zondag 9 februari 2014

Alex Groot Jebbink lanceert de TANGLE_ONE

Een plek waar je wilt zijn

Ontwerper Alex Groot Jebbink introduceert op 6 februari zijn eigen eerste meubel: de tafel TANGLE_ONE. De TANGLE_ONE komt op de markt onder het label a-LEX. Door de eenvoud van het ontwerp, de strakke vormen en het contrast in materiaalgebruik is de TANGLE_ONE op vele plekken thuis. De TANGLE_ONE is ontmoetingsplek, werkplek, borrelplek, eetplek, natafelplek. Oftewel; een plek waar je wilt zijn. Na de lancering neemt de ontwerper de tafel een jaar lang mee op reis naar plekken en mensen die belangrijk voor hem zijn.

Alex-Groot-Jebbink-TANGLE_ONE

Het lanceren van een eigen meubel(merk) gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een reis met vele routes en bestemmingen. Als interieurarchitect maakt Alex Groot Jebbink die reis al enkele jaren. Als autonoom ontwerper begint die reis nu.

Deze tafel gaat op reis

Ook de TANGLE_ONE gaat op reis. Zoals bij vele reizen zijn een aantal bestemmingen nu al bekend, andere doen zich voor tijdens de reis. Met deze reis laat Alex Groot Jebbink zien welke reis hijzelf heeft gemaakt – en nog steeds maakt – in zijn leven en zijn werk. De tafel reist langs plekken en mensen die belangrijk zijn geweest voor zijn ontwikkeling als ontwerper en interieurarchitect.

De reis start in januari 2014 in de werkplaats van Interieur Collectief Woerden, de producent van de tafel, en eindigt in december 2014 in het theater. Elke bestemming laat op zijn eigen manier zien dat de TANGLE_ONE overal op zijn plek is. Op www.a-LEX.nl is deze bijzondere reis te volgen.