woensdag 16 april 2014

Nederlanders laten slaapkamer vaak links liggen.

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in huis. Toch komt deze ruimte bij het inrichten van de woning vaak als één van de laatste kamers aan de beurt. Met als gevolg dat veel Nederlanders niet tevreden zijn over hun slaapkamer. Dat blijkt wel uit het overweldigende aantal aanmeldingen voor de IKEA Slaapkamerbrigade. Bijna 50.000 mensen gaven zich op voor een make-over van hun slaapkamer. Meest gehoorde klachten? Gebrek aan opbergruimte, een oud matras, ongezellige uitstraling en een onhandige indeling. IKEA deelt tips om eenvoudig de slaapkamer van je dromen te creëren.

ikea-slaapkamer-04

In januari riep IKEA Nederlanders op om zich op te geven voor één van de vijf make-overs van de Slaapkamerbrigade. De afgelopen drie weken kregen de winnaars een complete metamorfose van hun slaapkamer. “Het grote aantal aanmeldingen bevestigt dat veel Nederlanders kampen met ergernissen in de slaapkamer. Bij het inrichten van een woning krijgt deze ruimte meestal geen prioriteit, bovendien weten mensen zich vaak geen raad met de indeling. Zonde, want dit is de plek waar je de dag begint en afsluit en echt tot rust komt. Met deze actie willen we laten zien dat je op eenvoudige en betaalbare wijze - en een beetje hulp van IKEA - de slaapkamer van je dromen kan creëren”, aldus Richard la Graauw, Country Communication & Interior Design Manager IKEA Nederland.

ikea-slaapkamer-02

Schuin dak

Slaap je op zolder en weet je je geen raad met het schuine dak? Benut deze loze ruimte dan met lage MALM ladekasten, zoals bij de make-over van Hanneke uit Uden. Of gebruik paneelgordijnen zoals in de slaapkamer van Anita uit Spijkenisse.

ikea-slaapkamer-01

Studeren

Veel mensen gebruiken de slaapkamer ook om te studeren of werken, maar hebben wegens ruimtegebrek geen plek voor een bureau. Zoals bij Maaike en Aaron uit Amsterdam. De oplossing: naast het bed is een kleine werkplek gecreëerd, die ook meteen dienst doet als nachtkastje.

ikea-slaapkamer-03

Sfeer
Een saaie slaapkamer? Met textiel kan je de sfeer eenvoudig veranderen en kleur aanbrengen. Van zacht beddengoed tot een knus vloerkleed en vrolijke kussens. Zo heeft de ongezellige slaapkamer van Anja en Rob uit Rotterdam dankzij het nieuwe beddengoed nu de uitstraling van een luxe hotel.

Goede nachtrust
Voor een goede nachtrust is een comfortabel matras essentieel. Zo heeft het 15 jaar oude waterbed van Anita uit Spijkenisse nu plaatsgemaakt voor een comfortabel pocketveringmatras. Als zijslaper heeft zij behoefte aan een matras dat de contouren van haar heupen en schouders volgt en ondersteunt.

Baby
De pasgeboren dochter van Jhara en Roger uit Utrecht slaapt het eerste jaar bij haar ouders op de kamer. Om chaos te voorkomen, is er gekozen voor slimme en multifunctionele oplossingen. Achter het wiegje zijn bijvoorbeeld lage BILLY kasten geplaatst die nu ruimte geven aan babyspullen.