zaterdag 1 februari 2014

Noviteiten 2014 Jacco Maris: benben, framed, insider

Dit jaar presenteert Jacco Maris drie nieuwe collecties designverlichting: benben, framed en insider. De lichtobjecten hebben ieder hun eigen unieke karakter dat in elk interieur zorgt voor een toegevoegde waarde.  

Jacco-Maris_benben-84432

benben
De stapeling van vijf verschillende elementen vormt een eigentijdse totem en kenmerkt het design van de nieuwe collectie benben. Spelenderwijs wordt de sfeer van de lichtobjecten hierdoor als het ware gecreëerd. De hanglamp is prachtig op zichzelf, en als groep een mooi kunstwerk.

- Materiaal: geforceerd staal met een verchroomd tussenstuk
- Kleur: groen, lichtblauw, wit en zwart
- Uitvoering: hanglamp in 5 versies verkrijgbaar
- Hoogte: 22cm, 35cm, 35cm, 35cm, 57cm

Jacco-Maris_Framed-84504

framed
Framed is een collectie van geometrische vormen (vierkant, rechthoek, cirkel) die warmgewalst zijn in een stalen profiel. Het verlichtingssysteem is in het stalen frame verwerkt. De lichtlijnen die deze designverlichting toont benadrukt de architectuur van een interieur op bijzondere wijze. Ze spelen een spel tegen wand of plafond. Door het robuuste stalen frame heeft framed een grote toepasbaarheid en onbeperkte mogelijkheden qua vorm en schaal.

- Materiaal: warmgewalst staal
- Kleur: coated steel, zwart, wit
- Uitvoering: hang- en vloerlamp in de vormen vierkant, rechthoek, cirkel verkrijgbaar. Andere vormen zijn mogelijk.
- Hoogte vloerlamp: 225 cm

Jacco-Maris_insider-duo-white-black-darkback

insider
De insider is familie van the outsider maar heeft een eigen karakter en dus een eigen naam gekregen. Het kleine broertje van de outsider kan door een ingenieus ophangsysteem elke kant opgedraaid worden.

- Materiaal: zand gegoten aluminium
- Kleur: aluminium, zwart, wit
- Uitvoering: hanglamp
- Afmeting: 20,5 cm doorsnede

Jacco Maris
Al twintig jaar ontwerpt en ontwikkelt Jacco Maris designverlichting. Het bedrijf streeft ernaar om design en functionaliteit te combineren in bijzondere lichtobjecten. Licht is een bron van emotie, die Jacco Maris steeds opnieuw probeert te vangen in de perfecte combinatie van vormen en materialen. Veel van onze lichtobjecten bestaan uit doordachte vormen van metaal, die met de hand worden vormgegeven, gebogen en gelast. Elke vorm wordt zorgvuldig gekozen en precies gemaakt om het juiste resultaat te krijgen. Zodat ontwerpen niet alleen functioneel zijn, maar ook als kunstobject zullen functioneren.  

gratis woonbrochures-3