maandag 27 januari 2014

2014 is Radiant Orchid! Pantone maakt de kleur van het jaar bekend

Nou komt de orchidee in alle kleuren van de regenboog, maar met Radiant Orchid, door Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar, doelen we op een lichte paars met fuchsia en roze ondertonen.

Een kleur die uitnodigt tot innovatie doordat hij de creativiteit vergroot, aldus Pantone directeur Leatrice Eiseman. Ook “inspireert de kleur tot zelfvertrouwen en straalt hij vreugde, liefde en gezondheid uit”. Een fijne kleur om in te wonen en werken óf om te dragen dus.

Perscentrum-Wonen-Radiant-Colour-Pantone-Colour-of-the-Year-800x954

Ieder jaar gaat Pantone op zoek naar de kleur van het jaar, die de creatieve disciplines als interieur, design, mode en grafisch ontwerp twaalf maanden lang zal beïnvloeden. Daarbij kijken de scouts ook naar minder vanzelfsprekende trendindicatoren als kunst, films die nog in de maak zijn en populaire reisbestemmingen.

Perscentrum-Wonen-Pantone-kleurenstaal-Radiant-Orchid

Met Radiant Orchid geef je je interieur en garderobe een eigentijdse opfrisser. Laat je inspireren door ons moodboard, maar vrees niet dat je hele interieur of kapsel in de kleur moet.
Verf een muurtje of integreer paarse woonaccessoires. Radiant Orchid combineert bovendien heel mooi met de kleur van 2013: emerald groen. Ook andere diepe groentinten en naturellen doen het goed naast de verschillende schakeringen van paars en roze.