zaterdag 24 mei 2014

Nieuw op de Meubelbeurs Milaan 2014: Rolf Benz 50. Geïnspireerd op een halve eeuw ROLF BENZ

Als je terugkijkt en gelijktijdig vooruitblikt. Als het om interieurs van over de hele wereld gaat. Als het ambacht op het hoogste niveau betreft. Dan ontstaat een bank zoals Rolf Benz 50. De jubileumbank. Ontworpen door de designer Norbert Beck met een verfijnd begrip van het merk, gecombineerd het beste van Rolf Benz en is dankzij innovatieve relaxfuncties, comfortabel zitcomfort en een bijzonder veelvoud aan opstellingsmogelijkheden een nieuw hoogtepunt in de 50-jaar ondernemingsgeschiedenis.

Rolf-Benz-50
Met Rolf Benz in zee gaan, betekent een duik in de wereld van luxe comfort. Omgeven door hoogwaardige oppervlakken, beleven bezitters het resultaat van vijftig jaar bank evolutie. Als hommage aan het programma “Addiform” ontworpen in 1964, biedt Rolf Benz 50 vrijheid voor de moderne ruimte-architectuur. Met een schier aan eindeloze mogelijkheden in maten en elementen, is de bank geschikt voor bijna alle interieurs van deze wereld.

Rolf-Benz-50-2
Het legendarische zitcomfort van Rolf Benz wordt voor het programma 50 ook “met een terugblik vooruit” geperfectioneerd. Opgebouwd uit vier luxe lagen, kan de bank naar keuze met een nieuwe technologie worden aangevuld. Het is mogelijk met een zachte lichaamsdruk de zitpositie traploos te verstellen in de relaxstand bij een gelijkmatige verlenging van het rug gedeelte. Het optionele rugkussen is bijzonder comfortabel gevuld en beschikt over een traploos verstelbaar mechanisme die in een functionele hoofdsteun veranderd kan worden.

Rekening houdend met het thema duurzaamheid heeft het ontwerpteam bij de beslissing voor ieder detail van het jubileummeubel het principe van de groots mogelijke regionale nabijheid en milieuvriendelijkheid gekozen. De Beuk voor het zelf gebouwde onderstel stamt uit de bossen in het Zwarte Woud. De speciaal voor Rolf Benz 50 in de collectie opgenomen stoffen komen uit een Duitse weverij en het adembenemende, bijna volledig natuurlijke leer werd samen met de meervoudig onderscheiden en gecertificeerde Duitse leerlooierij Heller Leder ontwikkeld.

Zo zorgvuldig en deskundig als de materialen werden geselecteerd, met zoveel zorg werden ze ook verwerkt. Dit is zichtbaar op de banken door de exacte naden en een nieuwe soort gerimpelde naad. Deze ambachtelijke meubel-unicaten zijn verkrijgbaar in zeven kleurwerelden uit het koude en warme spectrum. In samenspel met de bijbehorende toebehoren laten ze zich smaakvol met elkaar combineren.

Fauteuil en bank Rolf Benz 50. Vloerkussen Rolf Benz 950
De comfortabele fauteuil Rolf Benz 50 is een statement op zich met optioneel voetenbankje. De bank Rolf Benz 50 en het speciale vloerkussen Rolf Benz 950 completeren het programma tot een royaal relaxlandschap.

Karpet Rolf Benz Grano
Voor de vormgeving van de klassieke salontafel 955 laat Rolf Benz de schoonheid van de natuurstenen grafiet bruin en Breccia Pernice opleven. Net als de natuurlijk leren banken presenteren deze tafels zich als bijzondere unicaten met een geschiedenis. Ook notenboom en eiken uitvoeringen zijn mogelijk. In het lage tafelmodel Rolf Benz 956 tonen dikke natuurstenen platen hun massieve schoonheid welke door het nieuwe karpet Rolf Benz GRANO in vijf kleurstellingen wordt onderbouwd. De tafelbladen van de compacte bijzettafel Rolf Benz 958 zijn in eiken of notenhout verkrijgbaar.