dinsdag 25 maart 2014

Reddot Award voor Gynko van Leolux


De bank Gynko was in januari een van de blikvangers tijdens de internationale meubelbeurs in Keulen. Met zachte vormen en verstelbare armen voor meer comfort. Vandaag wordt bekend dat Gynko is bekroond met de restigieuze “Reddot Award for design excellence”. Het is de tweede award voor de expressieve Leolux bank. Eerder dit jaar ontving dit model de Interior Innovation Award.

leolux-gynco-01
Oren
Gynko is een ontwerp van het Berlijnse ontwerpduo Jörg Wulff en Thomas Müller. Zij gaven Gynko zachtronde vormen met twee “oren” waar je heerlijk tussenin zit. Deze flexibele armen van Gynko en ze zijn voorzien van een handige functie: u klapt ze helemaal omhoog om er lekker tegenaan te leunen, of buigt
ze omlaag voor een opgeruimde aanblik. Of zoals Leolux het zelf formuleert: ‘Het zit helemaal goed tussen de oren’. Uit de bekroning blijkt dat de Reddot jury het daar mee een was.

leolux-gynco-02
Hit-kwaliteit
Leolux heeft een neus voor goed design. In het verleden werden al talloze ontwerpen van de Nederlandse designproducent bekroond. En eigenlijk twijfelde niemand bij Leolux er aan, dat deze eer ook de nieuwe Gynko te beurt zou vallen. De hit-kwaliteit van het ontwerp bleek al tijdens de meubelbeurs van Keulen, waar het dit jaar misschien wel de meest gefotografeerde bank was.

leolux-gynco-01

De bank hing als een enorme schommel in de stand en trok zo van grote afstand bekijks. Tijdens de Salone del Mobile in Milaan volgende maand zal dat niet anders zijn. Ook daar speelt de bank een hoofdrol als blikvanger in de Leolux stand.

www.leolux.nl/gynko