vrijdag 29 november 2013

Haal de sfeer van het Rijksmuseum in huis

Sikkens presenteert Sikkens RIJKS Kleuren: 
24 kleuren, geselecteerd uit de vele kleuren die gebruikt zijn bij het restaureren van het Rijksmuseum in Amsterdam. 60 van deze kleuren zijn ontwikkeld op basis van de authentieke kleuren van het Rijksmuseum zoals gebruikt in 1885 door architect 
Pierre Cuypers. Sikkens was betrokken bij deze bijzondere restauratie. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn vanaf heden verkrijgbaar in zowel Sikkens muurverven als lakken bij Erkend Sikkens Specialisten of via de schilder.

sikkens-rijksmuseum-01
Een rijksuitdaging
De restauratie van het Rijksmuseum is een van de meest bijzondere en indrukwekkende projecten waar Sikkens bij betrokken is geweest. Tot een van de uitdagingen behoorde het zichtbaar maken van oorspronkelijke decoraties en deze weer in hun oude glorie herstellen. Stichting Restauratie Atelier Limburg analyseerde de origineel gebruikte verf. Aan de hand van deze analyse werden meer dan 60 authentieke kleuren gereproduceerd die nu onder andere in de Voorhal en Eregalerij prijken.

sikkens-rijksmuseum-02
De nieuwe Sikkens RIJKS Kleuren
De selectie van 16 vernieuwde Cuypers kleuren en acht nieuwe grijstinten, vormen nu de nieuwe unieke kleurencollectie Sikkens RIJKS Kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. De kleuren bestaan uit verschillende soorten groen, rood, terra, oker, bruin en zelfs een tint goud, waar het echte bladgoud gebruikt in het Rijksmuseum de basis voor was.

sikkens-rijksmuseum-03
Samen met het Rijksmuseum organiseerde Sikkens een wedstrijd voor professionals en consumenten voor het bedenken van een passende naam voor deze speciale kleurlijn. In totaal zijn er meer dan 1.000 inzendingen vanuit de hele wereld binnengekomen! Veel inzendingen bevatten namen van bekende schilders, tijdperken en locaties. Toch is er unaniem gekozen voor Sikkens RIJKS Kleuren. De naam zorgt voor onmiddellijke herkenning en heeft een link met zowel Sikkens als het Rijksmuseum. Het is pakkend, kort en dekt de lading van dit unieke kleurpalet.

sikkens-rijksmuseum-04

Uw eigen Rijksmuseum thuis

Iedereen die enthousiast is geworden over de nieuwe kleurencollectie en hiermee aan de slag wil, kan de Sikkens RIJKS Kleuren vanaf heden kopen bij een van de Erkend Sikkens Specialisten in de buurt of via de schilder aan laten brengen in huis. Meer informatie over de Sikkens RIJKS Kleuren vind je op www.sikkens.nl

sikkens-rijksmuseum-05sikkens-rijksmuseum-06

gratis woonbrochures-3

Win een uniek Blucave-systeem!

Wilt u kans maken op een uitgebreid opberg- en elektrisch gereedschapssysteem van Blucave? Doe dan mee met deze winactie! Lees hier hoe ...

Advertorial-BluCave

Heeft u al kennis gemaakt met het universele opberg- en elektrisch gereedschapsysteem van Blucave en wilt u ook wel aan de slag gaan met dit geweldige systeem? Doe dan mee met deze exclusieve Mancave-actie van NoviSell i.s.m. Blucave.

De Mancave van de gelukkige winnaar verdient een enorm make-over pakket, bestaande uit:

· Blucave Rails
· Blucave Afsluitbare Beschermkap
· Blucave Systeemschap
· 3 Blucave Systeemkoffers
· Complete Blucave Powermodule
· Unieke Bavaria koelkast volledig gevuld met Bavaria 0.0

Hoe doet u mee?

1. Maak een foto van uw huidige Mancave (schuur, tuinhuis, bus, bijkeuken)
2. Ga naar www.blucavewinactie.nl
3. Vul hier uw gegevens in, upload de foto en vertel ons waarom uw Mancave een Blucave make-over verdient

Dit is alles wat u moet doen om kans te maken op een prachtig prijzenpakket. U kunt meedoen tot 29 december 23:59 uur en op dinsdag 31 december wordt de winnaar bekend gemaakt. Wilt u meer weten over deze actie. Kijk dan op www.blucavewinactie.nl.

gratis woonbrochures-3

Hartelust servies van Yvon Jaspers

Kopjes en schoteltjes moeten niet alleen prettig drinken en praktisch zijn. Het oog wil ook wat. Kopjes moeten ook leuk zijn om uit te drinken. Al jaren fantaseerde Yvon Jaspers over hoe haar ultieme servies eruit zou zien en in 2010 was het zover! In samenwerking met Marskramer werd Yvons Kakelbont servies op de markt gebracht. Dit bleek zo'n succes dat inmiddels het tweede servies al in de winkels ligt, Hartelust.

