donderdag 30 januari 2014

Hoe kies ik de juiste vloer?

Wie op zoek is naar een nieuwe vloer heeft veel keus. Van tegels tot de ‘nieuwe laminaat’ PVC-vloer en alles wat ertussen zit. Buiten het selecteren op smaak, heeft iedere vloer zijn persoonlijke eigenschappen. Maar waar kun je nou het beste op letten bij het kiezen van de juiste vloer? Wat adviezen op een rijtje.

handyfloor-01
De ruimte
De keuze voor het materiaal is sterk afhankelijk van de ruimte waarin de vloer komt te liggen. In de woonkamer zijn bijvoorbeeld vele materialen mogelijk, terwijl in de keuken en badkamer moet worden gelet op de vochtbestendigheid van de vloer. Maar de tijden zijn veranderd; waar vroeger vooral werd geadviseerd tegels te gebruiken in vochtige ruimtes, is er nu zelfs laminaat en zijn er houten vloeren beschikbaar die, eventueel na impregnatie, prima functioneren in keuken of badkamer. De beste tip: blijf praktisch nadenken. Hoogpolige vloerbedekking onder je bureaustoel? Dat rolt niet makkelijk en trekt lelijke strepen. Zonde van je prachtige vloer.

handyfloor-02
Gebruikers
Wat is de levensstijl van de gebruikers? In een huis met veel kinderen of huisdieren zal een andere keuze gemaakt worden dan in het huis van een ouder stel of een bedrijfsruimte. De levensstijl heeft namelijk invloed op slijtage van de vloer, hoe gemakkelijk deze schoon te maken moet zijn en het al dan niet reduceren van contactgeluiden.

handyfloor-03

Eigenschappen versus smaak
Het is belangrijk dat u die vloer kiest die u mooi vindt. Een vloer is enorm sfeerbepalend in iedere ruimte. Het beste advies luidt: kies de kleur met uw hart, het materiaal met uw verstand. Ligt er in de betreffende ruimte vloerverwarming? Wilt u een zachte, warme vloer aan de voeten? Wilt u de vloer zelf leggen en hoeveel tijd wilt u besteden aan het onderhoud? Wat is uw budget? Maak voor uzelf een lijstje waaraan de vloer moet voldoen per ruimte. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken en selecteren welke vloeren geschikt zijn en welke vloeren u weg kunt strepen. Denk hierbij aan vochtbestendigheid, geluiddempend, onderhoud, leggemak, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, uitstraling en schoonmaakgemak.


De keuze; een vergelijker
Goed. Nu u weet waar u op moet letten kunt u gaan kiezen. Maar welke vloeren zijn er eigenlijk allemaal? En welke eigenschappen hebben deze vloeren? Vloerenwebwinkel Handyfloor.nl heeft alle soorten vloeren en hun eigenschappen in een overzichtelijke productvergelijker geplaatst. Dat maakt de keuze wat gemakkelijker.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten vloeren of heeft u een andere vraag? Kijk dan ook eens op http://www.handyfloor.nl/product-vergelijker/

Vraag hier gratis vloerstalen van Handyfloor aan

gratis woonbrochures-3