memo's of brieven raken nooit meer kwijt. 

housedoctor-mdf

En wat je dan met belangrijke brieven en post doet? Die bewaar je in de documentboxen. Verkrijgbaar als set van 2 en keuze uit 4 verschillende prints.

De producten is handgemaakt van MDF, karton en papier.

Stel je eigen l'Atelier set samen en ga lekker opgeruimd het najaar in! 

vrijdag 27 september 2013

Flip Around Table van MENU

MENU introduceert dit najaar in samenwerking met designers-duo NORM de Flip Around Table. Met de Flip Around Table haal je het Scandinavische design in huis. Het meubel is als bijzettafel te gebruiken maar ook als kruk. Met een simpele handeling maak je er zelfs een dienblad van.

Flip-Around-Table-van-MENU-1

Flip Around
De naam zegt het eigenlijk al: het blad van het tafeltje is om te draaien. De houten pin zit vast aan het blad en  is op twee manieren aan het onderstel te bevestigen. De Flip Around Table is gemaakt van hoogwaardig essenhout en plastic.

Flip-Around-Table-van-MENU-2

Flip-Around-Table-van-MENU-3

gratis woonbrochures-3

woensdag 25 september 2013

Pop Art-icoon wordt meubel

Van de supermarkt, via de galerie en het museum naar de huiskamer.

De doos schuursponsjes van Brillo verwierf een iconische status toen Andy Warhol er zijn stempel van goedkeuring op drukte, en de doos van het keukenkastje naar de galerie verhuisde.  Nu is de beurt aan design bad boys Quinze & Milan om het ontwerp van een plek in de huiskamer te verzekeren.

Quinze-and-Milan-Brillo--01

De Brillo-doos werd in 1961 ontworpen door James Harvey, een kunstenaar die ook commercieel werk deed. Maar het was Andy Warhol die zich de doos in 1964 toe-eigende en hem bombardeerde tot kunstobject. Zesentwintig jaar na zijn overlijden, brengen Quinze & Milan – ‘the bad boys of the design world’ zoals ze zelf graag quoten – een eerbetoon aan het Pop Art-icoon in de vorm van een poef.

Quinze-and-Milan-Brillo--02

De poef kwam tot stand in samenwerking met The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts en is gemaakt van foam dat onder het motto ‘art not industry’ met de hand wordt gecoat en gezeefdrukt.

Quinze & Milan hebben nogal wat gemeen met hun idool. Zo zijn ze trots op het feit dat de bladen het merk steevast ‘the pop star of furniture’ noemen. Zelf omschrijven ze hun merk als een denktank en ideeënfabriek, waarbij de associatie met Warhol’s wereldberoemde Factory natuurlijk snel is gemaakt.

Quinze-and-Milan-Brillo--03

Ze typeren hun stijl als zorgeloos en fun: een beetje punk maar ook een beetje Prada. Dat ze zich vergelijken met een modemerk is opmerkelijk. Niet Prada maar dat andere grote Italiaanse modehuis, Moschino vond vorig jaar ook inspiratie in de supermarkt. En in het schap met schoonmaakmiddelen in het bijzonder.  Een groot deel van de mannencollectie voor zomer 2013 werd bedrukt met wasmiddel-logo’s (zie foto onderaan).
James Harvey’s reactie nadat Warhol er met zijn ontwerp vandoor ging luidde: “What’s one man’s box, may be another man’s art.” Daar kunnen we nu de termen ‘mode’ en ‘meubel’ aan toevoegen.

Bron: Perscentrum Wonen

gratis woonbrochures-3

Nieuw in Nederland: de Riverdale keuken!

Afgelopen jaar is er hard aan gewerkt en wat zijn we trots: onze Riverdale keuken! Een prachtig tijdloos ontwerp dat net als de basis van elke Riverdale collectie verkrijgbaar is in een witte, naturel of zwarte finish.

riverdale-keuken-01

Leuke speelse details als het hartje in de grepen, illustraties aan de binnenzijde van de lades en de open vakkenkast geven de keuken een eigentijds romantische uitstraling met een stoer tintje.

riverdale-keuken-02
Varieer dus naar hartenlust, of je nu kiest voor een wandopstelling of keukeneiland, één ding is zeker:
de keuken ademt Riverdale!

riverdale-keuken-06riverdale-keuken-05riverdale-keuken-04riverdale-keuken-03

gratis woonbrochures-3

Dit is design? 20 objecten die je moet begrijpen

Aanstaande donderdag vindt de zevende editie van het tweemaandelijkse live magazine DESIGN MATTERS plaats in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Deze keer met als thema: "Dit Is Design?". Dit event met interessante gastsprekers is voor iedereen gratis toegankelijk, en duurt van 20 tot 22.00 uur.  Tijdens deze avond wordt ook het boek "Dit Is Design?" van journalist Jeroen Junte gepresenteerd.