500x500marskramer

Het vrolijke Hartelust servies is, zoals de naam al doet vermoeden, versierd met rode en roze hartjes en bloemetjes. Dat is nog eens gezellig samen tafelen! Het servies bestaat onder andere uit diverse borden, van groot tot klein, Senseo mokjes, een melkkan, theepot en voorraadpot. Het servies is 100% aardewerk en uiteraard vaatwasmachine- en magnetronbestendig.

Het Hartelust servies is leuk om voor jezelf te kopen maar uiteraard ook een leuk cadeau idee. Een Hartelust schoteltje heeft u al vanaf €2,49.

gratis woonbrochures-3

woensdag 27 november 2013

Leonard Spruit Presenteert ‘L6 Chair’

Genomineerd voor de ARC13 Stoelontwerp Awards.

Leonard E.X. Spruit
Afgekort heet de jonge vormgever en estheet Lex. Studerend aan  het Hout- en Meubileringscollege maakt hij intensief kennis met alle eigenschappen  houtproducten en facetten van het ambacht. Hij vindt het jammer dat ambachtelijke producten vaak erg duur zijn. Waardoor maar een  kleine groep mensen zich hiermee laat bedienen. Om goed ontwerp en hoge kwaliteit beter beschikbaar te maken, verdiept Lex zich in industriële technieken. Dit is goed terug te zien in de 'L6 Chair'. Het ontwerp van deze stoel laat zien hoe met moderne technieken een uiterst duurzaam product tot stand komt.

l6chair-01


ARC 13 Stoelontwerp
De 'ARC Awards'  zijn een initiatief van 'De Architect', het vakblad voor architectuur. Het doel van de 'ARC Awards' is talentvolle ontwerpers een podium te bieden en innovatie in de markt zichtbaar te maken. De focus van de vakjury ligt vooral op produceerbaarheid en technische innovatie. Van de vele inzendingen zijn de 'L6 Chair'  en vijf anderen genomineerd voor beste stoelontwerp van 2013. Op dinsdag 26 november zal het novembernummer van 'De Architect' met de ontwerpen en het juryrapport gepubliceerd worden. Dit is ook de dag van de prijsuitreiking.

l6chair-02

De L6 chair
De L6 Chair is een nieuw ontwerp van ontwerper Leonard Spruit. Bij Leonard staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij het vervaardigen van zijn stoel is hij op zoek gegaan naar sterke houtsoorten en de grenzen van het materiaal om het materiaalgebruik te minimaliseren. Het frame van de stoel bestaat uit 6 L-vormige elementen, vandaar de naam 'L6 Chair'. De L'en zijn zeer licht gedimensioneerd en nestbaar. Zo kunnen er gemiddeld uit 2,5 stoelen worden gemaakt uit één vierkante meter multiplex.  De stoel is super rank en weegt daarom maar 1850 gram. De stoel is zo ontworpen dat de elementen een voorspanning hebben. Daardoor is de stoel veel stijver, steviger en stabieler dan men zou verwachten.
Bij de productie van de stoel wordt gebruik gemaakt van een nieuwe techniek, de watersnijder. Bij gebruik van een watersnijder is er geen sprake van zaagverlies, waardoor er veel minder materiaal verloren gaat. Alle afzonderlijke elementen kunnen door één machine gemaakt worden. Het innovatieve ontwerp van de 'L6 Chair' levert ook voordelen op bij de verzending. Denk bijvoorbeeld aan, één stoel die te verzenden in een kartonnen doos van ca. 60 x 40 x 4 cm. Met een volume van slechts 10 liter, en een gewicht van ca. 2 kilo. Hierdoor ontstaat er in alle opzichten een uiterst duurzaam en wijd beschikbaar product.

