donderdag 27 maart 2014

Tien nieuwe kleuren voor legendarische Costanza-lamp

In 1986 gooide Luceplan hoge ogen met Costanza. De lamp van Paolo Rizzatto, die uitgroeide tot icoon van het merk, is een klassieke schoonheid. Het soort model dat in bijna elk interieur past. Het succes van het ontwerp ligt in de archetypische vorm, gecombineerd met technologische hoogstandjes zoals de bijzondere bediening. Luceplan zorgt er ook voor dat Costanza bij de pinken blijft. Anno 2014 lanceert het merk twee nieuwe krachtige kleurenseries voor de lampenkap, en ook de ledversie kon natuurlijk niet uitblijven.

Luceplan-Costanza

Vandaag lanceert Luceplan zijn oerklassieker in nieuwe, hedendaagse tinten. Paolo Rizzatto, architect en ontwerper van de lamp, ontwikkelde samen met Studiopepe (Ariana Lelli Mami en Chiara Di Pinto) twee nieuwe kleurenfamilies, die elk uit vijf kleuren bestaan. Daarnaast blijft Costanza ook in traditioneel wit verkrijgbaar. Alle nieuwe kleuren laten het effect van het matte polycarbonaat optimaal uitkomen.

Luceplan-Costanza1

Radieuse – levendig zoals moderne meesters
Het eerste kleurenschema kreeg als naam Radieuse mee. Het gaat om vastberaden, dynamische kleuren die de armatuur een hedendaagse flair bezorgen. De kleuren zijn geïnspireerd op de paletten van moderne hedendaagse meesters zoals Le Corbusier en werden afgeleid van het originele kleurenpalet uit 1986, dat bestond uit rood, zwart, blauw, oranje en ivoor. Die kleuren zijn nu intenser, levendiger en kregen nieuwe namen als Primary Red, Liquorice Black, Petroleum Blue, Smart Yellow en Concrete Grey. De oorspronkelijke witte lampenkap blijft wel behouden.

Mezzo Tono – pastel op de voorgrond
Het tweede en contrasterende kleurenschema, de Mezzo Tono-collectie, is een schilderachtige range met pastelkleuren. De tinten verwijzen naar de stillevens van Morandi, mistige landschappen en zachte huidtinten. Het zijn lichte en discrete kleuren die een warm en uitnodigend gevoel uitstralen. In dit assortiment vinden we Comfort Green, Edgy Pink, Mystic White, Soft Skin en Shaded Stone.

Iconisch en universeel design
Wie Costanza voor het eerst gebruikt, is eventjes op zoek naar de schakelaar. De lamp heeft namelijk een sensordimmer in de vorm van een staafje. Je hoeft het staafje maar licht aan te raken om de aan-uit-intensiteit te regelen. De lampenkap is heel licht en balanceert op twee punten. Het materiaal van de kap, polycarbonaat, zorgt voor een warm en aangenaam licht. Bovendien is de kap makkelijk afneembaar en afwasbaar. Costanza heeft zo’n klassieke vorm dat de lamp past in vrijwel elk interieur. Het ontwerp is beschikbaar in verscheidene formaten, zowel voor tafel, vloer, wand als gependeld.