dit-is-design-jeroen-junte

Aanleiding van deze avond is de verschijning van het boek "Dit is design?" van designjournalist Jeroen Junte (Volkskrant, Frame). In dit boek (uitgeverij Terra Lannoo) worden twintig kunstzinnige, iconische  designobjecten van zowel Nederlandse als internationale ontwerpers beschreven en toegelicht. De essays geven een actuele inkijk in de grenzen van het hedendaags design. Jeroen Junte schreef eerder het boek Hands On: Dutch Design in de 21st Eeuw.

Grenzen van design
De ontwerper is niet langer dienaar van de industrie maar ook een schepper - een kunstenaar soms zelfs. Het alledaagse gebruiksvoorwerp is zijn artistiek statement, dat zich laat plaatsen in de ‘hoge’ cultuur. Maar wat zijn tegenwoordig dan de grenzen van design? En kan dit 'art design' zijn kunstzinnige pretenties wel waarmaken? Deze en andere vragen komen aan bod op dit gratis event.

Gastsprekers
Te gast tijdens deze avond zijn Annemartine van Kesteren (conservator vormgeving Museum Boijmans van Beuningen), Ida van Zijl (conservator vormgeving Centraal Museum Utrecht) en Anne van der Zwaag (directeur designbeurs Object). Studio Drift geeft een bijzondere inkijk in het maakproces en de inspiratiebronnen van hun poëtische werk, waarin natuur, technologie, kunst en design versmelten. In de talentpool stellen drie jonge ontwerpers zich voor: Marcia Nolte, Jelle Mastenbroek en De Intuïtiefabriek.

Wanneer, waar, hoe
Donderdag 26 september 20-22 uur
Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree GRATIS

Aanmelden via: http://www.dezwijger.nl/79280/nl/design-matters-7-dit-is-design

Design Matters is een tweemaandelijks live magazine in Pakhuis De Zwijger met keynote speakers, interviews, gesproken columns, visuele presentaties en debat. De presentatie is in handen van Jeroen Junte.

Dit is design? 20 objecten die je moet begrijpen| Jeroen Junte | ISBN 9789089895332 | € 29,99

woensdag 18 september 2013

Upside down: hang planten ondersteboven op!

Nu het buiten natter en kouder wordt, gaan we ons weer op het
binneninterieur focussen. Dat betekent alleen niet dat we planten helemaal mogen vergeten. Ook in huis is groen een must.

Boskke-1


Het Nieuw-Zeelandse merk Boskke geeft planten in huis een nieuwe dimensie. Met de Sky Planter zet je planten namelijk niet gewoon ergens neer. Nee, je hangt ze op en wel ondersteboven! Een innovatief product dat vanwege het unieke design bekroond is met de Red Dot Award.

Boskke-2


Hoe werkt het?
“Maar valt alles er niet uit?” en “hoe geef je de plant water?”, horen we je denken. De bloempot is met een speciaal plaatje afgedekt, waardoor de plant en potgrond netjes blijven hangen. Daarnaast beschikken alle Sky Planters over het zogenaamde Slo-Flo irrigatiesysteem, waarbij het water geleidelijk vanuit een reservoir aan de wortels van de plant wordt afgegeven.

Boskke-3

Voor in de woonkamer tot in de keuken
Voor de meeste planten is het helemaal geen probleem om ondersteboven te hangen. De klimop, varen en orchidee zijn er dol op! Daarnaast is de Sky Planter van Boskke ook geschikt voor
kruidenplantjes, zoals munt, peterselie en venkel. Ontzettend leuk om in de keuken aan het plafond op te hangen!

De Sky Planter van Boskke is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en te bestellen op www.fonq.nl.

gratis woonbrochures-3

Koffie in New York, Tokyo, Rio de Janeiro en Sydney binnen handbereik

Na de succesvolle introductie van de collectie NewWave Caffè Cities of Europe gaat de reis verder. Villeroy & Boch neemt je met de koffiekoppen en –schotels van NewWave Caffè Cities of the world mee naar vier metropolen op vier continenten. Nip aan je koffiekop, proef de sfeer van New York, Tokyo, Rio de Janeiro en Sydney en bewonder het karakteristieke decor van de steden. Jouw wereldreis begint bij een slok koffie!

