zaterdag 5 april 2014

Ruim 40 procent Nederlandse stellen doucht nooit samen

De romantiek in Nederlandse badkamers is ver te zoeken. 41 procent van de Nederlandse stellen doucht namelijk nooit samen. Hoewel er niet samen gedoucht wordt, brengen we wel veel tijd met elkaar door in de badkamer. 41 procent deelt ’s ochtends de badkamer. Terwijl de één onder de douche staat, poetst de ander zijn tanden of reinigt het gezicht. Een derde gaat zelfs naar het toilet terwijl de ander doucht. Dit en meer blijkt uit het badkamerkameronderzoek van IKEA onder ruim 1.200 Nederlanders.

ikea-badkamer-01

Met het badkameronderzoek brengt IKEA Nederlandse badkamerrituelen in kaart. Zo blijkt dat we gemiddeld tussen de 10 en 20 minuten per dag in de badkamer doorbrengen. Opvallend is dat bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) niet elke dag doucht. 1 op de 10 doucht één tot twee keer per week en een kwart gaat drie tot vier keer per week onder de douche. Als we douchen, doen we dit het liefst ’s ochtends (52 procent), 25 procent stapt ’s avonds onder de douche en 19 procent doucht zowel ’s ochtends als ’s avonds.
Daarnaast beschikt 44 procent van de ondervraagden over de luxe van een bad. 15 procent maakt hier echter nooit gebruik van en 39 procent slechts heel af en toe. Als mensen wel in bad gaan, ziet 75 procent dit vooral als een relaxmoment voor zichzelf.

Badkamer frustraties
Hoewel de badkamer een plek is om te ontspannen, brengt deze kamer ook veel frustraties teweeg. De grootste ergernis is een te klein oppervlakte (21 procent). 2 op de 3 badkamers zijn kleiner dan 8 m2. Daarnaast zorgen slechte ventilatie (14 procent) en te weinig opbergruimte (11 procent) voor irritatie. Voor veel problemen heeft IKEA een oplossing.
“Wij bieden een compleet assortiment voor in de badkamer. Of je de badkamer nu helemaal gaat renoveren met nieuwe meubels of alleen maar een andere look wil geven met accessoires. Bij alle producten is gekeken naar de dromen en behoeftes van onze klanten”, aldus Niclas Karlsson, Country Sales Manager IKEA Nederland.