l6chair-03

Crowdfunding
Om zijn eerste oplage stoelen te kunnen produceren wil Leonard Spruit de 'L6 Chair' in de markt zetten middels crowdfunding via CrowdyHouse. Dit Helpt Leonard om zijn eerste echte productielijn  op te kunnen zetten en zijn stoel aan een groter publiek te laten zien. Doordat er direct contact is met de consument hoeft er geen rekening gehouden te worden met hoge winkelmarges. Daarbij kan de stoel door voorverkoop op CrowdyHouse in grotere aantallen geproduceerd worden. Hierdoor kan de L6 Chair via de website van  CrowdyHouse tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. De stoel is per 25 november via CrowdyHouse te steunen en te bestellen: https://www.crowdyhouse.com/nl/shop/l6-chair/

gratis woonbrochures-3

freistil 195 en freistil 196: klavertjes vier en melkkrukje voor gelukskinderen

freistil ROLF BENZ laat op speelse wijze zien dat salontafels niet doodsaai hoeven te zijn. Ze kunnen juist de fantastische sfeer van een groen klaverveld of een vakantie in de bergen tot leven wekken.

rolf-benz-freistil-195-2 

Freistil 195 is niet alleen een mascotte, maar ook een tafelprogramma: “ Klavertje vier”  kan in drie maten, drie hoogte en drie pootuitvoeringen worden geleverd.

rolf-benz-freistil-195-1

Naar keuze biedt hij steun aan theekopjes of andere noodzakelijke zaken in de kleuren grijsolijf, warmgrijs, lichtgrijs of avocadogroen.

rolf-benz-freistil-196-1

Freistil 196, door de freistil-ontwikkelaars ook wel liefkozend ‘melkkrukje’ genoemd, is verkrijgbaar in vijf verschillende ronde of niervormige tafelbladvarianten. Bijzonder kenmerk: de grafietgrijze punten op de sparrenhouten tafelbladen laten zien waar  de fraaie poten beginnen.

dinsdag 26 november 2013

KERSTBOOM VOOR EEN PIEK’-ACTIE WEER VAN START BIJ IKEA

Traditiegetrouw kunnen Nederlanders vanaf vrijdag 6 december weer profiteren van de ‘Kerstboom voor één piek’-actie bij IKEA. Klanten krijgen bij aankoop van een Nordmann boom van 20 euro een IKEA cadeaupas* ter waarde van 19 euro. Zo kost een kerstboom dus maar één piek. Deze euro schenkt het woonwarenhuis vervolgens aan Natuurmonumenten. Het geld wordt besteed aan het onderhoud en herstel van 12 lokale natuurprojecten door heel Nederland.

ikea-kerstboom-voor-een-euro

De actie loopt van 6 t/m 15 december bij alle winkels van IKEA, zolang de voorraad strekt. Elke winkel spaart voor een ander natuurgebied in de regio. Vorig jaar heeft de actie een totaalbedrag van 52.340 euro opgebracht. De bomen die IKEA verkoopt worden milieuvriendelijk geteeld. De teelt voldoet aan richtlijnen voor verantwoord bosbeheer.

Behoud Nederlandse natuur

Bianca de Craen, boswachter van Natuurmonumenten: “Fantastisch dat we deze mooie samenwerking dit jaar weer kunnen voortzetten. Met de opbrengst kunnen we heel veel betekenen voor het behoud van de Nederlandse natuur. Van het planten van nieuwe bomen tot de aanschaf van informatieborden. Dit alles zodat mensen de natuur in Nederland optimaal kunnen beleven en er van kunnen genieten.”

Kerstgedachte

“De Kerstboom voor één piek’-actie is inmiddels een echte traditie geworden bij IKEA. Vorig jaar was de actie een enorm succes. Ook dit jaar hopen we weer een mooi bedrag te kunnen schenken aan Natuurmonumenten”, zegt Niclas Karlsson, Country Sales manager IKEA Nederland.

