maandag 10 februari 2014

Vernieuwende collectie Eiken tafels

Hernieuwd eiken, waar denken we dan aan? RXL Home heeft de afgelopen jaren de koers ingezet op de ontwikkeling van blank naturelle eikenmeubelen; vooruitstrevend design en robuust van vormgeving. Ook kunnen kunnen wij voorzien in meubels-op-maat wensen van de klant. De diverse eikenhout soorten bieden heel veel mogelijkheden. Zo kun je op onze nieuwe website Eikentafelsonline.nl je eikentafels laten maken van rustiek-, nieuw- of antiekeikenhout. Ieder houtsoort biedt zijn eigen kenmerken en levert een bijzondere bijdrage aan het moderne interieur.

04_eikentafel

Eiken, een hernieuwde kennismaking

Tegenwoordig kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen, maar slechts enkele decennia geleden werd eikenhout op een onherkenbare wijze afgewerkt door meubelmakers. Eikentafels bijvoorbeeld, waren donker en voorzien van ornamenten. Op geen enkele wijze doen de eikentafels van tegenwoordig nog hieraan denken. Dat bewijst maar weer eens de collectie van Eikentafelsonline.nl. De Eiken tafels worden hier naturel, licht van kleur en eigentijds vormgegeven afgeleverd. Stoere meubels voor een modern landelijk of industrieel interieur. De kwaliteit van eikenhout overtreft velerlei houtsoorten. Eikenhout gaat langdurig mee en is bijzonder hard.

grote--foto-_4x_eikentafels_kloostertafel-eiken

Rustiek eikenhout

Rustiek eikenhout staat garant voor een doorleefde uitstraling van het product. Onze meubelmakers zorgen ervoor dat de eikenproducten in hun meest natuurlijke vorm tot hun recht komen. Dit houdt in dat het eikenhout zo min mogelijk wordt behandeld; doorgaans zullen de rustiek eikentafels voorzien worden van een lichte waslaag, waarbij juist de natuurlijke verschijning van het eikenhout intact blijft. Zo kun je grove knoesten in het hout verwachten, lichte oneffenheden en heeft het eikenhout een licht naturelle teint. Rustiek eikenhout is in principe geen antiekhout, maar relatief onbewerkt eikenhout. De oneffenheden zorgen voor een optimaal doorleefd effect van het hout! Daarnaast is eikenhout een massief en oerdegelijk product. Met de eikentafels haalt de klant een stukje vakmanschap in huis, wat gemakkelijk de tand des tijds doorstaat, zowel in vormgeving als in duurzaamheid.

02_boomstamtafel_

Antiek eikenhout

RXL Home maakt ook gebruik van echt antiek eikenhout  voor het maken van haar eikentafels en andere eikenmeubelen! De voorgeschiedenis van dit antiek eikenhout ligt in Oost-Europa; zo zijn de robuuste eikenplanken afkomstig van oude woningen en schuren bijvoorbeeld. U haalt een uniek product in huis met dit antiek eikenhout. Het eikenhout heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan en vindt nu haar weg in het hedendaagse interieur. Dat het eikenhout antiek is zie je! Het eikenhout is op diverse plaatsen afwijkend van kleur. Daarnaast zijn nerven, knoesten en oneffenheden duidelijk zichtbaar. Door de precieze afwerking in onze werkplaats zijn de eikentafels 100% gebruiksvriendelijk.

grote--foto-_4x_eikentafels_oud-eiken-kloostertafel

Nieuw eikenhout

Producten van nieuw eikenhout zijn licht van kleur en vertonen minder oneffenheden en kleurverschillen. Er zijn zelfs zeer strakke meubelen te leveren zonder noesten en kleurverschillen. De afwerking is net weer anders. Dit zijn eigenlijk de voornaamste verschillen, want ook hier geldt dat nieuw eikenhout robuuste en stevige meubelen oplevert; klaar voor langdurig gebruik.