maandag 26 mei 2014

Nieuw scandinavisch design - freistil 162

freistil ‘buigt’ voor Scandinavisch design; voor het nieuwe bankprogramma freistil 162 heeft de Deense ontwerper Anders Nørgaard zich door zijn creatieve voorouders uit Noord Europa laten inspireren en heeft zo de jaren vijftig weer in de 21e eeuw gebracht.

rolf-benz-freistil-162


Met freistil 162 wordt de eenvoud, de functionaliteit, de vrijheid en de betaalbaarheid van mooie meubelen, geëerd. De geest van het Scandinavisch modernisme is terug te vinden in deze comfortabele bank, die met zijn trapsgewijze rug en de schuine stand van de poten vrolijk het motto “form follows function” volgt. Losse rugkussens en veel design- en uitbreidingsmogelijkheden maken freistil 162 tot een gezellig stijl-statement. Naar wens uitgevoerd in een mooie wollen stof.
Bovendien ‘buigt’ freistil nu ook voor schapen. In het bijzonder diegenen, die hun vacht voor de hoogwaardige, kleurige stoffen van het Deense merk Kvadrat laten groeien. De robuuste en soepele stoffen zijn nieuw in het programma. Uitgevoerd in het kleurspectrum ‘vrolijk, levendig, fris’ of ‘ natuurlijk, gezellig, elegant’ wordt de freistil 162 een lievelingsstuk voor freigeister.