* De cadeaupas kan op een gewenst moment tussen 6 en 26 januari 2014 bij IKEA verzilverd worden.

gratis woonbrochures-3

Tetris voor perfecte hoeken

Met freistil 161 komt de woning in beweging.  Het nieuwe bankprogramma werkt ongeveer op dezelfde wijze als het computerspel Tetris: geometrisch gevormde kussens kunnen dusdanig over de bankleuning heen en weer worden geschoven, dat de bewoners steeds weer hun perfecte positie kunnen puzzelen.

rolf-benz-freistil-161-01 

Voor  het geometrische bankprogramma met een lage leuning heeft men de beschikking over drie kussenvormen: hoge rugkussens, een kleiner kussen met een hoge rand en een laag kussen voor nonchalante zit- en ligposities. Deze kussens worden vastgezet met het eigen lichaamsgewicht. Afhankelijk van je mood, kun je zittend, hangend of liggend van je glas wijn genieten.

rolf-benz-freistil-161-02


Producteigenschappen freistil 161:
·         Bank: 220 cm
·         Uitbreidingselement: 120 of 200 cm breed
·         Uitbreidingsstoel/bank: 80 en 120 cm breed
·         Poef beschikbaar
·         In twee zithoogten verkrijgbaar: 37 en 40 cm
·         Naar keuze vijf verschillende pootvarianten
·         Drie verschillende rugkussens leverbaar: laag, middelhoog, hoog
·         Made in Germany

rolf-benz-freistil-161-03

 

gratis woonbrochures-3

zaterdag 23 november 2013

Houten speelgoed, Ministeck en Turtles terug van weggeweest


Speelgoed van vroeger in trek bij Sinterklaas
Sinterklaas is in het land en de speelgoedcadeautjes worden alweer volop aangeschaft. De eerste trends zijn al duidelijk zichtbaar in de verkoop bij V&D. Voorgaande jaren was vooral interactief speelgoed en speelgoed met invloeden van tablets en apps populair. Opvallend is dat dit jaar juist speelgoed van vroeger weer in trek is. Speelgoed van hout, Ministeck en de Turtles zijn terug van weggeweest.

Terug naar vroeger
Ouders en grootouders kopen dit jaar graag speelgoed dat ze doet denken aan hun eigen jeugd; van houten keukentjes met bijpassend etenswaar tot aan houten puzzels, stempelsets en houten loopwagens. Houten puzzels die geluid maken als een stukje op de juiste plaats wordt gelegd en magnetische houten aankleedpoppen zijn dit jaar zeer populair. Onder de meisjes is ook het bekende Ministeck erg gewild. Met de kleine pins worden mooie creaties gemaakt als zeemeerminnen, feeën en karakters van Disney. Jongens spelen dit jaar weer met de Turtles. Michelangelo, Donatello, Leonardo, Raphael spelen in diverse spellen als Catapult Pizza en Kimble de hoofdrol.

zorgenvriendjes

Sinterklaas neemt kinderzorgen weg met ‘Zorgenvriendje’
Ook de Zorgenvriendjes Ed, Saggo, Bliff, Schnulli, Om, Polli, Ernst, Rumpel, Sepp, Enno, Gump, Frula, Bill, Betti en Flint vliegen bij V&D de deur uit. De 15 vriendjes eten de zorgen op van elk kind. Wat voor probleem het ook is, door het te tekenen of op te schrijven en in de mond van het Zorgenvriendje te stoppen voelt elk kind zich meteen al wat beter. De Zorgenvriendjes helpen kinderen hun angst of zorg met iemand te delen en bieden ouders de kans deze op tijd te herkennen. Een echte hit in Duitsland en inmiddels zijn er al honderden verkocht bij V&D.

Chocolade en marsepeinen figuren populair
Grappige lekkernijen als chocolade pumps, fruitfiguren en Engelse drop van marsepein zijn zeer gewild. Inmiddels is er ook al ruim 25.000 kilo aan suikerletters, roomborstplaat en chocolade figuurtjes uit het chocolade assortiment van La Place verkocht.

vrijdag 22 november 2013

Cadeautip: Ontvang tot €90 koffie of €70 retour op je nieuwe Nespresso koffiemachine

Als nieuw clublid van Nespresso ontvangt u nu tot €70 retour op uw aankoopbedrag. Of zet direct uw korting om naar een koffiebestelling en ontvang maar liefst €20 extra cadeau.
nespresso-actie-1
Ontvang tot €90 koffie.
U kunt deze korting ook inzetten voor het bestellen van het unieke Nespresso kennismakingsaanbod. Een assortiment van 250 voorgeselecteerde capsules. U ontvangt de Bonbonnière, hier onder afgebeeld, er gratis bij.
nespresso-actie-2
Actieperiode
De aanbieding is geldig bij aankoop van een Nespresso machine tussen 7 november 2013 en 19 januari 2014. Een leuke cadeautip voor de feestdagen!
Klik hier om naar de actiepagina te gaan

Nieuwe site Direct Design gelanceerd met design topmerk Bert Plantagie.