servies-villeroy-boch-NewWave-Caffe-cities-01 
De vier wereldsteden op de koffiekoppen en -schotels van NewWave Caffè Cities of the world hebben ieder hun eigen karakter, lifestyle en sfeer. Villeroy & Boch heeft deze eigenschappen vertaald naar een design en kleur die past bij de stad. 

servies-villeroy-boch-NewWave-Caffe-cities-03

New-York
De gele kleur van het decor is exact de gele kleur van de traditionele taxi’s in deze stad (en is hiervoor speciaal ontwikkeld). Naast een taxi ontbreken ook het vrijheidsbeeld en de Empire State Building niet in het design. 

servies-villeroy-boch-NewWave-Caffe-cities-05

Tokyo
De kleur van Tokyo is rood. Kersenbloesems, de Tokyo Sky Tree en een kimono in het decor zorgen ervoor dat je slechts één kop koffie bent verwijderd van deze bruisende metropool.

servies-villeroy-boch-NewWave-Caffe-cities-04

Sydney
Ook Sydney heeft een aantal karakteristieke bezienswaardigheden. Te beginnen met de bekendste wijk, Kirribilli, die in de directe omgeving ligt van de Harbour Bridge en de Opera. Deze iconen zijn terug te vinden in het design, samen met een strandwacht van het populaire Bondi Beach. De kleur die bij Sydney past? Blauw!

Rio de Janeiro
Voor deze stad is gekozen voor de kleur groen die staat voor de vele groene zones die zich in Rio bevinden. Ook de swingende promenade en het Cristo Redentor beeld komen terug in het design van Rio de Janeiro. Niet aanwezig bij het WK in 2014 of de Olympische Spelen in 2016? Met de NewWave Caffè Rio de Janeiro mokken, ben je er toch een beetje bij.

Op de bijpassende koffieschotels staan de plattegronden van de desbetreffende steden. 

Collectors item

De koffiekoppen en –mokken van NewWave Caffè Cities of the world zijn met hun opvallende design een echt collector items. De speciale gift boxen voor de mokken maken het nog leuker om ze ook te cadeau te geven. Alle items uit de collectie zijn van Premium Porcelain en zowel magnetron als vaatwasser bestendig.

gratis woonbrochures-3

Zacht en uitdagend


door de vernieuwers van Leolux
Wie durft te kiezen voor echt comfort en uitdagende details, kiest voor Edison. De ultieme bank voor de liefhebber van natuurlijk leer, innovatief uitgevoerd, met direct herkenbare zachtheid. Maar ook met  verrassende details. In het stikwerk, bijvoorbeeld, dat op ambachtelijke wijze met de hand is afgeknoopt.

bank-leolux-edison


Extra mooi zichtbaar in afwijkende garenkleuren. En let ook eens op het detail dat de kussens verbindt: een oplossing die zowel subtiel als verrassend is. Ontwerper Christian Werner voorzag Edison van uitgekiende maatoplossingen en zachte rondingen in het frame, dat volledig werd bekleed voor nog meer visuele zachtheid. Maar misschien nog wel het meest overtuigend is de ultieme donzigheid van de kussens die u omarmen en laten wegkruipen in uw eigen Edison.

gratis woonbrochures-3

maandag 16 september 2013

LL Keijser naar Dutch Design Week


EENZO: uitdaging voor het oog én de maker

DUTCH DESIGN WEEK
EENZO is mooi om naar te kijken, prachtig om aan te eten of werken. Of de constructie wel stevig is? Je kunt erop dansen als je zin hebt. Voor wie dat met eigen ogen wil zien: EENZO is te bezichtigen tijdens de Dutch Design Week, van 19 tot en met 27 oktober, in het Klokgebouw in Eindhoven. Tafel EENZO krijgt bovendien een plaats in een van de speciale Design Etalages in de Eindhovense binnenstad.

eenzo1

LL Keijser
Lennard Keijser, alias LL Keijser, is zelfstandig meubelmaker sinds 2000. Zijn ontwerpen moeten een ruimte een extra dimensie geven, is zijn uitgangspunt. ‘Een meubel kan technisch heel knap in elkaar steken, maar boeit het ontwerp niet, dan is het geen duurzaam product. Ik probeer altijd een glimlach of opgetrokken wenkbrauw in mijn werk te stoppen. Zodat je er met plezier naar blijft kijken.’

eenzo2

Meer over EENZO
Tafel EENZO is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen:
− in gespoten MDF (alle RAL-kleuren mogelijk)
− met poten van notenhout, wengé, tulpenhout of purperhart
− met gefineerd of gespoten tafelblad

gratis woonbrochures-3

zondag 15 september 2013

Dol Op ‘La Cerise Sur Le Gâteau’


