vrijdag 13 juni 2014

Wij houden van oranje (ook in huis)!

Oranje in je huis, waarom ook niet? Het lijkt misschien een uitgesproken, opvallende, schreeuwerige kleur, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Deze blogpost biedt inspiratie om oranje in huis te gebruiken. Of je nu een modern en strak interieur hebt of juist van landelijk of industrieel houdt, oranje kan altijd. Wie weet kleurt straks heel Nederland op straat en in de huizen oranje!

Oranje is een warme en opvallende kleur. De echte durfal kan gaan voor een grote muur in feloranje of het combineren met andere warme, felle kleuren zoals fuchsia. Oranje en fuschia vormen een prachtige, vrolijke combinatie, maar je hebt er wel wat lef voor nodig. Voor een iets rustiger geheel kun je beter voor een combinatie met grijs, wit of bijvoorbeeld mint gaan. Terracotta-tinten of zacht perzikkleurige oranje geven ook meer rust voor het oog, maar dat is natuurlijk niet écht oranje.

afbeelding bij oranjeblog wonenonline (1)

Hoewel je het misschien niet meteen verwacht past oranje prima in een modern en strak interieur in combinatie met bijvoorbeeld hoogglans wit en rvs. Op de bovenstaande foto lijkt het misschien erg heftig, maar denk ook eens aan een kleinere muur of een schouw in oranje.

afbeelding bij oranjeblog wonenonline (4)

Oranje en mintblauw versterken elkaar, ze staan namelijk tegenover elkaar in de kleurencirkel. Deze combinatie staat erg mooi in een interieur met retro accenten, maar kan ook goed in een eigentijds design.

afbeelding bij oranjeblog wonenonline (3)

Een stoere inrichting kan soms wat kil overkomen, maar met een oranje muur of oranje accenten creëer je meteen een warme sfeer. Een stijlvolle booglamp, tijdloos glazen meubel en een robuuste design salontafel

afbeelding bij oranjeblog wonenonline (2)

Een donkerdere kleur oranje met hint naar terracotta geeft een rustiger beeld. Wat hier goed bij past zijn meubels van stevige houten meubels en details in geborsteld rvs of ander metaal. Ook in een meer industrieel interieur zullen oranje accenten perfect staan.
Oranje is niet alleen hip tijdens het WK, maar ook de rest van het jaar!

De uitgelichte meubels zijn verkrijgbaar bij Onlinedesignmeubel