De online woonbranche neemt grotere vormen aan. En steeds meer design topmerken kiezen voor solide en ervaren online partners. Na Vitra, Knoll, Pastoe en Label heeft nu ook het oer-Hollandse Bert Plantagie ervoor gekozen om samen met online retailer Direct Design online design meubelland te gaan veroveren. Tegelijkertijd heeft Direct Design haar nieuwe site www.directdesign.nl gelanceerd. Helemaal van nu met mooie features en nog meer inspiratie.

directdesign

De online meubelbranche is hot! Niet alleen komen er het laatste jaar steeds meer nieuwe spelers bij, ook design fabrikanten zien de kansen van een goede online partner. Bol.com heeft ruim 2 weken geleden haar grootmeubelafdeling gelanceerd. Dat vergroot de perceptie dat naast een boek en cd ook een grootmeubel als een eetkamertafel online gekocht kan worden. Bol.com doet dat heel slim door samen te werken met partijen die verstand hebben van meubelen. ‘Ik ben ervan overtuigd dat kennis en ervaring in huis halen van groot belang is bij de verkoop van design meubelen online. Alle informatie online moet kloppen; beelden, teksten maar ook artikelen in magazines en op blogs. En wanneer klanten besluiten te bellen en/of te mailen is het ontbreken van de juiste kennis de grootste conversiekiller om in vakjargon te praten’ aldus Anne de Jongh.

Bert Plantagie begrijpt dat de consument behoefte veranderd is maar vindt het natuurlijk wel belangrijk dat haar online partner ook kennis en ervaring heeft in design meubelen. Direct Design bestaat inmiddels ruim 9 jaar en heeft diverse prijzen op haar naam staan van FD Gazelle tot in de top 5 van beste website van het jaar dus dat geeft wel aan dat ons team weet waar het iedere dag weer omdraait; design meubelen online verkopen.

gratis woonbrochures-3

donderdag 21 november 2013

TW 13 # MK50

Klaas Design heeft een voorliefde voor oude industriële objecten. Tijdens de verschillende zoektochten vindt Sander Klaas van Veen op afgelegen terreinen en schuren zijn objecten. Met deze objecten ontwerpt en bouwt hij een eerste prototype, waaronder de TW 316 # MK 50.

TW-316-#-MK-50.---Sander-Klaas-van-Veen

Doordat de lamp middels crowdfunding via CrowdyHouse op de markt wordt gebracht, hoeft er geen rekening gehouden te worden met winkelmarges. Daarom kan deze lamp nu 20% goedkoper worden aangeboden!

Sander-Klaas-van-Veen

woensdag 20 november 2013

CONCRETE

Deze lampen van Renate Vos zijn ontstaan uit een experiment met beton en siliconenrubber. Waar de materialen elkaar ontmoeten is de rand ruw en onregelmatig. Zo is er een lamp gecreëerd die enerzijds massief, hard en glad is, anderzijds een zachte rand heeft die bovendien verrassend warm oplicht. De lampen hebben bovenkant van siliconen, waardoor er een fijn sfeerlicht ontstaat. De lampen worden door Renate met de hand gemaakt in haar atelier.

concrete-renate-vos-1

Door de zogenaamde ‘voorfinanciering’ via CrowdyHouse kan Renate investeringen doen zoals het groter inkopen van materialen en bepaalde onderdelen aan vakmensen uitbesteden. Door deze vorm van crowdfunding ligt de prijs uiteindelijk lager.

concrete-renate-vos-2

Modern design in de 'nachtwacht van de architectuur'

De Beurs van Berlage, UNESCO erfgoed en topmonument, is tegenwoordig een centrum voor cultuur, design en ontmoeting. Bij Meetberlage kunnen flexwerkers terecht voor een gratis werkplek, omgeven door unieke stoelen uit de collectie van Stichting Zetel. En tot 13 december 2013 is ook het crowdfunding project 'LivingApartTogether' van Frans Willigers hier te zien.

LivigApartTogether-van-Frans-Willigers

Vrolijk en kleurrijk design op pootjes
Een tafeltje op wieltjes, waar je in een handomdraai een grote salontafel van kunt maken. Of dat je apart gebruikt als handig bijzettafeltje. Dat is het verhaal van LivingApartTogether. Ieder tafeltje heeft 5 'pootjes' met wieltjes in een kleur naar keuze. Deze gekleurde wieltjes geven de tafel haar speelse, vrolijke en eigenzinnige karakter. De wieltjes zijn verkrijgbaar in rood, oranje, geel, blauw, groen en wit. De tafeltjes zijn te bestellen via dutchdesignstarter.com/campaigns/livingaparttogether.

