dinsdag 25 maart 2014

Barnwood keuken op maat

Een kleine introductie voor de spectaculaire Barnwood keukens is zeker op zijn plaats. Mondiaal is de belangstelling voor de Barnwood keuken groeiende onder designliefhebbers van landelijk industriële keukens. Hout van 'een Barn', schuur in het Engels, heeft jarenlang buiten gestaan. Door weer en wind verandert het aanzicht van het hout dusdanig, dat het ruwe uiterlijk en de vele kleurverschillen zorgen voor een bijzonder houtproduct. Eigentijdse meubelmakers weten wel raad met het ruwe, verweerde hout. Fraaie designkeukens zijn het resultaat. Want de trend van verweerd, stevig hout heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot bloedmooi design, waar wij veel meer van willen terugzien binnen onze woning. Dat komt goed uit, want een beetje meubelmaker ontwikkeld dan meteen ook bijpassend, uniek meubilair. Keuken_barnwood

Hoogwaardig hout

Hout wat voor schuren gebruikt werd, decennia geleden, moest tegen een stootje kunnen. Waar wij tegenwoordig kant en klare bouwpakketjes kopen, met als doeleinde een prefab-schuur in elkaar te flansen, werden voorheen schuren door echte timmermannen gemaakt. Noeste arbeid, uit lang vervlogen tijden, leverden oersterke grootse farmers-schuren op. Van degelijk hout vervaardig, want de schuur moest immers jarenlang meegaan. Denk hierbij aan graanschuren uit Amerika en kolossale schuren uit Oost-Europa, voornamelijk afkomstig uit de landbouwsector. Maar ook binnen de landbouw diende men met zijn tijd mee te gaan; dag nostalgie/ hallo industriële schuren. En het hout van al die verouderde schuren? Dat wordt tegenwoordig onder andere gebruikt voor de Barnwood keuken! Een keuken met een bijzondere geschiedenis dus.

 

Vele moderne opties

Een Barnwood keuken staat garant voor zeer luxe & doorleefd design, van een perfecte kwaliteit hout. Combineer het met ultra moderne items als hoogglans units en RVS toepassingen, of juist natuurstenen werkbladen. Zo ontstaat er een zeer eigentijdse design keuken met een nostalgisch karakter. Barnwood keukens kunnen in iedere gewenste vorm volledig op maat gemaakt worden.

 

Niet alleen keukens

Naast keukens zijn er natuurlijk tal van andere toepassingen met Barnwood. Wat denkt u van een wandbekledinging of een op maat gemaakte boekenkast zoals deze:

barnwood

Prachtig toch? Een bedrijf als RestyleXL is helemaal gespecialiseerd in oud houten interieurs. Ga gerust eens de Barnwood keukens van RestyleXL bekijken in de showroom te Oudewater.