dinsdag 6 mei 2014

Creëer sfeer met de Beal Mortex betonlook

De betonlook wint aan populariteit, vooral de badkamer, de keuken en het toilet zijn ruimtes waar je het vaak terug ziet. Niet alleen op de wand, maar ook bijvoorbeeld afwerking van een wasbak of aanrechtblad. Minder voor de hand liggend en een opkomende trend, is de toepassing van een betonlook op haard (zoals te zien op onderstaande foto), (buiten)meubelen en trappen.

Waterdicht en hoogwaardige kwaliteit
Verschillende materialen op de markt worden gebruikt voor het creëren van een betonlook. Om ze waterdicht te maken moeten deze producten vaak nog geïmpregneerd of afgelakt worden. Bij Beal Mortex is dit niet nodig. Beal Mortex is een hoogwaardig cementproduct, dat van zichzelf al vanaf 1 mm laagdikte waterdicht is. Bovendien kan het op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht. Het is daardoor zeer geschikt voor vloeren, wanden, meubels, aanrechtbladen, trappen en andere decoratieve toepassingen. In tegenstelling tot stucwerk op basis van kalk en gips, wordt Beal Mortex niet gemengd met water, maar met een speciale hars waardoor een sterk en flexibel product ontstaat. Ook heeft Beal Mortex als voordeel dat het direct naadloos kan worden afgewerkt. Voor zowel natte als niet natte ruimtes in huis is het een prima alternatief voor tegels. De unieke samenstelling maakt het een ideaal en onderhoudsvriendelijk product.

Beal-Mortex-1

Kies je eigen stijl
Met de juiste combinaties en accessoires creëer je zelf de stijl die je wilt. De betonlook is toepasbaar in verschillende stijlen.

Industrieel
De industriële look oogt robuust en is vooral geschikt voor keukens en badkamers. Verwerk bijvoorbeeld de wasbak helemaal in het werkblad om de industriële uitstraling extra te benadrukken en combineer met rvs accessoires.

Beal-Mortex-2

Klassiek
Een betonlook is prima toe te passen in een klassieke stijl. Kies voor een zachte bruin- of geeltint en combineer dit met stijlvolle accessoires en gouden of koperen elementen. Zo creëer je in een handomdraai een klassieke look.

Modern
Ook in een moderne ruimte misstaat een betonlook zeker niet. In sanitaire ruimtes is het heel goed mogelijk de kranen in de muur weg te werken. Zo wordt het al snel een strak en modern geheel. Of kies voor kubusvormige buitenmeubelen in donkergrijs, de trend van nu.

Landelijk
Hout gaat heel goed samen met de betonlook voor een wat meer landelijke stijl. Elke kleur van Beal Mortex gaat goed samen met hout. Kies voor een combinatie met steigerhout en houten accessoires en de sfeer wordt direct warmer en landelijker.