LivigApartTogether-van-Frans-Willigers-2

Werkwijze dutchdesignstarter.com: De crowd is de curator
Op crowdfunding platform dutchdesignstarter.com is het publiek aan zet: Alleen als er via voorverkoop voldoende tafeltjes verkocht worden gaat dit ontwerp van Frans Willigers in productie. Frans heeft nog tot 13 december om minstens 14 kopers te overtuigen van de waarde van zijn ontwerp. Als dit lukt gaat de LivingApartTogether in productie. Als het doelbedrag niet gehaald wordt krijgen alle investeerders hun geld terug.
Stichting Dutch Design Starter promoot crowdfunded Dutch Design

Stichting Dutch Design Starter helpt Nederlandse ontwerpers hun crowdfunding campagne tot een succes te maken. Of de campagne nu op Kickstarter, symbid of dutchdesignstarter staat: Dutch Design Starter promoot de projecten onder design-liefhebbers. Op design evenementen als de Dutch Design Week, via designbladen, blogs en social media exposities en pop-up stores.

gratis woonbrochures-3

dinsdag 19 november 2013

Rietveld Originals brengt oorspronkelijke Steltman stoel van Gerrit Rietveld op de markt

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Steltman stoel van Gerrit Rietveld komt dit bijzondere meubel voor het eerst in de oorspronkelijke, met leer beklede uitvoering op de markt. Het ontwerp van een van Nederlands bekendste en meest veelzijdige ontwerpers wordt in een genummerde oplage van 100 stuks uitgebracht.

rietveld-steltman-1

De Steltman stoel wordt geïntroduceerd tijdens PAN Amsterdam, de beurs voor kunst, antiek en design (24 november - 1 december 2013), in de stand van Steltman Juwelier uit Den Haag. Gerrit Rietveld ontwierp de Steltman in 1963 speciaal voor deze juwelier. De speciale limited edition van Rietvelds laatste ontwerp is gemaakt op basis van de originele tekeningen en één van de twee originele stoelen, die momenteel te zien is in het Amsterdamse Rijksmuseum. De Steltman is het eerste meubel van Rietveld Originals na de overname door het Nederlandse investeringsfonds Ambacht Participaties (Ampar).

rietveld-steltman-2

Iconen
Initiatiefnemer Titus Darley van Ambacht Participaties (Ampar): “Rietveld is een van de meest interessante en meest veelzijdige ontwerpers die we ooit hebben gehad in Nederland. Hij hoort zonder twijfel thuis in het rijtje met iconen als Le Corbusier, Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm en Charles en Ray Eames. Het oeuvre van Rietveld is breder en interessanter dan alleen de bekende Roodblauwe stoel en zijn Krat-meubilair. De Steltman is de eerste in een serie authentieke ontwerpen die wij in samenspraak met de erven Rietveld op de markt zullen brengen.”

rietveld-steltman-3

Losse elementen
In de Steltman komen de ideeën van Rietveld op een prachtige manier samen. De asymmetrische stoel, die vanuit elke hoek een verrassend beeld oplevert, is volledig opgebouwd uit lijnen en vlakken. In tegenstelling tot de bekendere houten versie is de limited edition ¾ net als het origineel dat Rietveld voor de juwelier maakte ¾ bekleed met leer.

Darley: “Door terug te keren naar de beklede versie komt een belangrijk aspect van het ontwerp weer voor het voetlicht: de verschillende frandelen waaruit Rietveld de stoel samenstelde zijn weer als losse elementen te herkennen.” De stoel wordt geleverd met een bijzonder vormgegeven doos met een certificaat en uitleg over de historie van de stoel. Het logo dat Rietveld voor de Haagse juwelier ontwierp is met het oplagenummer aangebracht onder de zitting. Deze speciale limited edition van de Steltman verschijnt in een oplage van 50 rechter en 50 linker exemplaren en in een witte en een bijzondere donkergrijze variant.

Bijzondere oplage

De bijzondere gelimiteerde oplage kan worden gereserveerd via www.rietveldoriginals.com en is op PAN Amsterdam te zien bij Juwelier Steltman en bij Galerie Priveekollektie, waar de stoel ook wordt verkocht. De prijs van de gelimiteerde oplage bedraagt € 3.745,- Naast de gelimiteerde en genummerde uitgave brengt Rietveld Originals de Steltman ook in een reguliere versie op de markt. Deze stoel is vanaf 1 december leverbaar vanaf € 1.748,-.

