maandag 21 juli 2014

Haal de voordelen van de lente en de zomer in huis met een plissé hordeur

De meeste mensen proberen van hun huis iets te creëren waar ze zich veilig en fijn voelen. Makelaars horen het meest dat mensen op hun zoektocht naar huizen een licht en fris huis zoeken. Witte muren en hup open die openslaande deuren, schuifpuien en andere deuren.

plisse-hordeur

Maar door de extreem zachte winter dit jaar, zijn de insecten erin geslaagd om te overwinteren. Het lijkt wel of dat deze kleine beestjes zich als levensmotto hebben gesteld om zo veel en zo vaak mogelijk zich bij u in huis te verstoppen. Hoe vaak hoor je niet dat mensen geen oog dicht doen voordat die ene irritante mug is gevangen. Met behulp van een plissé hordeur kan je dit probleem al op voorhand in de kiem smoren. Toch zijn er meer voordelen die niet meteen tot de verbeelding spreken.

plissé hordeuren een goede oplossing voor hooikoorts.

Hier sta je niet bij stil: 10% tot 20% van alle Nederlanders heeft last van hooikoorts. Dit komt neer op 1,7 tot 3,3 miljoen Nederlanders! Voor deze mensen is de plissé hordeur een perfecte oplossing. Door het fijn geweven gaas blijven pollen, zaden en stuifmeel buiten. Maar stroomt de heerlijke buitenlucht binnen. De meeste hooikoortspatiënten zitten het liefst binnen met de deuren en de ramen dicht, als de iep of de berk in bloei staat. Met een plissé hordeur kunnen deze mensen toch genieten van de buitenlucht, zonder klachten.

Het gemak van de plissé hordeur

Een plissé hordeur is na wat speurwerk de beste oplossing om vliegen muggen en andere vliegende insecten buiten te houden. Het gepatenteerde systeem is zeer gebruiksvriendelijk. Het geplisseerde (gevouwen) gaas vindt zijn oorsprong in Japan en heeft zijn weg naar het vaste land gevonden. Omdat het gaas gevouwen/ geplisseerd is kan het tegen een stootje. De plissé hordeur is zo gebruiksvriendelijk, omdat de deur in iedere gewenste stand blijft staan. De hordeur is makkelijk te bedienden door kinderen. De gang van tuin naar binnen en andersom is heel makkelijk. Ook voor kinderen die ruiger zijn is deze hordeur dé oplossing. Als de deur uit zijn systeem wordt gelopen, zet je deze met een paar handelingen weer terug. ‘’Hufterproof’’ noemen we dat.

Huisdieren en een plissé hordeur

In Nederland hebben 1 op de 3 huishoudens een hond. Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft 1 of meerdere katten. Met huisdieren is de plissé hordeur een perfecte oplossing om heerlijk in de tuin te zitten, maar tegelijkertijd de insecten niet het huis te laten betreden. De plissé hordeur is gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Als een huisdier de plissé hordeur uit het systeem loopt, heb je deze met een paar simpele handelingen weer terug gezet. Ook het geplisseerde gaas is zeer sterk. Ook al ziet het gaas er wat verfomfaaid/verkreukeld uit, het is een kwestie van de deur één keer heen en weer schuiven en het gaas is weer terug in zijn originele gevouwen model.