donderdag 24 juli 2014

Glamping: kamperen in stijl!


Een wc-rol onder de arm en insecten in de tent: dit beeld schiet al snel door je hoofd wanneer je aan de camping denkt. Niet bepaald glamorous. Maar wist je dat een vakantie op de camping wel degelijk samengaat met glamour? Dé trend van deze zomer is glamping, oftewel glamorous camping. Kamperen in stijl dus! Met de juiste spullen ervaar je de luxe en comfort van een vijfsterrenhotel, terwijl je toch de charme van slapen in de natuur beleeft.glamping-in-stijl

First things first: servies en accessoires

Op de camping staat gebruiksgemak voorop. Dit geldt nog steeds voor 'op de glamping', maar het oog wil daar ook wat! Het laatste uur heeft dus niet geslagen voor kampeerspullen in het algemeen, maar wél voor stijlloze exemplaren. Zo verruilen we de plastic bekers voor een uitgebreide glazenset en dekken we de tafel met mooie keramieken borden. Koude dranken worden in stijl bewaard in een vintage koelbox en koffie schenken we uit een trendy koperen thermoskan. Zo creëer je heel eenvoudig een vleugje glamour op de camping!

jamie-oliver-koelbox

jamie-oliver-serviesset

stelton-thermoskan

Jamie Oliver vintage koelbox €89,95 en serviesset €29,95 | Stelton koperen thermoskan €119,-.

Glamping: the next level

Met glamorous servies en accessoires ben je al goed op weg, maar wil je het ultieme glamping gevoel ervaren dan richt je de tent uiteraard tot in de puntjes in. Decoreer met mooie kussens en dekens, hang een zomerse hangmat voor de tent op en wat dacht je van een trendy vlinderstoel? Een vloerkleed voor buiten - op dit moment absoluut de trend - past ook perfect in het glamping plaatje. Breng tot slot meer sfeer bij de tent met mooie buitenverlichting.

Lafuma-Maxi-Pop-Up

fatboy-outdoor-carpet

Suck-UK-Sun-Jar

Lafuma Maxi Pop Up vlinderstoel €69,95 | fatboy flying carpet outdoor €149,- | Suck UK Sun Jar €19,95.