Wij zijn dol op de kussens van het Franse merk ‘La cerise sur le gâteau’! Geef je zithoek een compleet nieuwe en frisse uitstraling, door te kiezen voor deze ontzettend vrolijke kussens met stippels.

stippenkussens


De prints die erop gedrukt zijn geven de kussens een extra stoer effect. Roze, blauw, paars, geel of zwarte stippels, voor iedere ruimte is er wel een geschikte kleur te vinden. De kussens zijn gemaakt van 100% katoen en de achterkant is van linnen.

vrijdag 13 september 2013

Kast van jacquard geweven stof

Woven Cabinet brengt zachtheid in interieur

Van Engelen & Evers introduceert ‘Woven Cabinet’. Deze kast van jacquard geweven stof is ontworpen door de toonaangevende designers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Kiki’s voorliefde voor textiel en de interesse van Joost voor ingenieuze constructies vormen de grondslag van dit ontwerp. Interieurs worden steeds strakker en harder; textiel is het positieve antwoord. Het brengt zachtheid binnen en zorgt voor een aangename beleving, zowel visueel als akoestisch.

woven-cabinet

Van Engelen & Evers is de enige wever van fijngeweven jacquardstoffen in Nederland en samen met de twee designers ontwikkelde zij ‘Woven Cabinet’. De eikenhouten constructie is geïnspireerd op de architectuur van vakwerkbouw. De kast is leverbaar in drie formaten: multifunctioneel, dressoir/kantoorkast en hangkast. Daarnaast is er keuze uit drie stofdessins van Kiki van Eijk: Curiosities, Checked en Crochet. De stof is ook los verkrijgbaar. De kast is eenvoudig zelf te monteren met behulp van linten.

Samenwerkende designers
Ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk zijn afkomstig van de spraakmakende Design Academy Eindhoven. Sinds 2001 werken zij als zelfstandige ontwerpers in een gezamenlijke werkplaats op het voormalige Philips-terrein in Eindhoven. Van Eijk en Van Bleiswijk maken totaal verschillend werk, maar delen voorkeuren als vakmanschap, ambachtelijkheid en een fascinatie voor historische objecten.

Inside Design Amsterdam 2013
Woven Cabinet wordt gepresenteerd bij The Frozen Fountain op de Prinsengracht 645 tijdens Inside Design Amsterdam 2013. Dit designevenement vindt plaats van vrijdag 27 t/m zondag 29 september. De route start in het LobsterHouse, Frederiksplein 8, Amsterdam.

Informatie
De kast is geschikt voor huiskamer en kantoor. De productie is gedaan door Blok Meubel Eindhoven. Kijk voor meer informatie op EE-Exclusives.com.

gratis woonbrochures-3

donderdag 12 september 2013

Eten…? Aan tafel!

Vroeger toen ik nog thuis woonde wilde ik heel graag voor de televisie eten, want hoe cool was dat? Nou bij ons thuis was dat met hoge uitzondering, op bijvoorbeeld vrijdagavond, maar de rest van de week werd er gewoon aan tafel gegeten. Toen ik ging samenwonen merkte ik al snel dat voor de televisie eten eigenlijk ook helemaal niet gezellig is. En nu… moeder van 2 jawel hoor leer ik me kinderen eten…? Dat doen we aan tafel!

aantafel

Het zijn de verschillende fases in het leven waar iedereen doorheen gaat. Uiteindelijk is met z’n allen aan tafel eten natuurlijk ook veel gezelliger dan met een bord op schoot. Ik denk dat dat dan ook precies de reden is dat iedereen altijd op zoek is naar de juiste eetkamerstoel

Een eetkamerstoel waar je heerlijk in kan zitten om te natafelen, de dikke zaterdagkrant in kan lezen, met de kinderen kan knutselen of lekker visite in kan ontvangen. Daarom hebben wij de collectie design eetkamerstoelen met veel zorg samengesteld. Iedere eetkamerstoel heeft zijn eigen voordelen en voor iedere gezin samenstelling is er van alles beschikbaar.

Eetkamerstoelen van kunststof zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor gezinnen met kinderen. Iedere vader of moeder kent wel het onbewaakte moment dat je zoon of dochter het toch voor elkaar heeft gekregen om met viltstift op de stoel te kliederen en dan is kunststof wel zo makkelijk reinigen denk bijvoorbeeld aan de Orbit Eiffel van Sintesi of de Spider van Midj. Daarentegen zitten gestoffeerde eetkamerstoelen vaak wat zachter net als leren stoelen met vulling. De Stone stool en H5L zijn hier mooie voorbeelden van. Maar ook merken als Magis en Kartell met stoelen voor binnen en buiten geschikt als de Louis Ghost, Air Chair en Kartell Masters zijn heel makkelijk in het gebruik.