Over Gerrit Rietveld
Gerrit Thomas Rietveld (1888-1964) geldt als een van de bekendste en meest vernieuwende architecten, meubelmakers én vormgevers die Nederland ooit heeft gekend. Rietveld brak al vroeg met de zware, volumineuze meubels uit de 19de eeuw en begon te experimenteren met revolutionaire ontwerpen waarin hij streefde naar een begrenzing van de ruimte die hij tegelijkertijd naar alle kanten open wilde houden. Dit resulteerde in constructies van lijnen en vlakken die later, onder in vloed van De Stijl, rood, geel en blauw werden.

Over Rietveld Originals
Rietveld Originals is een label van meubelbedrijf RIETVELD by Rietveld, opgericht door Gerrits kleinzoon, Egbert Rietveld. De Rietveld Originals collectie bestaat uit meubels uit eigen productie én de meubels die door Cassina, Gispen en Velthuijzen van Zanten worden uitgegeven. Rietveld Originals neemt in 2014 bovendien een aantal onbekendere meubels van Rietveld opnieuw in productie.

Over Ampar
Ambacht Participaties (Ampar) is een participatiemaatschappij die actief investeert in ondernemers en bedrijven uit Nederland die kwaliteitsproducten voor de consumentenmarkt vervaardigen. De bedrijven waar Ampar zich op richt combineren ouderwets vakwerk met hedendaagse smaak, technologie en vormgeving. Ampar participeert in ondernemingen waar oorspronkelijkheid, passie, ambacht, kwaliteit en duurzaamheid in het DNA zitten.

gratis woonbrochures-3

maandag 18 november 2013

Trends in verlichting - sfeervol en functioneel

Betover je woonkamer met mooie lampen. Verlichting beïnvloedt de grootte en warmte van de ruimte en de uitstraling van kleuren. Kies de juiste combinatie van verschillende soorten lampen met 't oog op sfeer en functie. Verlichting kan puur
functioneel zijn zoals in de keuken of boven de eettafel. Sfeerverlichting echter zorgt voor gezelligheid in huis. Kwantum maakt dit mogelijk met haar nieuwe collectie tafellampen,vloerlampen en wandverlichting. Een mooier huis voor ieders budget !

kwantum-verlichting
Vloerlampen zijn ideaal omdat je ze op ieder moment kunt verplaatsen. Ze zijn niet alleen praktisch als leeslamp in te zetten, maar je kunt er ook gezellige hoekjes in bijvoorbeeld je woonkamer of je kantoor mee creëren. Van modern en strak tot aan klassiek of juist tijdloos. Een trendtopper is de vloerlamp Mimas met een houten driepoot en een metalen kap.

Betover je woonkamer met subtiele wandlampen. Maak een intieme sfeer met lampen die een zacht diffuus licht geven. Richt je wandlamp naar het plafond om zo indirect licht te creëren en de kamer indirect te belichten. Ook zijn wandlampen ideaal om schilderijen subtiel uit te lichten. De robuuste wandlampen van aluminium zorgen voor een industriële uitstraling. Met een wandlamp met een kap van stof creëer je juist weer een zachtere uitstraling. De wandlampen, hanglampen en vloerlampen van Kwantum maken vaak onderdeel uit van een serie zodat je alle verlichting in dezelfde stijl kunt houden.

gratis woonbrochures-3

zondag 17 november 2013

Kerst kleurt rood met Magimix

Op zoek naar een passend cadeau voor de feestdagen? Magimix biedt een uitgebreide collectie topkwaliteit keukenhulpen in stijlvol rood.

magimix-foodprocessor

Foodprocessor CS 5200 XL
Een multifunctionele foodprocessor voor grote gezinnen. Alles kan: hakken, mixen, eiwit kloppen, emulgeren, kneden etc. Door de extra grote invoerbuis kunnen hele of in grote stukken gesneden groenten of vruchten worden gesneden of geraspt. De processor heeft een mengkom van 3.6L en een capaciteit van 1100 Watt.