Zelf ga ik toch graag voor zachtere stoelen. En hebben m’n kinderen geknoeid dan gebruik ik water want dat is volgens een van dé reinigingskenners van de wereld, James nog steeds een van de beste methodes. Zie ook de reinigingsflyer!

Tot de volgende keer!

Groetjes,

Anne
Medeoprichter van Direct Design

woensdag 11 september 2013

De boomstamtafel

Binnen het interieur hebben we de afgelopen jaren langzaam een verschuiving kunnen waarnemen. Het mag allemaal wat ruwer, robuster. Kleine decoratie, denk aan her en der een schilderij of ander klein decor, is een absolute no-go. We spreken dan ook niet over dewoonkamer, maar over de living. En zo is het maar net. We laten ons inspireren door groots minimalisme van oud industrieel ontwerp, gecombineerd met natuurlijke producten. Deze producten moeten bij voorkeur van ruw hout zijn; afgewerkt waar nodig, maar authentiek in essentie. En dit is waar de boomstamtafel zijn intrede doet…

restyle-xl-boomstamtafel=01

De boomstamtafel

Hij sluit naadloos aan in het hedendaagse interieur. Past perfect binnen alles wat zich laat associëren met Industrieel. De boomstamtafel kenmerkt zich door zijn robuuste eenvoud. Denk handgemaakt recht tafelblad, waaronder 2 werkelijk ontilbare vierkante -enigszins afgewerkte- houten kolossen. Dit zijn de poten. Do we need to say more…

restyle-xl-boomstamtafel=02

De boomstamtafel tref je dan ook niet bij jan-en-alleman thuis aan. Dit is een tafel voor de echte no-nonsense design liefhebber, die de voorkeur geeft aan een industrieel interieur. En dat vinden nog steeds een boel mensen gewaagd tegenwoordig.

restyle-xl-boomstamtafel=03

Het onderstel van de boomstamtafel kan overigens net zo goed bestaan uit gestileerde metalen poten; combineren van materialen levert nog steeds de ideale eigentijdse vormgeving op. Dit staaltje vernieuwende design tref je aan op Boomstamtafelsonline. Een boomstamtafel blijft langdurig zijn elan houden, door zijn fraaie vormgeving. Dit is geen voorwerp voor even, maar een goed voorbeeld van wat tijdloos design inhoudt.

restyle-xl-boomstamtafel=04

Voor Hem en Haar

Ja ook de mannen hebben weleens gelijk, maar ze halen het niet bij de vrouwen.. want die hebben nou eenmaal altijd gelijk!
Deze stoere linnen kussens van FEST Amsterdam, zijn zowel leuk om te geven als om te krijgen.
fest-amsterdam-kussens

Naast de Mr. & Mrs. Right kussens zijn er ook vele andere kleuren en prints in deze collectie.

gratis woonbrochures-3

Hondeweer?

Na een flinke boswandeling of een wandeling met de hond in een regenbui kan onze trouwe viervoeter sterk ruiken. Deze lucht wordt binnen no time geneutraliseerd met Lampe Berger.
Lampe Berger zuivert de omgevingslucht in ieder interieur van vieze luchtjes.

lampe-berger


Waar gewone luchtverfrissers alleen geur verspreiden zuivert Lampe Berger eerst de onaangename luchtjes geeft daarna desgewenst een heerlijk parfum af.


Er is keuze uit 60 verschillende uitvoeringen en meer dan 30 verschillende geuren en een neutrale geur waarmee desgewenst de intensiteit van een parfum kan worden aangepast.

Hoe werkt Lampe Berger?
De Lampe Berger ziet eruit als een glazen sierfles met er bovenop een poreuze vuursteen met daaraan vast een dikke lont. Deze lont wordt in de speciale Lampe Berger- vloeistof geplaatst, waarna de vuursteen wordt aangestoken. Als deze steen heet genoeg is (na ca. 2 minuten branden), blaas je de vlam uit. Door de warmte van de vuursteen verdampt de door de lont opgezogen vloeistof. De hete vuursteen dood bacteriën en andere kiemen in de omgevingslucht omdat de hittebron van 550 à 600 graden Celsius deze aantrekt. Ten tweede zorgt de verdampende vloeistof ervoor, dat het brandproces continueert, net zolang totdat je de dop op de Lampe Berger plaatst om de zuurstoftoevoer te stoppen.

gratis woonbrochures-3