magimix-vision-toaster
Vision toaster
Magimix introduceerde als eerste de doorzichtige Vision toaster zodat u kunt zien wanneer uw toast klaar is. De Magimix broodrooster kan alle soorten brood roosteren of verwarmen: gesneden brood, baguette, toast, broodjes etc.
Winkeladviesprijs: € 199,-

magimix-blender

Le Blender
Deze 1.8 blender is speciaal gemaakt voor perfecte emulsies zoals romige soepen, smoothies en beslag. De blender heeft een hittebestendige glazen kom en een vermogen van 1200 Watt.

magimix-le-glacier

Le Glacier 1.1 en 1.5
Maak zelf ijs in 20 tot 30 minuten. De ijsmaker heeft een vermogen van 15 Watt.

magimix-waterkoker

Waterkoker
De 1.8L wakerkoker met de door Magimix ontwikkelde dubbele isolerende metalen wand brengt water zeer snel en stil aan de kook. Dankzij deze dubbele wand wordt energie bespaard en bovendien wordt het water tot 70% langer op een hoge temperatuur gehouden dan in een traditionele waterkoker.

magimis-le-mini-plus

Foodprocessor ‘Le Mini Plus’
De stille compacte en handige Mini Plus is ideal voor kleine keukens, vrijgezellen of stellen. De Mini Plus heeft een mengkom van 1.7L en een capaciteit van 400 Watt.

zaterdag 16 november 2013

The Jacket: Art meets design

Paco Raphael introduceert The Jacket, een limited edition designtafel. De designer/kunstenaar slaat met zijn nieuwe werk een brug tussen interieur design en zijn conceptuele popart. The Jacket, knalgeel met een zwarte popart-print, is de eerste in een serie van high-end kunsttafels en verschijnt in een oplage van zeven.

The-Jacket---Paco-Raphael-01


Met een creatieve blik kijken naar de toepassingen van zijn kunst en dan met een innovatief concept komen. Dat is precies wat popart-kunstenaar Paco Raphael heeft gedaan met The Jacket. Is het een tafel of is het kunst? Het antwoord is: allebei. The Jacket is een stoere eyecatcher op het snijvlak van kunst en interieur.

Robuuste blikvanger
Voor The Jacket werkte Paco Raphael samen met product designer Jelle Engel. Zij kozen voor hoogwaardige materialen die passen bij het werk van de designer/kunstenaar. Het robuuste tafelblad, gemaakt van een 7cm-dikke laag multiplex, is gecoat met krasvaste liquid gloss. De stalen, gepoedercoate poten omlijsten het tafelblad en zijn vastgezet met flinke schroeven. Het artwork bestaat uit een mix van technieken: computerbewerkingen, analoge schilder- en collagetechnieken en graffiti art. Samen resulteert het in de ultieme combinatie van een designobject met toegepaste kunst.

The-Jacket---Paco-Raphael-02

Dat smaakt naar meer
The Jacket is de
 eerste stap van de designer/kunstenaar naar interieur design. Paco Raphael: “Waarom zou kunst beperkt moeten blijven tot een doek aan de wand? Het was deze vraag die mij uitdaagde tot het bedenken van The Jacket.” En de designtafel is maar het begin, voor volgend jaar staat al een lamp in de planning.

Het werk van Paco Raphael
Oude affiches en beelden uit de jaren ’50, ’60 en ’70 worden gemixt met vers fotografiewerk. Het geheel wordt nabewerkt met stencils, sjablonen, verf en stift. Dat is waar de dynamische kunst van Paco Raphael voor staat. In de afgelopen vijf jaar dat hij voor zichzelf werkt, heeft de designer/kunstenaar wereldwijd geëxposeerd. Dit jaar stond hij op de Affordable Art Fair in Amsterdam en Miami Art Basel staat nog op de agenda voor december. Verder is het werk van Paco Raphael momenteel te zien in de galeries: Kunsthuizen, Urban Art House (Amsterdam) en De Galerie (Den Haag).

The-Jacket---Paco-Raphael-03

Paco Raphael en Jan des Bouvrie
The Jacket is tot en met december 2013 exclusief verkrijgbaar bij Het Arsenaal in Naarden: Nederlands meest toonaangevende concept store op gebied van interieur, design, food, lifestyle & beauty geïnitieerd door Jan des Bouvrie. Het is niet de eerste keer dat Paco Raphael samenwerkt met deze collega-designer. In september dit jaar lanceerden Princess en Jan des Bouvrie een koffiezetapparaat, juicer, broodrooster en waterkoker met een design van Paco Raphael.

gratis woonbrochures-3